Ga naar de inhoud

Optreden Projectorkest tijdens Huissen bij Kaarslicht.

Daar sta je dan, zaterdagavond om 18.30 uur in de kou aan de ingang van Huissen. Het project orkest bestaande uit leerlingen van Muziekvereniging “Volharding” en Harmonie St. Caecilia Angeren waren aangevuld met enkele oudere leden van Huissen en Angeren. Voor de jeugd was het best spannend om zo in het donker en de kou voor zo veel langstrekkende mensen kerst muziek te maken.

Huissen bij kaarslicht 4De afgelopen 2 jaar hebben zij zelfstandig op een plaats in Huissen gestaan en nu was het voor het eerst dat ze tussen de optredens van het Torkest en met aanvulling van oudere leden dit optreden deden. Door de hulp van de ouderen kon er ook veel leukere stukken gespeeld worden. Dat was  direct ook het spannende en moeilijke aan dit optreden. De leerlingen hebben nog niet zo lang les. Enkele leerlingen hadden bepaalde noten nog nooit gespeeld. Zo was er een stuk “We wish you a mery Keychange waarin 3 kruizen elkaar afwisselden met 2 mollen. De muzikanten onder de lezers zullen direct begrijpen hoe moeilijk dat is zeker als je nog niet zo lang muziek maakt. Daarnaast waren het allemaal ritmische stuken die gespeeld werden zoals Last Cristmas, Hallelujah  en Jingle bells. De afgelopen weken is veel gerepeteerd zodat ze nu klaar waren voor hun vuurdoop.

Na het 1e optreden was er veel waardering van het aanwezige publiek. Zelf heb ik veel respect voor de jonge slagwerkertjes van Angeren waarvan er 1 net enkele maanden les heeft. Ze hebben het heel goed gedaan.

Gelukkig voor het publiek konden ze om 19.15 uur nog een keer genieten van het optreden van het “Projectorkest” en weer bleef het publiek massaal staan om van de mooie kerstsfeer mee te genieten.

Ik en met mij nog enkele leden van Volharding en Caecilia hebben bij een heel leuk optreden mogen mee doen. Heel veel respect voor deze jonge groep wij hopen ze snel tussen het A orkest te zien meespelen.

Heb je hun optreden zaterdag gemist kom dan zondag 7 januari naar het Nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging “Volharding” Daar zal deze groep ook van zich laten horen al zullen dat geen kerstliederen meer zijn. Het concert vindt plaats in de Zandse kerk, aanvang 11.00 uur. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree. Voor volwassenen vragen wij een kleine bijdrage van € 5,00. Je krijgt dan wel een kopje koffie of thee aangeboden.