Welkom op de site van Muziekvereniging Volharding Huissen

Muziek op school

by Auteur

06 24, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

De groepen 3/4 hadden in het kader van hun project ‘De Voorstelling’ muziekvereniging Volharding uitgenodigd langs te komen om iets te laten zien en horen van hun ‘voorstellingen’. Op dinsdag 18 en donderdag 20 juni is dat gelukt. Elke klas kwam een half uurtje op de trap zitten kijken en luisteren naar 6 tot 8 muzikanten, die van zich lieten horen op verschillende blaasinstrumenten. Wij  Volharders vonden het ontzettend leuk! De kinderen en de juffen waren zo enthousiast! We hadden soms zelfs wat extra publiek van kleuters en peuters.

Ze hebben het één en ander geleerd; de namen van de instrumenten, hoe ze klinken, dat een muziekvoorstelling eigenlijk een concert heet en nog meer van dat soort dingen. Wij leerden ook dingen van de kinderen; bijvoorbeeld dat Kortjakje tegenwoordig beter bekend is als Olifantje in het Bos en dat je op dezelfde wijsje ook nog het ABC kunt zingen. Na wat liedjes van de muzikanten en wat informatie mochten de leerlingen allemaal zelf op instrumenten blazen en op trommels slaan. Toen kwamen ze pas echt los! Bij het afscheidsliedje van juf Ank, ‘Hallo Allemaal’ zongen en stampten ze volop mee. Het bezoek was kort maar krachtig!

Op 30 juni kan iedereen die het leuk vindt naar ons komen kijken en luisteren, dan sluiten we het seizoen af met een gratis concert om 11.00. Bij slecht weer in de Zandse Kerk, bij mooi weer lekker buiten op het pleintje ernaast. Speeltuintje aanwezig ;-). Kinderen en/of ouders die vaker muziek willen (leren) maken, zijn van harte welkom bij muziekvereniging Volharding Huissen. Blokfluitles is er al vanaf € 13,- per maand en de lessen voor andere blaasinstrumenten of slagwerk kosten € 28,- per maand. Voor meer informatie kun je terecht op onze site www.volhardinghuissen.nl

Groep 3/ 4 Heel veel succes met jullie voorstellingen gewenst en hopelijk tot ziens,

De muzikanten van Volharding

Leave a CommentLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>