Meteen naar de inhoud

Muziek maken, goed voor je brein!

  • door

Neuropsycholoog Professor Dr. Erik Scherder, heeft er al veel en vaak over geschreven en ook gezegd op tv: ‘Muziekbeoefening, vooral vanaf jeugdige leeftijd, zorgt voor extra verbindingen in je hersenen en dat heeft een positief effect op de ontwikkeling en gezondheid ervan’! Scherder is een kei op het gebied van hersenonderzoek en kan het deskundig en enthousiast uitleggen.

Dus, wat let u om alsnog muziek te gaan maken, ook al bent u op wat gevorderder leeftijd. Ook dan hebben uw hersenen er nog steeds veel baat bij.

1e repetitie a Orkest Volharding

Bij Muziekvereniging Volharding uit Huissen zijn er meerdere muzikanten op wat latere leeftijd alsnog aan de slag gegaan met een blaasinstrument en wat beluister je vaak bij hen, bij het uitoefenen van deze prachtige hobby …… : ‘Ik vind het nog steeds jammer dat ik er niet veel eerder mee ben begonnen, want dan had ik het (nog) beter geleerd en al eerder kunnen genieten van het samen muziek maken in een mooi orkest’.

Volharding biedt iedereen die dat wil, een muzikale opleiding aan vanuit eigen beheer. Er liggen diverse soorten muziekinstrumenten te wachten zoals klarinetten, saxofoons, (dwars)fluiten, trompetten en een heel scala aan slagwerkinstrumenten.

Wacht niet af, maar stort u op het bespelen van een blaasinstrument, voordat u tot het besef komt dat het echt te laat is om daar nog aan te beginnen! Vanaf week 35 beginnen de lessen weer voor jong en oud.

Er spelen op dit moment muzikanten in het A-orkest mee die al geruime tijd gepensioneerd zijn en nog volop op de maandagavond  zitten te genieten van hun hobby. Als u zich helemaal kunt vinden in dit positieve verhaal van een wat oudere muzikant, schroom dan niet langer en neem contact op via www.volhardinghuissen.nl of bel naar 026-3253174 voor meer informatie.