Winterdrums bij voorjaars temperatuur.

  • door

Na een extra repetitie op zaterdag 25 januari, vertrok de Slagwerkgroep van Volharding op zondag om 11.00 uur richting Winterswijk om deel te nemen aan het jaarlijkse Winterdrums slagwerkspektakel, dat gehouden werd in theater de Storm in Winterswijk.

Na het lossen van de vrachtwagen met instrumenten, was het om 12.50uur de buurt aan de grote groep van Volharding die twee zeer mooie stukken ten gehore bracht te weten Excaliber van Chris Brooks en Preys and Predator van Wibrand van Norel (Speciaal voor onze slagwerkgroep bewerkt door Melvi Puijn).

Na dit optreden werd de groep beloond met een zeer luid applaus vanuit een overvolle zaal, en kon onze dirigent Kevin Tolkamp (die zelf mee speelde met de organiserende slagwerkgroep Excelsior uit Winterswijk) vele positieve reacties in ontvangst nemen.

Ook onze jeugd slagwerkgroep onder leiding van Nick Verburgt verzorgde een prachtig optreden om 15.10 uur in de grote foyer met een medley van diverse popnummers, die veel lof kregen van de in grote getale toegestroomde bezoekers.

Na het inladen van onze spullen bij een lekker voorjaars-zonnetje ging het weer richting Huissen, en konden alle spelers, ouders en begeleiders weer terug kijken op een zeer geslaagd slagwerkspektakel, wat zeker voor herhaling vatbaar is, en waarbij Volharding ook in het oosten van het land goed op de kaart is gezet.