Welkom op de site van Muziekvereniging Volharding Huissen

Muziekvereniging Volharding Huissen

nieuws

Corona virus heeft ook consequenties voor Volharding

by theovanvuuren

03 15, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Afgelopen donderdag 12 maart hebben wij ook bij Volharding besloten om alle repetities stil te leggen. De slagwerkgroep was volop bezig met repeteren voor het Open Nederlands slagwerk Kampioenschap (ONSK). Het ONSK staat gepland op 18 april en of die nog door zal gaan wordt na 1 april een besluit over genomen.

Het A orkest is sinds januari druk doende met het repeteren van de stukken voor het bevrijdingsconcert. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland en ook Huissen bevrijd werd. Om hier extra aandacht aan te besteden zal naast het A orkest van Volharding ook Joke de Kruijf, Hanneke Engels en Sjors van de Panne, alle drie bekend heel bekend in de musical gemeenschap). Wij hebben besloten om voorlopig, in ieder geval tot 1 april geen repetities meer te houden. Ook heeft het bestuur van het Gemeenschapshuis alle activiteiten tot 1 april stil gelegd. Nu maar hopen dat deze maatregelen voldoende zijn zodat wij begin april weer lekker samen muziek kunnen gaan maken.

See more

Winterdrums bij voorjaars temperatuur.

by theovanvuuren

02 03, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Na een extra repetitie op zaterdag 25 januari, vertrok de Slagwerkgroep van Volharding op zondag om 11.00 uur richting Winterswijk om deel te nemen aan het jaarlijkse Winterdrums slagwerkspektakel, dat gehouden werd in theater de Storm in Winterswijk.

Na het lossen van de vrachtwagen met instrumenten, was het om 12.50uur de buurt aan de grote groep van Volharding die twee zeer mooie stukken ten gehore bracht te weten Excaliber van Chris Brooks en Preys and Predator van Wibrand van Norel (Speciaal voor onze slagwerkgroep bewerkt door Melvi Puijn).

Na dit optreden werd de groep beloond met een zeer luid applaus vanuit een overvolle zaal, en kon onze dirigent Kevin Tolkamp (die zelf mee speelde met de organiserende slagwerkgroep Excelsior uit Winterswijk) vele positieve reacties in ontvangst nemen.

Ook onze jeugd slagwerkgroep onder leiding van Nick Verburgt verzorgde een prachtig optreden om 15.10 uur in de grote foyer met een medley van diverse popnummers, die veel lof kregen van de in grote getale toegestroomde bezoekers.

Na het inladen van onze spullen bij een lekker voorjaars-zonnetje ging het weer richting Huissen, en konden alle spelers, ouders en begeleiders weer terug kijken op een zeer geslaagd slagwerkspektakel, wat zeker voor herhaling vatbaar is, en waarbij Volharding ook in het oosten van het land goed op de kaart is gezet.

See more

Nieuwjaarsconcert Volharding 2020

by theovanvuuren

01 13, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Maar het had ook zomaar een lenteconcert kunnen zijn. Het zachte weer en een beetje zon. Het is of de muziekcommissie er een voorgevoel van had, want het programma voor het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Volharding belooft herkenbare en luchtige muziek. De nieuwe, sneeuwwitte muziekmappen van de muzikanten bezorgen het geheel een frisse aanblik.

Voorzitter, Theo van Vuuren, heet alle aanwezigen welkom en wenst iedereen een gelukkig en gezond 2020. Dan geeft hij de microfoon aan presentatrice, Toosje Hendriksen.

Het openingsnummer, Monterosi, is een kalme opmaat voor de rest van het concert. Het tweede stuk, Cassiopeia, is een geweldige binnenkomer. De mooie dynamiek kleurt het orkest.

Alice van Aalten

Against all Odds, van Phill Collins, heeft het A-orkest al eens eerder gespeeld. Alice van Aalten speelt daarin een fraaie solo op haar alt-saxofoon, met begeleiding van piano en slagwerk.

Het A-orkest staat onder leiding van Casper Braafhart. Hij hoorde een aantal maanden geleden, in Noorwegen de mars: Voice Of The Guns en schreef een arrangement voor dit concert.   

Hans Zimmer, voor velen een onbekende totdat je zijn muziek hoort, heeft nogal wat film- en reclamemuziek op zijn naam staan. Movie Miles Stones is een korte verzameling van enkele van deze nummers waarin Piet Schrijver soleert op trompet.

Afbeelding met persoon, muziek, binnen, orkest

Automatisch gegenereerde beschrijving

Net voor de pauze nodigt de voorzitter Jan Fecken en wethouder Theo Janssen uit naar voren te komen. Jan Fecken wordt gehuldigd omdat hij 40 jaar muzikant is en wethouder Janssen speldt hem de decoratie van de KNMO op en verhandigt Jan de daarbij horende oorkonde.

Na de pauze speelt de dwarsfluitgroep, met fluitistes van de Zandse- en Angerense muziekverenigingen, een aantal stukken onder leiding van docente Truus Siddré.

Het A-orkest neemt het dan weer over met San Diego gevolgd door The Bombastic Bombardon. De titel zegt het al en wist je al niet wat het betekende… Jan Fecken zoekt een plekje, vooraan op het podium en laat horen dat hij met zijn bas, de Bombastic Bombardon kan evenaren.

Met de Mars Der Medici verandert het thema en gaat Volharding weer op de pop-toer. Met The Ultimate BeeGees wordt populaire muziek uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw gespeeld.

Daarna staat Arcade, wie kent het niet van het Songfestival, op het programma. Met een Flash Dance wordt het concert afgesloten.

Voorzitter, Theo van Vuuren, bedankt dirigent Casper Braafhart, de Stichting Zandse Kerk en de vrijwilligers voor hun inzet. Ook de gastmuzikanten worden bedankt net als Toosje Hendriksen die het publiek tussen de stukken door vertelde wat het A-orkest zou gaan spelen. De solisten krijgen een welgemeend compliment. Theo wenst iedereen wel thuis en we besluiten met een toegift.

(Klik hier voor meer foto's)

See more

Kerst gezinsviering in de Zandse Kerk

by theovanvuuren

12 12, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Dinsdag 24 december om 19.00 uur is er in de Zandse Kerk een gezinsviering bestemd voor

kinderen en volwassenen. Kinderen mogen kaarsen aansteken.

Ook krijgen de kinderen een kerstversiering die ze in de boom kunnen hangen.

Blaasorkest Torkest zorgt voor de muzikale begeleiding.

U bent van harte uitgenodigd.

See more

Sprankelend Nieuwjaarsconcert van Volharding

by theovanvuuren

12 02, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Een ander Nieuwjaarsconcert dan men normaal gesproken van Volharding uit Huissen mag verwachten, want tijdens het concert van zondag 12 januari in de Zandse kerk wordt de nadruk minder op de traditionele Nieuwjaarsmuziek gelegd. Een aantal nieuw uitgebrachte harmoniestukken staan deze keer bij de muzikanten op de lessenaar zoals Cassiopeia, Arcade en San Diego. Naast nieuwe muziek wordt er ook aandacht besteed aan een aantal mooie evergreens en zijn er twee solisten te beluisteren, Jan Fecken op C-bas en Alice van Aalten op Altsaxofoon. Een mooi uitgebalanceerd programma staat de luisteraars te wachten.

Het concert begint om 11.00 uur in het prima verwarmde kerkgebouw aan de Van Wijkstraat, waar het smullen is in verband met de prachtige akoestiek. Dirigent Casper Braafhart is er bijzonder over te spreken.

Direct na het nieuwjaarsconcert gaat Volharding zich voorbereiden op een prachtig bevrijdingsconcert. Het is de bedoeling dat het orkest een achttal liederen begeleidt voor een bekende zanger en zangeres.  

De entree bedraagt € 5,00. Onder de 16 jaar is de toegang gratis. Informatie over de vereniging via www.volhardinghuissen.nl.

See more

Uitnodiging – wijkavond 26 november – Zandse Kerk

by theovanvuuren

11 11, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

De Overleggroep ’t Zand Binnen-Buiten nodigt u van harte uit om het met elkaar over de ontwikkelingen in de wijk te hebben. De wijk ’t Zand is in beweging er zijn al een aantal ideeën geopperd door bewoners, waar we graag met u over door willen praten. Welke mogelijkheden zijn er, welke knelpunten, andere ideeën/suggesties en oplossingen kunnen we met elkaar bedenken en die we dan met de gemeente gaan bespreken. Wethouder Helga Witjes zal aanwezig zijn om naar U te luisteren en zal met U in gesprek te gaan.

Onderwerpen die op de wijkavond aan bod komen:

  • Verkeersveiligheid
  • Groen, speelplekken en jeugd
  • Nieuwbouw in en om de wijk
  • Activiteiten en voorzieningen voor ouderen
  • De ontmoetingsplekken zoals het Gemeenschapshuis, Zandse Kerk, Koelhuis, IKC het Sterrenbos enz.

Kom dinsdag 26 november naar de Zandse Kerk en denk met ons mee!

Het programma loopt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur kunt u binnenlopen en staat de koffie en thee klaar. Na afloop van het programma is er natuurlijk tijd voor een drankje, napraten,  etc.

De Overleggroep ’t Zand Binnen-Buiten bestaat uit: Lambert Neijenhuis (VV Jonge Kracht), Henk Ederveen (Gemeenschapshuis Huissen-Zand), Jos Jeurissen/Herman Geerts (Zandse Kerk), Ellen van Bon (IKC het Sterrenbos), Theo van Vuuren (Muziekvereniging Volharding), Jacqueline Verhaegh/Ingrid de Wit (Wijkvereniging) en Erik Wierbos/Ine Hulzink  (Wijkplatform ZandBinnenBuiten). De Overleggroep wordt ondersteund door: Gerrit Kurvers (Gemeente Lingewaard), Werner Rutjes (Spectrum) en Wil van den Hurk/Jim Dokter (SWL).

De Overleggroep 't Zand Binnen-Buiten is te bereiken via mail op: ZandsOverleg@outlook.com

See more

Winnaar hoofdprijs kermisverloting ontvangt zijn fiets.

by theovanvuuren

11 09, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

2 november was het dan zover. Henk de Leeuw ontving uit handen van Guus Evers van Profile Ouwerling zijn nieuwe fiets die hij als hoofdprijs van de kermisverloting van Muziekvereniging Volharding had gewonnen.

Op 19 september had Henk al symbolisch een fiets overhandigd gekregen maar dat was vooral om extra publiciteit voor onze kermisverloting te genereren. Nu anderhalve maand verder was dan eindelijk de grote dag. Dat het zo lang duurde lag niet aan Profile Ouwerling. Omdat Henk heel druk is met vrijwilligerswerk duurde het even voor er een afspraak gemaakt kon worden om een fiets uit te zoeken. Henk had een elektrische fiets van 10 jaar oud die toch aan vervanging toe was. Hij was al op zoek naar een nieuwe fiets. Deze prijs kwam dan ook als geroepen. Met de hoofdprijs van duizend euro kon het dan ook een wat duurdere fiets worden.

Henk is heel blij met het advies van Ouwering waardoor hij nu de, voor hem perfecte fiets, heeft kunnen ophalen. Het is uiteindelijk een prachtige Sparta fiets geworden.  

Muziekvereniging Volharding is dan ook blij met de reactie van Henk. Zo zie je maar weer dat het altijd de moeite waard is om onze vereniging te steunen d.m.v. het kopen van loten. Win je zelf niets dan is de vereniging toch heel blij met de opbrengst van de verloting. Heb je nog loten in de kast liggen en niet gekeken of je een prijs hebt, doe dat dan voor 31 december. Tot die datum kun je de prijzen nog afhalen. Je vind de trekkingslijst op www.volhardinghuissen.nl.

See more

Slagwerk examens 2019

by theovanvuuren

11 01, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Afgelopen zaterdag 5 oktober was het weer de examen dag voor slagwerkers van de muziekbond Gelderland-Flevoland, gehouden in het gemeenschapshuis in Huissen. In totaal hebben 15 slagwerkers deelgenomen uit o.a. Angeren, Afferden, Huissen en Puiflijk,

Van Volharding hebben 4 spelers examen gedaan, die alle vier met een prachtig cijfer 8 zijn geslaagd, te weten: Thomas Peek- drums 1-A, Roel van der Kwast- pauken 3-C, Bo van Asten- Marimba 1-A en Sem Maters- drums 1-A.

van links naar rechts:
Bo van Asten, Sem Maters Roel van de Kwast en onder voor Thomas Peek

Voor alle vier slagwerkers de hartelijke felicitaties namens de examen commissie en het bestuur van Volharding voor al deze mooie cijfers en een geslaagde examendag.

De volgende examens voor slagwerk worden gehouden in april 2020 in Afferden.

See more

Twee heren nodigen u uit

by theovanvuuren

10 29, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Afbeelding met persoon, binnen, gordijn, vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zie hier twee leden van muziekvereniging “Volharding” uit Huissen. Links Hypolitus Schrijver en rechts Hendrikus Hugo Klaassen.                                                                         Beiden nodigen u uit om ons orkest te komen versterken. Zowel beginners als ervaren muzikanten zijn van harte welkom op de maandagavond 19.45 uur.

Voor hen zonder muzikale ervaring is er binnen de club een opleiding op alle soorten blaas instrumenten die worden gegeven door eigen, conservatorium opgeleide, docenten. Ons orkest bestaat uit 40 muzikanten die onder leiding van maestro Casper Braafhard al menig hoogstandje wisten te bereiken o.a. in 2018 wisten ze nog de Lingewaard cup te winnen.

Hypolitus maakt al 55 jaar muziek. Zelfs de ongetalenteerde Hendrikus wist zich, ongeveer 35 jaar geleden,  het orkest in te blazen en na het blazen en drummen is het met gastvrouw Heidi goed toeven aan de stamtafel.

Met de meeste hoogachting en beleefd aanbevelend Harrie en Poliet.

See more

Blije Hoofdprijswinnaar krijgt de fiets overhandigd

by theovanvuuren

09 20, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Donderdagavond 19 september om 20.30 uur was het dan zo ver. Voor de 3e keer werd het concert van het a orkest Volharding op het Raadhuisplein onderbroken om de laatste winnende prijsnummers bekend te maken. De hoofdprijs nummer werd bekend gemaakt. Een fiets ter waarde van € 1.000,00 gesponsord door Profile Ouwerling Huissen. Guus Evers overhandigde namens Profile Ouwerling symbolisch de hoofdprijswinnaar Henk de Leeuw

uit Westervoort een prachtige oranje kleurige fiets. Natuurlijk kan de prijswinnaar een dezer dagen zelf een fiets komen uitzoeken. De kermisverloting is voor Volharding een heel belangrijke vorm van inkomsten waar wij niet zonder kunnen. Mede dank zij onze sponsoren Slagerij Mom, Drankenhandel Degen, Hermsen sfeervol wonen, Texaco Tankstation Hegeman en Profile Ouwerling konden wij weer een aantrekkelijke verloting houden. Ook willen wij alle mensen en bedrijven bedanken die de loten hebben gekocht. Ga naar onze website om alle prijsnummers te bekijken.

See more

Volharding op 2 podia aanwezig tijdens Vleiskeuren.

by theovanvuuren

09 16, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Het is een jarenlange traditie van Muziekvereniging "Volharding" om donderdags voor de Huissense kermis tijdens het Vleiskeuren een concert te verzorgen op het raadhuisplein in Huissen. Dit jaar heeft de vereniging een primeur. De slagwerkgroepen zullen op donderdag 19 september op de markt een concert verzorgen en het A orkest speelt op het raadhuisplein en zullen lekker in het gehoor liggende muziek maken zoals Arcade, Bohemian Rhapsody en Stevie Wonder in concert.

Op donderdag middag zullen de winnende prijsnummers van de Kermisverloting door notaris Paul Kok getrokken worden op het kantoor van Lingewaerd Notarissen. Tijdens het optreden van het A orkest van Volharding zullen de winnende prijsnummers bekent gemaakt worden.

Tijdens het optreden van de slagwerkgroepen kunnen jongeren kennis maken met slagwerk instrumenten. Kinderen die donderdag avond komen kijken kunnen, als zij dat willen, samen met de jeugdleden verschillende melodische en ongestemde instrumenten komen bespelen. Wellicht kun je dan met de groep al iets samen spelen. Wil je na deze kennismaking meer weten over de mogelijkheden bij Volharding dan kun je je aanmelden voor 4 proeflessen.

Beide optredens zullen op donderdag 19 september tussen 19.00 en 21.00 uur plaats vinden zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om zowel naar het A orkest als ook de slagwerkgroep te komen kijken en te proeven van al de heerlijke producten die de slagers en horeca ondernemers aan het publiek zullen presenteren.

See more

Muziek maken, goed voor je brein!

by theovanvuuren

08 21, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Neuropsycholoog Professor Dr. Erik Scherder, heeft er al veel en vaak over geschreven en ook gezegd op tv: ‘Muziekbeoefening, vooral vanaf jeugdige leeftijd, zorgt voor extra verbindingen in je hersenen en dat heeft een positief effect op de ontwikkeling en gezondheid ervan’! Scherder is een kei op het gebied van hersenonderzoek en kan het deskundig en enthousiast uitleggen.

Dus, wat let u om alsnog muziek te gaan maken, ook al bent u op wat gevorderder leeftijd. Ook dan hebben uw hersenen er nog steeds veel baat bij.

1e repetitie a Orkest Volharding

Bij Muziekvereniging Volharding uit Huissen zijn er meerdere muzikanten op wat latere leeftijd alsnog aan de slag gegaan met een blaasinstrument en wat beluister je vaak bij hen, bij het uitoefenen van deze prachtige hobby …… : ‘Ik vind het nog steeds jammer dat ik er niet veel eerder mee ben begonnen, want dan had ik het (nog) beter geleerd en al eerder kunnen genieten van het samen muziek maken in een mooi orkest’.

Volharding biedt iedereen die dat wil, een muzikale opleiding aan vanuit eigen beheer. Er liggen diverse soorten muziekinstrumenten te wachten zoals klarinetten, saxofoons, (dwars)fluiten, trompetten en een heel scala aan slagwerkinstrumenten.

Wacht niet af, maar stort u op het bespelen van een blaasinstrument, voordat u tot het besef komt dat het echt te laat is om daar nog aan te beginnen! Vanaf week 35 beginnen de lessen weer voor jong en oud.

Er spelen op dit moment muzikanten in het A-orkest mee die al geruime tijd gepensioneerd zijn en nog volop op de maandagavond  zitten te genieten van hun hobby. Als u zich helemaal kunt vinden in dit positieve verhaal van een wat oudere muzikant, schroom dan niet langer en neem contact op via www.volhardinghuissen.nl of bel naar 026-3253174 voor meer informatie.

See more

Afsluitconcert seizoen 2018-2019 Muziekvereniging Volharding

by theovanvuuren

07 02, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Zo ongeveer alles wat muziekvereniging aan muzikanten en instrumenten in huis heeft, wordt in stelling gebracht om een mooi afsluitconcert te presenteren aan de bewoners van het Zand en andere liefhebbers van muziek.

Het concert begint met een optreden van de jeugdslagwerkgroep. Deze ‘leerlingen’ laten horen hoe je al op heel jonge leeftijd met verschillende instrumenten, van bamboehout tot marimba, met elkaar fantastisch muziek kunt maken. Dat blijkt wel uit het feit dat zij op 24 juni de vierde plaats hebben behaald tijdens de Sla-je-slag-cup. Applaus!

Als het A-orkest, onder leiding van dirigent Casper Braafhart, inzet weet een goed gevulde Zandse Kerk dat het concert toch echt wel is begonnen. Het repertoire bestaan uit enkele stukken uit het laatste concert. Maar ook nieuwe stukken. De dirigent durft het wel aan om Arcade en San Diego, uit te voeren. En dat gaat prima. Weer applaus!

Dan geeft voorzitter Theo van Vuuren de microfoon aan Henny Bierman. Hij presenteert voor de slagwerkgroep het programma wat start onder leiding van dirigent Melvin Puijn. Het is het laatste optreden van Melvin met de slagwerkgroep. Zijn opvolger, Kevin, repeteert al een paar maanden met de slagwerkgroep en dat kan hij prima laten horen.

Tot slot wordt Melvin verrast door een stuk wat door één van zijn eigen leerlingen, Joep Verheijen, is gecomponeerd en wordt gezongen door Martijn van Vuuren.

Na woorden van dank door de voorzitter sluit Melvin zelf, met de slagwerkgroep, af met Kings Medley met zang door Hanneke Engels. Nog meer applaus!

Na woorden van dank door de voorzitter sluit Melvin zelf, met de slagwerkgroep, af met Kings Medley met zang door Hanneke Engels. Nog meer applaus!

De dirigenten, slagwerkgroepen en A-orkest worden bedankt voor hun muzikale bijdragen. Het publiek voor aanwezigheid en enthousiasme en de vrijwilligers voor hun geweldige hulp bij het evenement. Prettige vakantie allemaal.

See more

Volharding krijgt veel steun van Rabobank leden

by theovanvuuren

06 29, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Opbrengst Clubkas Campagne.

Op Donderdag 20 juni waren wij uitgenodigd om in de grote zaal van Bioskoop Pathé in Lent de cheque op te komen halen met het bedrag welke de Rabo Clubkas Campagne heeft opgebracht. Het is ieder jaar weer een spannend moment. De directie van Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe hadden een leuk programma samengesteld. Bij binnenkomst ontvingen wij de enveloppe met de cheque maar die mocht nog niet open gemaakt worden. Uiteindelijk na een klein uur was het moment daar. De cheque kon tevoorschijn gehaald worden. Samen met de penningmeester was ik blij verrast met ook dit jaar weer 183 stemmen en die waren goed voor een bedrag van € 678,97. Ik wil graag de Rabobank bedanken voor dit mooie bedrag maar ook alle leden van de Rabobank die op Volharding gestemd hebben. Hiermee blijkt weer dat Volharding een grote gunfactor heeft. Bedankt hiervoor.

See more

Muziek op school

by theovanvuuren

06 24, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

De groepen 3/4 hadden in het kader van hun project ‘De Voorstelling’ muziekvereniging Volharding uitgenodigd langs te komen om iets te laten zien en horen van hun ‘voorstellingen’. Op dinsdag 18 en donderdag 20 juni is dat gelukt. Elke klas kwam een half uurtje op de trap zitten kijken en luisteren naar 6 tot 8 muzikanten, die van zich lieten horen op verschillende blaasinstrumenten. Wij  Volharders vonden het ontzettend leuk! De kinderen en de juffen waren zo enthousiast! We hadden soms zelfs wat extra publiek van kleuters en peuters.

Ze hebben het één en ander geleerd; de namen van de instrumenten, hoe ze klinken, dat een muziekvoorstelling eigenlijk een concert heet en nog meer van dat soort dingen. Wij leerden ook dingen van de kinderen; bijvoorbeeld dat Kortjakje tegenwoordig beter bekend is als Olifantje in het Bos en dat je op dezelfde wijsje ook nog het ABC kunt zingen. Na wat liedjes van de muzikanten en wat informatie mochten de leerlingen allemaal zelf op instrumenten blazen en op trommels slaan. Toen kwamen ze pas echt los! Bij het afscheidsliedje van juf Ank, ‘Hallo Allemaal’ zongen en stampten ze volop mee. Het bezoek was kort maar krachtig!

Op 30 juni kan iedereen die het leuk vindt naar ons komen kijken en luisteren, dan sluiten we het seizoen af met een gratis concert om 11.00. Bij slecht weer in de Zandse Kerk, bij mooi weer lekker buiten op het pleintje ernaast. Speeltuintje aanwezig ;-). Kinderen en/of ouders die vaker muziek willen (leren) maken, zijn van harte welkom bij muziekvereniging Volharding Huissen. Blokfluitles is er al vanaf € 13,- per maand en de lessen voor andere blaasinstrumenten of slagwerk kosten € 28,- per maand. Voor meer informatie kun je terecht op onze site www.volhardinghuissen.nl

Groep 3/ 4 Heel veel succes met jullie voorstellingen gewenst en hopelijk tot ziens,

De muzikanten van Volharding

See more

Jeugdslagwerkgroep Volharding scoort 90 punten op SJS

by theovanvuuren

06 24, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

OP zaterdag 22 juni heeft de jeugdslagwerkgroep van Volharding deelgenomen aan de Sla je Slag cup voor jeugdgroepen en met een score van 90 punten in een deelnemersveld van acht verenigingen een mooie 4e plaats behaald.

Voor de zeer jeugdige slagwerkers (met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar) was, na een aantal maanden van repeteren, zaterdag het grote moment om in dorpscentrum de Deel in Doornspijk te laten zien hoe mooi het is om samen muziek te maken, vooral als het ook nog eens stukken zijn die de huidige jeugd aanspreekt.

Volharding die als tweede groep het podium op ging bracht met veel enthousiasme en uitstraling een drietal stukken ten gehoor te weten: Tobagan van John Herdon, Kardia van Melvin Puijn en als laatste een prachtige Kings Medley gearrangeerd door eveneens Melvin Puijn, voor wie het ook tevens het laatste optreden was met een groep van Volharding.

Ook na dit optreden kreeg deze groep een zeer luid applaus en hadden ze weer op het juiste moment gepiekt, met een prachtige uitvoering.

Mede gezien het kleine punten verschil met de nummers 2 en 3 zijn wij heel erg trots op deze jeugdige muzikanten, en kunnen we op een zeer mooie en muzikale dag terug kijken. De B slagwerkgroep, die bestaat uit leden tot 18 jaar, SDG uit Ommen behaalden de eerste prijs.

See more

30 juni afsluitconcert Muziekvereniging Volharding

by theovanvuuren

06 18, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

In verband met het te verwachten warme weer wordt het concert gehouden in de Zandse Kerk. Aanvang 11.00 uur

See more

Volharding blij met opbrengst emballage actie van Albert Heijn.

by theovanvuuren

05 28, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Van 15 april tot 5 mei heeft Muziekvereniging “Volharding” de mogelijkheid gekregen om via de emballage actie van Albert Heijn Huissen extra inkomsten binnen te halen. Vandaag 28 mei hebben wij het bedrag ontvangen welke gedurende genoemde periode door de klanten van Albert Heijn, via de ingeleverde flessen, aan Muziekvereniging “Volharding is geschonken.

Overhandiging enveloppe met inhoud

Wij zijn heel blij met de mogelijkheid die ons is gegeven en bedanken alle klanten van Albert Heijn Huissen die hun emballage bonnen aan Volharding hebben geschonken. De opbrengst € 114,60 is een welkome aanvulling voor onze financiële huishouding.

Directie en medewerkers van Albert Heijn Huissen heel erg bedankt.

See more

Rock-concert Muziekvereniging Volharding

by theovanvuuren

05 13, 2019 | Posted in Nieuws | 1 comments

Naar de voorbereidingen te oordelen wordt het een bijzonder concert van Muziekvereniging Volharding op 11 mei 2019. Repetities, besprekingen, organiseren, communiceren, een goede locatie, een fraaie aankleding, een verrassend alternatief voor het aankondigen van de stukken, een optimale bezetting. En dan nog hopen op veel publiek.

Het was er allemaal deze zaterdagavond. Zelfs de verwarming stond op standje maximaal. Dus het werd zeker geen koude bedoening.

British Rock. Daar valt wel één en ander over te vertellen. Leden uit het Britse Lagerhuis schoven aan om op hun eigen wijze hun zienswijze te geven over de componisten, uitvoerende zangers, zangeressen of groepen, van de nummers die door het A-orkest van Volharding werden gespeeld.

Dat de dames en heren het niet altijd met elkaar eens waren leidde soms tot hilarische gesprekken waarin ook de zaal of de leden van het orkest bij betrokken werden.

Het nummer waarmee Volharding begon, Innuendo, van Queen, leverde meteen al genoeg gespreksstof op om de toon te zetten. Want waar ging het nu om. De Britse Queen (Elisabeth) of de rockgroep met Freddy Mercury. Het Britse panel kwam er na enig gesteggel uit maar dat gesteggel zou nog wel een avond doorgaan. Want dat Innuendo was toch ook wel een hoop herrie. Dat werd met het volgende nummer goedgemaakt. Pianoman werd in een lekker lopend ritme gespeeld. Gevolgd door MacArthur Park waarin het tempo aardig werd opgeschroefd. De dirigent van het orkest, Casper Braafhart, kreeg het nog al eens te verduren als de voorzitter van het panel het weer eens tijd vond om een nummer aan te kondigen. Dan riep ze om de conductor (Engels voor dirigent) en vroeg hem het orkest weer op scherp te zetten voor bijvoorbeeld, Against all odds, van Phil Collins, waarin Alice van Aalten een geweldige solo op altsaxofoon speelde. Vervolgens werd met ‘Golden Earring in concert’ het begin van de pauze aangekondigd.

Voordat de pauze begon kreeg wethouder Theo Janssen van de gemeente Lingewaard het woord en stak niet onder stoelen of banken dat zowel de muziekvereniging Volharding als de Zandse kerk een prima combinatie vormen in de Zandse gemeenschap. Hij stond ook stil bij het feit dat Lisette van Vuuren 25 jaar lid is van Volharding en daarmee in het zonnetje werd gezet.

Na de pauze werd het concert voortgezet met de Rock symphonie, waar het orkest hard voor gerepeteerd had. De soli van Ketie Briët, Marian Hendriks en Lisette van Vuuren kwamen geweldig tot hun recht. Met Paradise by the dashboard light werd de vaart er goed in gebracht waarna met een medley van Stevie Wonder de aanzet werd gegeven voor nummers van Adele en Coldplay.

Afsluitend werd Bohemian Rapsody van Queen gespeeld. Bij iedereen bekend en door de film weer helemaal actueel.

De voorzitter sloot het concert af met een woord van dank aan de acteurs die het programma met veel humor aan elkaar hebben gepraat. Dank aan Corrie Kemperman die voor het script had gezorgd. Dank aan de stichting De Zandse kerk, de mensen van de techniek en niet in de laatste plaats aan de dirigent van het A-orkest van Volharding, Casper Braafhart, die met zijn muzikanten een prachtige avond heeft neergezet.  

De foto's zijn gemaakt door Henk Sluiter. Klik om alle foto's te bekijken op deze link

See more

“Huissen maakt zich ook zorgen om Brexit”

by theovanvuuren

05 02, 2019 | Posted in Nieuws | 1 comments

See more

Secured By miniOrange