Welkom op de site van Muziekvereniging Volharding Huissen

Muziekvereniging Volharding Huissen

nieuws

Kunst, Kitsch en Koffie op de Snuisterijenmarkt van Volharding in de Zandse Kerk

by theovanvuuren

03 09, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Muziekvereniging Volharding uit Huissen gaat weer wat extra financiën genereren door het houden van een ‘Kunst- en Kitschmarkt’ gecombineerd met een gezellig ingericht horecaplein. Deze snuisterijenmarkt gaat plaatsvinden op zondag 31 maart in de Zandse Kerk aan de Van Wijkstraat 33, 6851 GL in Huissen.

De entree bedraagt € 1,-. De verkoop start om 10.30 uur en sluit om 16.00 uur. Het gaat om heel wat snuisterijen van bijzondere aard. De muziekvereniging is op dit moment in het bezit van de mooiste kunst- en kitschspullen. Vooral het afgelopen jaar zijn er veel mooie items binnengebracht voor o.a. de kinderkamer, keuken en woonkamer. Volharding beschikt inmiddels over een enorm aanbod aan artikelen voor deze markt, zodat geen gebruik meer hoeft te worden gemaakt van extra aanbod. Alles wat er nu al is verzameld, zal ruim worden opgesteld. Volharding is heel tevreden over de prachtige ruimte die geboden wordt en de samenwerking met Stichting de Zandse Kerk.

Sfeervol horecaplein

De muzikale omlijsting zal een aantal uren verzorgd worden door blaasorkest ‘Torkest’ van Volharding. Tijdens de markt wordt een horecaplein ingericht zodat bezoekers de gelegenheid krijgen elkaar te ontmoeten en een lekker kopje koffie, thee of ander drankje te nuttigen tijdens de sfeervolle klanken van het blaasorkest. Aan de allerkleinsten wordt ook gedacht. Zij kunnen een keer gratis grabbelen in de ‘grabbelton’. Voor nadere informatie, zie de websites www.volhardinghuissen.nl of www.zandsekerk.nl.; tel nrs. 026-3250361 (Volharding) of 06-14803998 (Zandse Kerk)

See more

Druk bezocht Koffieconcert Volharding

by theovanvuuren

02 21, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Zondag 17 februari 2019 geeft Muziekvereniging Volharding een koffieconcert in de Zandse Kerk onder leiding van Casper Braafhart. De zaal is goed gevuld. Er is koffie, thee, fris enzovoort voor de bezoekers. Het A-orkest is ingespeeld, dus dat moet goed gaan.

We spelen wat vlotte nummers, zoals Flashdance, Love is in the air, een medley uit The Lion King, maar ook Hotel California en Queen of the Dolomites.

Net na de pauze geeft de blokfluitgroep, onder leiding van Nadine, een presentatie van wat ze tijdens de lessen hebben geleerd. En wat vooral goed klonk waren de stukken die dwarsfluitdocente Truus met haar leerlingen liet horen.

Na deze presentaties nam het A-orkest het weer over voor een klein half uur waarna de voorzitter het bestuur van de Stichting de Zandse Kerk en vrijwilligers bedankte voor de gastvrijheid.

En zo heeft het A-orkest toch nog iets van een repetitie gehad die ze op de maandag hebben moeten missen vanwege de algemene ledenvergadering. Kon je er zondag niet bij zijn zet dan zaterdag 11 mei in de agenda want dan zal het A orkest van Muziekvereniging “Volharding een thema concert met als thema Pop en Rock verzorgen in de Zandse kerk. Het wordt een spetterend en voor iedereen herkenbare muzikale avond. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.volhardinghuissen.nl.

See more

Koffie concert zondag 17 februari.

by theovanvuuren

02 01, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments


See more

Geslaagden bij muziekexamens

by theovanvuuren

01 15, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Op 8 december waren er weer praktijkexamens in Doetinchem.  Floris Leijser en Iris Boonacker  deden A-examenen natuurlijk stond Chiel Volman hen terzijde, Nadine Mensink deed B-examen met hulp van Truus Siddré. Het is erg fijn dat de docenten erbij zijn, want het is toch wel erg spannend om voor een examinator te spelen. Er gaan ineens dingen mis, die anders altijd goed gaan en je kan dingen ineens kwijt zijn die je natuurlijk gewoon weet. Daarentegen zijn er ook stukken die eindelijk perfect klinken, waar in de les toch altijd wel iets ontbrak.

Ja het is en blijft erg spannend zo’n examen, gelukkig hangt er niets vanaf. Er waren ook drie moeders mee (waaronder ikzelf) op 8 december voor geestelijke bijstand. Het is altijd een lange zit, je komt op tijd (te vroeg), de kandidaten gaan inspelen, de kandidaten doen om de beurt examen, ze wachten op wat de examinator besluit (yes! Geslaagd!) en daarna wachten we nog samen op de diploma’s en de punten. Vanwege de privicyregeling komen de punten niet meer via inernet naar de verenigingen, maar wat doet het er ook toe, ze hebben hun diploma’s binnen en daar zijn we allemaal hartstikke blij mee! Van harte gefeliciteerd Floris Iris en Nadine! De hele vereniging is trots op jullie!

Katja Mensink

See more

Kerst en Nieuwjaarswens

by theovanvuuren

12 15, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

See more

Gezocht per 1 mei 2019: dirigent (m/v) voor de slagwerkgroep van Muziekvereniging Volharding Huissen

by theovanvuuren

12 01, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Wie zijn wij? Wij zijn de fanatieke jonge slagwerkgroep van Muziekvereniging Volharding uit Huissen. De slagwerkgroep bestaat op dit moment uit 13 leden. Het niveau is eind 3e divisie. De opleiding wordt verzorgd door een zeer vakkundige leraar en de jeugdslagwerkgroep wordt gedraaid door een dirigent uit eigen opleiding. De vereniging bestaat uit een A-orkest, opleidingsorkest, slagwerkgroep en jeugdslagwerkgroep. Wij nemen graag deel aan concoursen, concerten, festivals en wedstrijden. Op dit moment repeteren wij op de donderdagavond van 19:45 uur tot 21:30 uur, echter zijn we de mogelijkheden op andere avonden aan het bekijken. Wie zoeken wij? Voor de slagwerkgroep zijn wij per 1 mei 2019 op zoek naar een inspirerende dirigent (m/v) die ons de komende jaren kan begeleiden en motiveren. Via jouw enthousiasme en kunde hopen wij de komende jaren verder te kunnen groeien, zowel kwalitatief als in leden aantal. Wat vragen we van jou?

  • Opleiding dirigent slagwerk HBO of vergelijkbaar.
  • Een brede muzikale interesse.
  • Je bent inspirerend, flexibel en initiatiefrijk. Daarbij ben je in staat om zowel jongere als oudere leden van verschillende muzikale niveaus te motiveren en te enthousiasmeren en samen met hen te bouwen aan de muzikale prestaties van de band.
  • Je combineert discipline en besluitvaardigheid met ruimte voor humor en spontaniteit.
  • Je denkt proactief mee bij het opstellen van een jaarplanning c.q. meerjarenplan.
  • Je toont actieve betrokkenheid bij de gehele vereniging en denkt mee over het ontwikkelen van ledenwerving etc.
Wil je meer weten over onze vereniging? Kijk dan op www.volhardinghuissen.nl of bezoek onze Facebook-pagina https://nl-nl.facebook.com/volhardinghuissen/. Natuurlijk zijn er ook diverse opnames van onze optredens op YouTube te vinden. Heb je interesse? Stuur een beknopte motivatie en je CV naar slagwerkvolhardinghuissen@gmail.com. Na de selectie omvat de sollicitatieprocedure minimaal één gesprek met bestuursleden en een proefdirectie.

See more

Muziekvereniging Volharding Eerste Lingewaardcup

by theovanvuuren

11 26, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Meedoen is belangrijker dan winnen. Je leest het te pas en te onpas. En wij, van Volharding, vonden dat ook. De uitnodiging van Muziekvereniging St. Caecilia uit Doornenburg, om samen met andere muziekverenigingen uit Lingewaard een muzikale middag in te vullen, namen we graag aan. Elke muziekvereniging kreeg 20 minuten speeltijd en daar werd ons repertoire op afgestemd. Met vijf stukken onder de arm werden we op zondag, 25 november, gastvrij ontvangen in het schuttersgebouw in Doornenburg. Muziekvereniging St. Caecilia had er echt werk van gemaakt. Behalve koffie en thee, was er gebak, broodjes, soep, of, als je wilde een tosti of zo. En een enthousiaste bediening achter de bar. Maar wat vooral opviel was hoe goed het georganiseerd was en hoe vriendelijk wij, leden van de muziekverenigingen werden geholpen met het vinden van onze plaatsen voor instrumenten, inspelen, jassen, tassen. Overal was aan gedacht. Compliment aan de organisatie. Na de opening door St. Caecilia mocht het A-orkest van Volharding de vijf ingestudeerde stukken spelen voor een volle zaal en Jacob de Haan. Componist en arrangeur van wereldfaam, die elk optreden van de deelnemende muziekverenigingen zou beoordelen. The Pacific was het eerste stuk wat we speelden, gevolgd door Flashdance …. What a feeling, Queen of the Dolimites en Let it go. We sloten af met het door onze eigen dirigent, Casper Braafhart, gearrangeerde On the Quarterdeck. Na Volharding was het muziekvereniging Udi uit Bemmel die het optreden mocht verzorgen. Gevolgd door St. Caecilia uit Angeren en St. Caecilia uit Gendt die het muzikale gebeuren mocht afsluiten. Hoe de uitslag ook zou uitvallen. Het was een geslaagde muzikale middag met dank aan St. Caecilia uit Doornenburg die het initiatief voor deze middag had genomen. Ja. Meedoen is belangrijker dan winnen. Maar het is toch wel lekker dat aan het einde van de middag Jacob de Haan muziekvereniging Volharding de complimenten maakt en als eerste uit de bus laat komen. Behalve dat het een gezellige dag was met lekker muziek maken (en luisteren) gaat Volharding ook nog met de Lingewaardcup naar Huissen. En daar zijn we best een beetje trots op.

See more

Volharding Huissen wint de Lingewaardcup

by tom

11 26, 2018 | Posted in Concerten, Nieuws | 0 comments

Later meer!

See more

Artikel met Melvin Puijn in Klank (((wijzer

by theovanvuuren

11 23, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

                                                                                       

See more

Mooi resultaat voor Slagwerkgroep Volharding Huissen

by theovanvuuren

10 29, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Op zaterdag 27 oktober heeft de slagwerkgroep van Volharding uit Huissen deelgenomen aan de jaarlijkse Sla je Slag cup, die dit jaar werd gehouden in dorpscentrum den Toomp in Heijen. Na vele repetities en een try-out optreden in Puiflijk begon de groep op zaterdagmorgen om 10.00 uur aan de laatste generale, en werd alles nog een keer doorgespeeld, en al het instrumentarium ingeladen om rond half een af te reizen naar Heijen. Volharding (uitkomend in de 3e divisie) was als 7e van de totaal 11 verenigingen aan de beurt, en moest om 14.55 starten met hun optreden, en de spanning was van de gezichten af te lezen. Met 4 prachtige nummers (Rimba van Bart Zweers, Sketches of the Oriënt van Brain S. Mason, Who will Save us Now van David Chappell en Voltage van Ruben Maathuis) zette onze slagwerkers een strakke show neer, die na afloop met luid applaus en gejoel werd bekroond. Na alle instrumenten weer ingeladen te hebben, begon voor de groep het lange wachten, want na Volharding kwamen nog drie verenigingen uit de tweede divisie en een uit de eerste divisie aanbod, waarbij Prins Bernhard uit Apeldoorn (uit de eerste divisie) een prachtig optreden ten gehore bracht. Uiteindelijk was om 19.30uur de lang verwachte prijsuitreiking, waarbij werd uitgelegd, dat de winnaar zoals gebruikelijk in 2019 de volgende Sla je Slag cup moet organiseren. Nadat de punten van de nummers 1 t/m 10 waren opgenoemd, stond Volharding boven aan met 88,57 punten en de spanning was om te snijden, het zal toch niet dat wij volgend jaar de organisatie moeten verzorgen, maar uiteindelijk kwam de laatste uitslag, en zoals verwacht werd de winnaar met 92,90 punten Prins Bernhard uit Apeldoorn. Maar toch was iedereen heel erg blij met dit mooie resultaat een 2e plaats, waarbij Volharding zelfs alle groepen uit de 2e divisie achter zich heeft gelaten, en met een goed gevoel richting Huissen kon gaan om een lange maar zeer geslaagde slagwerkdag af te sluiten.

See more

Mooi resultaat Leden “Volharding” bij examens slagwerk

by theovanvuuren

10 14, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Op zaterdag 6 oktober heeft de muziekbond Gelderland -Flevoland weer een examen dag gehouden voor slagwerkers, deze werden gehouden in het Gemeenschapshuis in Huissen. In totaal hebben hier 21 spelers aan deelgenomen, die afkomstig waren uit o.a. Afferden, Puiflijk, Angeren, Huissen, Hummelo, Keppel en Gendt. Van Volharding hebben 5 spelers examen gedaan, die allemaal met cijfers van 8 t/m 9 zijn geslaagd, te weten: Thomas Peek- snaredrum-A Roel van der Kwast- snaredrum-B Nick Verburgt- snaredrum- C Quint Levels Drums- 1- A Joep Verheijen Pauken- 1 – A Voor al deze spelers de Hartelijke felicitaties namens de examen commissie en het bestuur voor al deze zeer mooie cijfers en een geslaagde examendag.   De volgende examens voor slagwerkers worden gehouden in april 2019 in Afferden en oktober 2019 weer in Huissen

See more

Blije hoofdprijswinnaar van kermisverloting Muziekvereniging “Volharding”

by theovanvuuren

09 28, 2018 | Posted in Nieuws | 1 comments

Donderdag 20 september heeft Notaris Paul Kok van Lingewaerd notarissen de jaarlijkse trekking van de kermisverloting van Muziekvereniging “Volharding” verzorgd. Naast de prijzen, die door slagerij Hans Mom, Degen drankenhandel, Hermsen & Hermsen Sfeervol Wonen en Hegeman Tankstation Huissen, beschikbaar gesteld zijn, is er ook altijd een hoofdprijs. De hoofdprijs is een fiets t.w.v.       € 1.000,00. Ook dit jaar heeft Profile Ouwerling toegezegd een groot gedeelte van deze prijs beschikbaar te stellen. De hoofdprijs is gevallen op lotnummer 679. Het lot wat door de familie Hoksbergen was gekocht. Mevrouw Hoksbergen was blij verrast toen ze hoorde dat op haar lotnummer de hoofdprijs was gevallen. De donderdagavond tijdens het vleiskeuren en het concert van Volharding op het Raadhuisplein, was Guus Evers van Profile Ouwerling er samen met mevrouw Hoksbergen. Daar kon het toegestroomde publiek mee maken dat Guus Evers de nieuwe fiets aan mevrouw Hoksbergen overhandigde. De leden en het bestuur van Muziekvereniging “Volharding” feliciteren mevrouw Hoksbergen met haar gewonnen prijs en wij bedanken Profile Ouwerling Huissen voor het beschikbaar stellen van deze prijs. En niet te vergeten ook de andere sponsors. Heeft u ook loten gekocht en wilt u weten of u een prijs heeft gewonnen, kijk dan op www.volhardinghuissen.nl voor de winnende lotnummers.

See more

Vleiskeuren met Muziekvereniging Volharding en de kermisverloting

by theovanvuuren

09 20, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Muziekvereniging Volharding start traditioneel met de kermisverloting en concert de opening   vaan de Huissense kermis tijdens het vleiskeuren. De slagwerkgroep van Volharding trekt het publiek naar het Raadhuisplein met frisse, ferme klanken van trommels, woodblocks en zo. Het is de opmaat voor het A-orkest wat met Firework opent en onder meer vervolgt met Flashdance, American Patrol, Herbie Fully Loaded en Love is in the Air. Maar het concert zou niet compleet zijn zonder de afsluiting met Sterre Straole en natuurlijk de verloting. Notaris Paul Kok van Lingewaerd Notarissen heeft de winnende nummers getrokken:   Wil je weten of je ook een prijs hebt gewonnen klik dan hier en je komt op de site met winnende lotnummers

See more

Volharding op Schoolpleinfeest van het Sterrebos.

by theovanvuuren

09 12, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Om de twee jaar organiseert het Sterrebos (voorheen Jozefschool) een schoolplein feest. 2 jaar geleden was “Volharding” ook aanwezig met een stand en het instaporkest. Kort voor de vakantie, de vereniging was al met vakantie, ontvingen wij het verzoek weer medewerking te willen verlenen aan dit festijn. Dit plaatste ons voor een dilemma want buiten het bemannen van een stand was ook gevraagd om de leerlingen weer een optreden te laten verzorgen. Helaas hebben wij in februari moeten besluiten om het leerlingenorkest toen nog bestaande uit leerlingen van St Caecilia Angeren en Volharding op te heffen. Wij hebben niet voldoende leerlingen meer om zo’n orkest in stand te houden. Omdat iedereen op vakantie was hadden wij besloten om hier na de vakantie mee verder te gaan. Half augustus ontvingen wij aanvullende informatie en bleek dat het festijn al op 31 augustus zou moeten plaats vinden. Wij vonden het wel belangrijk om ons op die dag te laten zien en de kinderen, maar zeker ook ouders, kennis te laten maken met een blaas of slagwerk instrument. Gelukkig was de animo onder de leden groot om van 16.00 uur tot 19.00 uur de stand te bemannen. Om 15.00 uur waren enkele muzikanten aanwezig om de instrumenten van het gemeenschapshuis naar het schoolplein te brengen en in de stand uit te stallen. Ook enkele slagwerkers sjouwden de hun instrumenten naar het schoolplein. Langzaam aan kwamen de eerste kinderen nieuwsgierig bij onze stand en wilden toch wel eens een instrument proberen. Als dan de eerste schapen over de dam zijn volgen er meer en zo werd het steeds drukker bij zowel de blazers als ook de slagwerkers.  Ons doel van zo’n middag is natuurlijk om de kinderen maar vooral ook de ouders enthousiast te maken om bij onze vereniging te komen muziek maken. Er werd dan ook veel met de ouders gesproken en de flyers die door resp. Katja Mensing en Antoine Goldsmid gemaakt waren zijn aan de ouders meegegeven. Het is iedere keer weer mooi om de blije en trotse gezichtjes te zien als de kinderen een geluid uit de blaasinstrumenten produceren. Sommigen van hen krijgen direct op  elk instrument een mooi geluid en anderen moeten heel veel moeite doen een toon uit een instrument te krijgen. Zelf sprak ik een ouder die vroeger een Uebel klarinet heeft gespeeld en pas op Marktplaats een klarinet had gekocht. In de harmonie wereld wordt haast geen Uebel klarinet meer gebruikt en ook “Volharding” heeft alleen maar klarinetten met het Boehm systeem. Maar wat te doen met de vraag om een optreden. Gelukkig hebben wij binnen “Volharding” het “Torkest” bestaande uit 14 muzikanten die het leuk vinden om muziek te maken. Wij konden dan ook 11 mensen, inclusief een invaller, bij elkaar krijgen en hebben een half uur kunnen invullen. Uit reacties van ouders heb ik kunnen opmaken dat ze het een leuke afwisseling vonden van de middag. Het is een leuke middag geworden waarbij “Volharding” zich weer van zijn beste kant heet laten zien. De school leiding maar ook de buitenschoolse opvang was dan ook heel blij met onze bijdrage en willen ook graag medewerking verlenen om de samenwerking met “Volharding” meer uit te breiden. Want zeg nou zelf, er gaat niet boven samen op een leuke en ontspannende manier muziek te maken. voor het publiceren van de foto's hebben wij toestemming van ouders, verzorgers

See more

Start Nieuw seizoen Muziekvereniging Volharding

by theovanvuuren

08 16, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

De school vakanties zitten er weer bijna op en dus zijn de docenten en het bestuur van Muziekvereniging "Volharding" al weer druk bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Maandag 20 augustus trapt het A orkest de aftrap af met hun eerste repetitie na de vakantie. Onze dirigent Casper Braafhart maar ook de leden hebben er weer zin in om samen te repeteren voor mooie optredens de komende maanden. Zo staat als eerste het Fleiskeuren op donderdag 20 september voor zowel het A orkest als ook de slagwerkgroepen op de agenda. Op 25 november zal het A orkest zijn medewerking verlenen aan de Lingewaard cup 2018 welke georganiseerd wordt door Harmonie St Seacilia Doornenburg.   Op 23 september beginnen de jeugd en grote slagwerkgroep hun repetities.

Jeugd slagwerkgroep

Ook zij gaan er weer tegen aan om het komende seizoen weer goed voor de dag te komen. Zo hebben beide groepen op 26 augustus al direct een studie zondag gepland. Daarnaast doen de groepen op 27 oktober mee aan de Sla je slag cup in Heijen. Ook zullen de docenten hun lessen weer oppakken. De precieze datums hiervan worden met de desbetreffende leden afgestemd. Het A orkest van Muziekvereniging "Volharding" kan nog muzikanten plaatsen. Zo zouden wij graag nog muzikanten op de pauken, klarinet, Alt en Tenor saxofoon en trombone binnen ons orkest willen verwelkomen. Kom een keer langs op maandag, repetitie avond, vanaf 17.45 uur dan kun je met eigen ogen zien hoe gezellig het is om samen muziek te maken.

See more

Veel publiek bij het afsluitconcert van Volharding

by theovanvuuren

07 01, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Zoals ieder jaar hebben alle muzikanten van de (jeugd)slagwerkgroep en A orkest van “Volharding” mee gedaan aan ons afsluitconcert voor dit seizoen. Dit jaar was gekozen om dit in de Zandse Kerk te doen. Op het moment dat wij dit besloten konden wij niet bevroeden dat deze keuze zo goed zou uitpakken. Buiten stond de zon hoog aan de hemel waardoor de thermometer het dik boven 25 graden aangaf. Wil je meer foto's te bekijken klik dan op onderstaande foto. Het middenschip van de kerk was helemaal gevuld met het aanwezige publiek. Klokslag 11.00 uur beet de slagwerkgroep het spits af met een prachtig melodisch stuk. Daarna was het de beurt aan het A orkest. Zo werd tot de pauze het publiek om en om getrakteerd op mooie muziek. In de pauze was er voor iedereen de mogelijk om een kijkje te nemen naar de voortgang van de verbouwing. Na de pauze was het de beurt aan de jeugdslagwerkgroep. Deze jonge groep vermaakte het publiek met de drie stukken waarmee ze hadden meegedaan aan de Slajeslagcup. Daarna werd het concert afgesloten met enkele stukken van het A orkest. Nu kan iedereen gaan genieten van een welverdiende vakantie. De leden en het bestuur wensen iedereen fijne vakantie  

See more

Mooie opbrengst Rabo Clubkas Campagne

by theovanvuuren

06 26, 2018 | Posted in Nieuws | 1 comments

Dinsdag 26 juni was het zo ver. De opbrengst van de Rabo Clubkascampagne werd bekend gemaakt en Carool Willemsen - Mom en Theo van Vuuren waren namens het bestuur aanwezig om de cheque in ontvangst kunnen nemen. Dit jaar was de uitreiking op de Dannenburg in Huissen. Wij hebben een leuk bedrag, te weten € 546,72, ontvangen. Graag willen wij Rabobank Maas en Waal - Overbetuwe bedanken voor de mogelijkheid die zij ons ieder jaar weer geven om extra financiën binnen te halen. Tevens bedanken wij iedereen die op Muziekvereniging "Volharding" gestemd heeft. Deze extra inkomsten zullen worden gebruikt om de opleiding aan jonge muzikanten mee te bekostigen.  

See more

Straatspeeldag weer succes.

by theovanvuuren

06 16, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Woensdag 13 juni was het weer Nationale Straatspeeldag in Huissen. Voor de vijfde keer waren ook leden van Muziekvereniging Volharding aanwezig om kinderen, maar ook ouders, kennis te laten maken met blaas en slagwerk instrumenten. Om 12.30 uur werden de blaas instrumenten in een kraam, welke door de organisatie op het pleintje voor Berends optiek voor ons was gereserveerd, klaargelegd. De instrumenten van de slagwerkgroep stonden tegenover onze kraam. De eerste kinderen waren al voor 13.00 uur aanwezig. Zoals ieder jaar zie je zeer enthousiaste kinderen die proberen geluid uit een blaas instrument te krijgen. Wij hadden een Bas, Bariton, Tenor en altsax, Trombone, Trompet, Bugle, Klarinet en blokfluit waar de kinderen op mochten blazen. De slagwerkgroep had een drumstel, bogo’s en conga’s bij zich. Al snel stonden de kinderen in een rij te wachten om ook eens op een drumstel te mogen slaan. Ook bij de blaas instrumenten was het een drukte van ja welste. De een wist, hoe goed hij of zij ook zijn best deed er geen toon uit te krijgen maar veruit de meesten kregen na wat instructie van een aantal leden toch wel een prima geluid uit de instrumenten te krijgen. Het is prachtig te zien hoe de enthousiast de kinderen en ouders reageren als ze er geluid uit krijgen. Vooral de grote bas was intrek. Er waren zelfs heel jonge kinderen, de jongste was 2,5 jaar die geluid uit zo’n instrument wisten te krijgen. In voorgaande jaren maakten wij altijd foto’s van de kinderen die ze dan via onze website konden downloaden maar door de nieuwe privacy wetgeving is dat alleen maar toegestaan als wij van alle ouders schriftelijk toestemming hebben. Je zult begrijpen dat dit niet haalbaar is. Wij vinden dat wel heel jammer. Toch willen wij via enkele overzichtsfoto’s een impressie van deze dag geven. De kinderen hebben allemaal een flyer mee gekregen met informatie over de mogelijkheid om preflessen te volgend. Via deze link kom je direct bij de site met informatie wat ook op de flyers staan. Wil je zelf of jou kind opgeven voor proeflessen neem dan contact op via info@volhardinghuissen.nl en dan nemen wij contact met u op. Wij hebben de dag weer heel leuk gevonden en natuurlijk hopen wij op veel aanmeldingen.

See more

Geweldig resultaat voor de Jeugdslagwerkgroep tijdens de Jeugd Sla je Slag Cup.

by theovanvuuren

06 04, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Zaterdag 2 juni was het zover. Na een halfjaar keihard werken hebben wij ons programma laten horen op de Jeugd Sla je Slag Cup in Heijen. Wij hebben het hier opgenomen tegen 10 andere jeugdgroepen. Om 8:15 uur zijn wij vertrokken richting Heijen. Hier begon voor ons weer de logistieke operatie: instrumenten uitladen, opbouwen, klaarzetten, shirtjes aan, stokken pakken, mappen klaarzetten en optreden! Gelukkig konden wij van de vereniging EMM Heijen veel instrumenten lenen. Om 10:45 uur hebben wij ons programma bestaande uit 3 stukken laten horen. Voor sommige spelers was het extra spannend, aangezien zij voor het eerst mee deden aan deze wedstrijd. De Jeugd Sla je Slag Cup 2018 is gewonnen door Jong Juliana uit Doornspijk met 91 punten. Met 83,38 punten heeft Volharding een mooie 6e plek behaald. Voor een groep met de gemiddelde leeftijd van 12 jaar is dat een hele knappe prestatie. Tijdens het afsluitconcert op 1 juli zullen wij nog eenmaal ons programma laten horen. Na de vakantie starten we weer met nieuwe stukken. Ik ben ontzettend trots op deze jonge groep!!! Nick Verburgt Dirigent Jeugdslagwerkgroep Klik voor meer foto's op deze link

See more

Jeugd slagwerkgroep doet weer mee aan Slajeslag cup.

by theovanvuuren

05 27, 2018 | Posted in Nieuws | 0 comments

Zaterdag 2 juni zal de jeugd slagwerkgroep voor de 3e keer mee doen met de Sla je slag cup. Dit jaar zal het gehouden worden in Heijen. Vorig jaar had de jeugdgroep van EMM Heijen de 1e prijs gewonnen. De afspraak is dat de vereniging die 1e wordt het voor de volgende keer organiseert. De jeugd slagwerkgroep van Volharding onder leiding van Nick Verburgt is al enkele maanden bezig om er voor te zorgen dat de groep weer goed voor de dag komt. 2 jaar geleden werd dit evenement voor het eerst voor jeugd slagwerkgroepen georganiseerd in Nijmegen.                                    Toen werden zij direct ook 1e en hebben zij in 2017 het evenement in Huissen georganiseerd. Dat was een groot succes. De jeugd van Volharding is als 2e aan de beurt. Zij moeten om 10.45 uur op het podium staan. Om 17.30 uur zal de prijsuitreiking zijn. Onze meisjes en jongens worden dus lang in spanning gehouden alvorens zij te horen krijgen wat de jury er van gevonden heeft. Maar hoe jong de groep ook is ze hebben de afgelopen jaren al heel wat ervaring opgedaan tijdens concoursen.   Uit ervaring kan ik zeggen dat het heel leuk is om de groep te gaan bekijken. Je geeft hiermee ook jou betrokkenheid met de (jeugd) slagwerkgroepen aan Maar naast de mooie melodische klanken die je hoort is het ook fantastisch om de spanning op die koppies te zien tijdens hun optreden maar ook hoe goed ze daar mee omgaan. Het is een echte aanrader. Wil je er naar toe het adres is Gemeenschapshuis Dn Toomp, Lijsterbesstraat 10, 6598 AW Heijen.   Uiteraard wensen wij de groep een hele leuke dag en veel succes maar geniet vooral van deze dag.  

See more