Welkom op de site van Muziekvereniging Volharding Huissen

nieuws

Uitslag Rabo ClubSupport actie bekend.

by theovanvuuren

11 13, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

De Rabo ClubSupport actie van 2020 zit er weer op. Ook dit jaar hebben velen hun stem gegeven aan Muziekvereniging Volharding. Daar zijn wij heel blij mee. Graag wil ik namens alle leden en het bestuur van Muziekvereniging Volharding, iedereen die een stem heeft uitgebracht op onze vereniging, hartelijk bedanken voor hu steun. 2020 is financieel een zwaar jaar voor onze vereniging maar met dit bedrag kunnen wij toch weer een stukje van wat wij dit jaar hebben moeten missen aanvullen. Wil je weten welk bedrag wij hebben ontvangen, kijk dan even via onderstaande link dit filmpje af want dan kom je het te weten.

https://www.rabo-clubsupport.nl/deelnemers/details/108570-muziekvereniging-volharding?hash=shBaFH7H&code=1127

Ook wil ik het bestuur van de Rabo Bank hartelijk bedanken want met deze actie laten zij zien achter alle verenigingen en midden in de gemeenschap te staan. Dank je wel

See more

En weer zijn een aantal leden van Muziekvereniging “Volharding” geslaagd voor hun muziek diploma.

by theovanvuuren

10 31, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Onze muziekvereniging is een bloeiende vereniging waar leden van jong tot oud hun muzikale ambities kwijt kunnen. Naast het A orkest en slagwerkgroep, momenteel is de jeugdslagwerkgroep samengevoegd met de ouderen, Zorgt Volharding er ook voor dat de leden een goede muzikale opleiding kunnen volgen.

In de begin jaren van Volharding, in 1951 is onze vereniging opgericht, werd niet zo veel aandacht besteed aan opleidingen. Iedereen was druk met zijn dagelijkse beslommeringen en voor opleiding was geen tijd en geld. Na een aantal maanden onder leiding van de dirigent of mede muzikant werd je al snel meegenomen tijdens de optochten en concerten. Maar tegenwoordig zit daar, zeker voor de jeugd een veel breder en inhoudelijke opleiding aan vast. In de meeste gevallen zijn het de jeugdige muzikanten die vanaf hun 6e al worden opgeleid in de muziek. Dat begint vaak met een blokfluit of slagwerk instrumenten.

Bij Volharding worden dan, op blokfluit na, alle leerlingen door conservatorium afgestudeerde docenten opgeleid. De basis of wel AVM opleiding met blokfluit geschiedt door onze enthousiaste muzikant Nadine Mensink. Deze manier van opleiden werpt dan ook zijn vruchten af en zorgt er voor dat zowel het A orkest als ook de slagwerkgroepen aanzienlijk aan kwaliteit heeft bijgedragen.

 

Op de foto van links naar rechts: Jennifer (marimba A), Stan (Mallets B), Quint (snaredrum B), Rens (snaredrum B) en Bo (drums A)

De afgelopen 2 weken hebben, ondanks de corona tijd, weer enkele leden van Volharding hun diploma behaald. Begin oktober waren er weer de slagwerk praktijk examens van de bond KNMO, die werden afgenomen in het gemeenschapshuis in Huissen-zand.  

Leerlingen afkomstig uit Angeren, Afferden, Gendt, Puiflijk en Huissen konden voor de examen commissie laten zien wat zij met hun docenten in maanden van repeteren weer hadden bereikt. Van Volharding hebben 5 leerlingen het examen afgelegd, en zijn allemaal geslaagd met zeer mooie cijfers van 8,5 tot zelfs 9,5. 

Meijs Hoksbergen

Op zaterdag 10 oktober heeft Meijs Hoksbergen haar theorie diploma B behaald met maar liefst een 9 op alle onderdelen. Afgelopen zaterdag 31 oktober heeft ze de praktijk examen B gedaan en is ze ook met Lof van de jury geslaagd. Een prachtig resultaat.

Zo zie je maar dat je op heel jonge leeftijd, maar zeker ook op oudere leeftijd, heel leuk gezamenlijk muziek kunt maken en als je wilt er ook een prima opleiding bij krijgt. Wil je ook muziek komen maken stuur dan een mail voor meer informatie naar opleidingen@volhardinghuissen.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

 

See more

Waal- en polderjutten met Volharding

by Auteur

10 05, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Ook dit voorjaar, in maart, had de slagwerkgroep Volharding aangemeld om te gaan waaljutten. Leden van slagwerkgroep en A-orkest zouden grote schoonmaak houden aan de oevers van de Waal. Maar door de coronamaatregelen kon deze actie niet doorgaan, net als zoveel andere activiteiten. Het spreekwoord zegt echter: wat in het vat zit verzuurt niet. En dat gold ook voor het Waaljutten.

Het werd 3 oktober.

Om 9.00 uur, onder het toeziend oog van het Dijk van een wijf, werd verzameld in de Polder bij Gendt en legde Hennie Bierman uit welke twee trajecten we zouden gaan lopen. Het eerste langs de Waal, het tweede een paar kilometer verderop, richting Bemmel. Met laarzen en regenjassen aan gingen we op pad. Troep verzamelen die was aangespoeld of door bezoekers werd achtergelaten. Behalve plastic aanstekers, doppen, plastic zakken, viltstiften en een krat, werden ook banden (binnen en buiten), klapstoelen, plastic emmers en containers uit de natuur gehaald. Dat het in de pauze net even écht ging regenen kon de pret niet drukken. Het tweede deel van de ochtend, in de polder, was weer eens wat anders. We kwamen op plekken waar je normaal niet komt maar toch de moeite waard zijn. Je mag er best komen, maar neem dan wel je afval weer mee naar huis.    

Nadat we alles hadden afgezocht, de rommel bij Guus in de kruiwagen was geladen, gingen we met de groep terug naar de parkeerplaats en zat een dag met gezond bewegen, gezellig en nuttig met elkaar bezig zijn, er weer op.

See more

Het A orkest van Muziekvereniging Volharding verzorgt 1e openbare optreden sinds januari

by theovanvuuren

09 05, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Al meer dan 40 jaar verzorgd het A orkest van Volharding een serenade op de dag dat de kinderen van Huissen Zand hun eerste communie doen. Sinds de samenvoeging met alle parochies in Lingewaard doen wij dit voor alle kinderen die in de Stads kerk hun 1e communie doen. Nu in Corona tijd is de ceremonie opgesplitst in drie groepen. Een vandaag en twee groepen morgen. Ook dit jaar zijn wij weer gevraagd om een serenade te brengen en dat hebben wij met veel plezier gedaan. Ook al was het dit keer op de zaterdag middag. In een normaal jaar zou dit ons 7e optreden van dit jaar met het A orkest zijn maar dit jaar is alles anders. Na ons nieuwjaarsconcert hebben wij geen optreden meer mogen verzorgen.

Het voelt wel raar om op anderhalve meter afstand van elkaar buiten muziek te maken.

Wat is het toch prachtig om de communicantjes te zien glunderen als ze uit de kerk komen en wij hen verwelkomen met een serenade. Na de 1e mars zette wij het Lang zal ze leven in en die werd door alle aanwezigen meegezongen. Leuk was ook dat, op mijn vraag aan de kinderen of ze nog een mars wilden horen, dit met een spontaan ja werd beantwoord. Dat geeft toch een lekker gevoel want muziek maken doe je niet alleen voor jezelf maar vooral ook voor de toehoorders en dat waren in dit geval de communicantjes en hun familieleden.

Klik voor meer foto's op onderstaande foto

See more

Tuin concert blokfluit leerlingen Muziekvereniging “Volharding”

by Auteur

08 08, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Ondanks Corona zijn de blokfluit leerlingen van Nadine Mensink de afgelopen maanden hun best blijven doen met het bespelen van hun instrument.

Door de jaren heen is de blokfluit een heel belangrijk instrument voor jonge kinderen om met muziek in aanraking te komen. Wie is er niet op begonnen. Je krijgt al op jonge leeftijd een indruk van hoe je zelf muziek kunt maken. De basis zoals het leren tellen en noten lezen leer je tijdens de blokfluit les. Ik durf wel te stellen dat 70 tot 80% van de musici op blokfluit zijn begonnen.

Zo dus ook de 5 leerlingen van Nadine. Met haar jeugdig elan en geduld heeft zij de afgelopen jaren al diverse kinderen het bespelen van de blokfluit bijgebracht.  Gemiddeld hebben de kinderen een a anderhalf jaar les waarna ze de overgang kunnen maken naar een ander instrument.

Tijdens de Corona crisis hebben de kinderen gewoon de les door gevolgd. Dat gebeurde of bij Nadine thuis maar ook ging ze naar de kinderen thuis. Maar je wilt toch ook graag laten horen wat je het afgelopen seizoen geleerd hebt. Normaal gebeurd dat tijdens een voorspeelmiddag en afsluitconcert van de vereniging maar door de Corona crisis moest alles afgelast worden. Toch wilden de kinderen  aan hun ouders/verzorgers en oma/opa’s laten horen wat ze al kunnen en dus werd besloten om op vrijdag 10 juli in de tuin bij Nadine een heus theater opstelling klaar te zetten. Mooie zilveren vlaggetjes werden opgehangen en overal werden de tuin tafels en stoelen bij elkaar gehaald.

Om half acht stond de koffie en thee met koek klaar en kwamen de ouders/verzorgers en oma/ opa’s de tuin in lopen. De kinderen vonden het toch wel spannend want al met al waren er toch meer dan 20 toeschouwers op afgekomen. De gezinnen werden allemaal netje met in achtneming van de Corona maatregelen bij elkaar gezet en toen kon Katja, onze coördinator leerlingen, iedereen begroeten en kon de voorstelling beginnen.

Flip was de eerste die het aandurfde en het eerste stukje werd zelfs uit het hoofd gespeeld. Na enkele stukjes uit het leerboek gespeeld te hebben was het de beurt aan de tweede. Yesse, de jongste van de groep vond het toch wel heel spannend met zo veel publiek en durfde toch niet dus kwam flip naar voren ook hij kon al een stukje uit het hoofd spelen en speelde vervolgens enkele stukken uit het leerboek.

Nou Mats durfde wel en ook hij liet horen hoe ver hij al gevorderd was. Daarna volgde Gijs. Ook hij wist een welgemeend applaus los te krijgen van de aanwezigen.

Toch wilde Nadine het nog niet opgeven en wist ze met heel veel geduld en overredingskracht Yesse zo ver te krijgen dat hij ook een stukje uit het boek ten gehore bracht. Eerst nog bij de tafel naast pa en ma maar dat beviel zo goed dat hij ook onder de slingers ging staan en samen met CD en uit het boekje enkele stukken ten gehore bracht. Helaas kon Krisje er niet bij zijn maar als afsluiting speelden de andere vier ook nog enkele stukje samen.

Het werd een heel geslaagde avond en het aanwezige publiek liet met een groot applaus horen dat ze er van genoten hadden

Nu hebben de kinderen vakantie. Begin september begint het nieuwe seizoen weer. Wilt u dat uw kinderen ook kennis maken met muziek. Geef uw kind dan op bij Volharding en laat ze kennis maken met muziek maken. Op onze website www.volhardinghuissen.nl vindt u meer informatie.

Klik op de afbeelding voor meer foto's

V.l.n.r.: Nadine, Gijs, Mats, Flip,en Yesse

See more

Donateursactie Muziekvereniging Volharding is niet voor niets

by Auteur

05 17, 2020 | Posted in Activiteiten | 1 comments

Nederland heeft twee moeilijke maanden achter de rug door het coronavirus en alle maatregelen die het Kabinet daarvoor heeft uitgevaardigd. Een intelligente lock-down moest voorkomen dat door het virus veel slachtoffers zouden vallen. Bedrijven en winkels gingen op slot. Scholen en verenigingen gingen dicht. Binnen blijven en anderhalve meter afstand waren het devies. Het lijkt nu wat beter te gaan. Maar het virus heeft ook mensen ziek gemaakt of zijn overleden. Bedrijven hebben het moeilijk.

In die tijd van tegenspoed heeft Volharding het gewaagd de donateursactie door te laten gaan. Niet door huis-aan-huis aan te bellen en te vragen om een gift. Maar door in de wijken van Huissen-Zand brieven te bezorgen en daarin te vragen om een bijdrage. Wat zijn wij blij. Dat zoveel Zandse bewoners en bedrijven, ondanks tegenslag en moedeloosheid, de moeite hebben genomen om een bijdrage over te maken aan onze mooie muziekvereniging. Dankzij jullie ruimhartigheid ziet Volharding zich gesteund en gewaardeerd. Dank daarvoor. Dank namens het bestuur en alle leden van Muziekvereniging Volharding. 

Theo Van Vuuren,

Voorzitter

See more

Hulde aan onze sponsoren.

by Auteur

04 10, 2020 | Posted in Activiteiten | 0 comments

Vorige week heb ik samen met onze penningmeester bij elkaar gezeten om te bekijken wat de corona crisis voor onze vereniging betekent. Allereerst is er natuurlijk de zorg om onze leden. Een deel van onze leden zitten toch in de risico groep en dat realiseren wij ons heel goed. Daarom was het besluit om voorlopig te stoppen met alle repetities ook de juiste. Daarnaast is er de financiële situatie waar het bestuur natuurlijk ook verantwoordelijk voor is. Zoals in mijn eerdere verhaal rond corona hebben wij besloten om onze dirigenten en docenten voorlopig door te blijven betalen. De leerlingen krijgen via video les en de dirigenten doen er alles aan om met info en hulp op afstand iedereen thuis te laten oefenen.

Maar dat heeft ook weer consequenties voor onze financiële huishouding. Zo is het Waal jutten niet doorgegaan en kan de donateursactie ook niet doorgaan. Wij kunnen nu onze leden niet langs de deur laten lopen voor een bijdrage van onze jaarlijkse donateursactie. Dan komt ook het ophalen van het oud papier in de knel. In maart hebben wij niet mogen lopen en april ziet er ook niet best uit. Dat zijn toch enkele duizenden euro’s die wij wellicht gaan missen. Voor de donateursactie hebben wij een brief opgesteld die bij alle huishoudens op het Zand worden verspreid met de vraag ons toch te willen steunen en een bedrag naar de rekening van Volharding over te maken.

Dan is er nog onze verloting. Ieder jaar verkopen wij 7500 loten a € 1,00 waarvan de prijzen haast helemaal gesponsord zijn. Als wij dit bedrag ook nog zouden moeten missen zou dit misschien wel het einde van de vereniging betekenen. Dan zie je toch weer de goodwill die Volharding heeft binnen de Huissense  ondernemers. Ondanks het feit dat de ondernemers het momenteel heel zwaar hebben, hebben zij toch weer allemaal hun bijdrage toegezegd zodat de verloting doorgang kan vinden. Wij staan er niet altijd bij stil maar Volharding zou zonder deze ondernemers al jaren geleden opgehouden zijn te bestaan.  Juist tijdens zo’n crisis zie je de kracht van het samen staan voor krachtig cultureel goed. Naast de sponsoren zijn er ook veel ondernemers die ieder jaar heel veel loten kopen ook hen wil ik hierbij niet ongenoemd laten

Ik heb al wel vaker een oproep gedaan om zo veel mogelijk de boodschappen te doen bij onze Huissense ondernemers maar zij hebben ons nu heel hard nodig en wij hun. Zij hebben laten zien achter ons te staan en laten wij dat dan ook aan hen laten zien.  Hieronder vind je de logo’s van onze sponsoren en helaas heb ik niet van alle ondernemers logo’s maar ik wil benadrukken dat iedere ondernemer, of dat nu op het industrieterrein is of de ondernemers in Huissen stad, wij heel erg dankbaar mogen zijn. Zonder hen geen vereniging.

Denk daar aan als je iets nieuws wilt kopen. Koop het in Huissen.

Theo van Vuuren

Voorzitter Muziekvereniging Volharding

Afbeelding met tekst, teken, tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

See more

Corona virus heeft ook consequenties voor Volharding

by Auteur

03 15, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Afgelopen donderdag 12 maart hebben wij ook bij Volharding besloten om alle repetities stil te leggen. De slagwerkgroep was volop bezig met repeteren voor het Open Nederlands slagwerk Kampioenschap (ONSK). Het ONSK staat gepland op 18 april en of die nog door zal gaan wordt na 1 april een besluit over genomen.

Het A orkest is sinds januari druk doende met het repeteren van de stukken voor het bevrijdingsconcert. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland en ook Huissen bevrijd werd. Om hier extra aandacht aan te besteden zal naast het A orkest van Volharding ook Joke de Kruijf, Hanneke Engels en Sjors van de Panne, alle drie bekend heel bekend in de musical gemeenschap). Wij hebben besloten om voorlopig, in ieder geval tot 1 april geen repetities meer te houden. Ook heeft het bestuur van het Gemeenschapshuis alle activiteiten tot 1 april stil gelegd. Nu maar hopen dat deze maatregelen voldoende zijn zodat wij begin april weer lekker samen muziek kunnen gaan maken.

See more

Winterdrums bij voorjaars temperatuur.

by Auteur

02 03, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Na een extra repetitie op zaterdag 25 januari, vertrok de Slagwerkgroep van Volharding op zondag om 11.00 uur richting Winterswijk om deel te nemen aan het jaarlijkse Winterdrums slagwerkspektakel, dat gehouden werd in theater de Storm in Winterswijk.

Na het lossen van de vrachtwagen met instrumenten, was het om 12.50uur de buurt aan de grote groep van Volharding die twee zeer mooie stukken ten gehore bracht te weten Excaliber van Chris Brooks en Preys and Predator van Wibrand van Norel (Speciaal voor onze slagwerkgroep bewerkt door Melvi Puijn).

Na dit optreden werd de groep beloond met een zeer luid applaus vanuit een overvolle zaal, en kon onze dirigent Kevin Tolkamp (die zelf mee speelde met de organiserende slagwerkgroep Excelsior uit Winterswijk) vele positieve reacties in ontvangst nemen.

Ook onze jeugd slagwerkgroep onder leiding van Nick Verburgt verzorgde een prachtig optreden om 15.10 uur in de grote foyer met een medley van diverse popnummers, die veel lof kregen van de in grote getale toegestroomde bezoekers.

Na het inladen van onze spullen bij een lekker voorjaars-zonnetje ging het weer richting Huissen, en konden alle spelers, ouders en begeleiders weer terug kijken op een zeer geslaagd slagwerkspektakel, wat zeker voor herhaling vatbaar is, en waarbij Volharding ook in het oosten van het land goed op de kaart is gezet.

See more

Nieuwjaarsconcert Volharding 2020

by Auteur

01 13, 2020 | Posted in Nieuws | 0 comments

Maar het had ook zomaar een lenteconcert kunnen zijn. Het zachte weer en een beetje zon. Het is of de muziekcommissie er een voorgevoel van had, want het programma voor het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Volharding belooft herkenbare en luchtige muziek. De nieuwe, sneeuwwitte muziekmappen van de muzikanten bezorgen het geheel een frisse aanblik.

Voorzitter, Theo van Vuuren, heet alle aanwezigen welkom en wenst iedereen een gelukkig en gezond 2020. Dan geeft hij de microfoon aan presentatrice, Toosje Hendriksen.

Het openingsnummer, Monterosi, is een kalme opmaat voor de rest van het concert. Het tweede stuk, Cassiopeia, is een geweldige binnenkomer. De mooie dynamiek kleurt het orkest.

Alice van Aalten

Against all Odds, van Phill Collins, heeft het A-orkest al eens eerder gespeeld. Alice van Aalten speelt daarin een fraaie solo op haar alt-saxofoon, met begeleiding van piano en slagwerk.

Het A-orkest staat onder leiding van Casper Braafhart. Hij hoorde een aantal maanden geleden, in Noorwegen de mars: Voice Of The Guns en schreef een arrangement voor dit concert.   

Hans Zimmer, voor velen een onbekende totdat je zijn muziek hoort, heeft nogal wat film- en reclamemuziek op zijn naam staan. Movie Miles Stones is een korte verzameling van enkele van deze nummers waarin Piet Schrijver soleert op trompet.

Afbeelding met persoon, muziek, binnen, orkest

Automatisch gegenereerde beschrijving

Net voor de pauze nodigt de voorzitter Jan Fecken en wethouder Theo Janssen uit naar voren te komen. Jan Fecken wordt gehuldigd omdat hij 40 jaar muzikant is en wethouder Janssen speldt hem de decoratie van de KNMO op en verhandigt Jan de daarbij horende oorkonde.

Na de pauze speelt de dwarsfluitgroep, met fluitistes van de Zandse- en Angerense muziekverenigingen, een aantal stukken onder leiding van docente Truus Siddré.

Het A-orkest neemt het dan weer over met San Diego gevolgd door The Bombastic Bombardon. De titel zegt het al en wist je al niet wat het betekende… Jan Fecken zoekt een plekje, vooraan op het podium en laat horen dat hij met zijn bas, de Bombastic Bombardon kan evenaren.

Met de Mars Der Medici verandert het thema en gaat Volharding weer op de pop-toer. Met The Ultimate BeeGees wordt populaire muziek uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw gespeeld.

Daarna staat Arcade, wie kent het niet van het Songfestival, op het programma. Met een Flash Dance wordt het concert afgesloten.

Voorzitter, Theo van Vuuren, bedankt dirigent Casper Braafhart, de Stichting Zandse Kerk en de vrijwilligers voor hun inzet. Ook de gastmuzikanten worden bedankt net als Toosje Hendriksen die het publiek tussen de stukken door vertelde wat het A-orkest zou gaan spelen. De solisten krijgen een welgemeend compliment. Theo wenst iedereen wel thuis en we besluiten met een toegift.

(Klik hier voor meer foto's)

See more

Kerst gezinsviering in de Zandse Kerk

by Auteur

12 12, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Dinsdag 24 december om 19.00 uur is er in de Zandse Kerk een gezinsviering bestemd voor

kinderen en volwassenen. Kinderen mogen kaarsen aansteken.

Ook krijgen de kinderen een kerstversiering die ze in de boom kunnen hangen.

Blaasorkest Torkest zorgt voor de muzikale begeleiding.

U bent van harte uitgenodigd.

See more

Sprankelend Nieuwjaarsconcert van Volharding

by Auteur

12 02, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Een ander Nieuwjaarsconcert dan men normaal gesproken van Volharding uit Huissen mag verwachten, want tijdens het concert van zondag 12 januari in de Zandse kerk wordt de nadruk minder op de traditionele Nieuwjaarsmuziek gelegd. Een aantal nieuw uitgebrachte harmoniestukken staan deze keer bij de muzikanten op de lessenaar zoals Cassiopeia, Arcade en San Diego. Naast nieuwe muziek wordt er ook aandacht besteed aan een aantal mooie evergreens en zijn er twee solisten te beluisteren, Jan Fecken op C-bas en Alice van Aalten op Altsaxofoon. Een mooi uitgebalanceerd programma staat de luisteraars te wachten.

Het concert begint om 11.00 uur in het prima verwarmde kerkgebouw aan de Van Wijkstraat, waar het smullen is in verband met de prachtige akoestiek. Dirigent Casper Braafhart is er bijzonder over te spreken.

Direct na het nieuwjaarsconcert gaat Volharding zich voorbereiden op een prachtig bevrijdingsconcert. Het is de bedoeling dat het orkest een achttal liederen begeleidt voor een bekende zanger en zangeres.  

De entree bedraagt € 5,00. Onder de 16 jaar is de toegang gratis. Informatie over de vereniging via www.volhardinghuissen.nl.

See more

Uitnodiging – wijkavond 26 november – Zandse Kerk

by Auteur

11 11, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

De Overleggroep ’t Zand Binnen-Buiten nodigt u van harte uit om het met elkaar over de ontwikkelingen in de wijk te hebben. De wijk ’t Zand is in beweging er zijn al een aantal ideeën geopperd door bewoners, waar we graag met u over door willen praten. Welke mogelijkheden zijn er, welke knelpunten, andere ideeën/suggesties en oplossingen kunnen we met elkaar bedenken en die we dan met de gemeente gaan bespreken. Wethouder Helga Witjes zal aanwezig zijn om naar U te luisteren en zal met U in gesprek te gaan.

Onderwerpen die op de wijkavond aan bod komen:

  • Verkeersveiligheid
  • Groen, speelplekken en jeugd
  • Nieuwbouw in en om de wijk
  • Activiteiten en voorzieningen voor ouderen
  • De ontmoetingsplekken zoals het Gemeenschapshuis, Zandse Kerk, Koelhuis, IKC het Sterrenbos enz.

Kom dinsdag 26 november naar de Zandse Kerk en denk met ons mee!

Het programma loopt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur kunt u binnenlopen en staat de koffie en thee klaar. Na afloop van het programma is er natuurlijk tijd voor een drankje, napraten,  etc.

De Overleggroep ’t Zand Binnen-Buiten bestaat uit: Lambert Neijenhuis (VV Jonge Kracht), Henk Ederveen (Gemeenschapshuis Huissen-Zand), Jos Jeurissen/Herman Geerts (Zandse Kerk), Ellen van Bon (IKC het Sterrenbos), Theo van Vuuren (Muziekvereniging Volharding), Jacqueline Verhaegh/Ingrid de Wit (Wijkvereniging) en Erik Wierbos/Ine Hulzink  (Wijkplatform ZandBinnenBuiten). De Overleggroep wordt ondersteund door: Gerrit Kurvers (Gemeente Lingewaard), Werner Rutjes (Spectrum) en Wil van den Hurk/Jim Dokter (SWL).

De Overleggroep 't Zand Binnen-Buiten is te bereiken via mail op: ZandsOverleg@outlook.com

See more

Winnaar hoofdprijs kermisverloting ontvangt zijn fiets.

by Auteur

11 09, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

2 november was het dan zover. Henk de Leeuw ontving uit handen van Guus Evers van Profile Ouwerling zijn nieuwe fiets die hij als hoofdprijs van de kermisverloting van Muziekvereniging Volharding had gewonnen.

Op 19 september had Henk al symbolisch een fiets overhandigd gekregen maar dat was vooral om extra publiciteit voor onze kermisverloting te genereren. Nu anderhalve maand verder was dan eindelijk de grote dag. Dat het zo lang duurde lag niet aan Profile Ouwerling. Omdat Henk heel druk is met vrijwilligerswerk duurde het even voor er een afspraak gemaakt kon worden om een fiets uit te zoeken. Henk had een elektrische fiets van 10 jaar oud die toch aan vervanging toe was. Hij was al op zoek naar een nieuwe fiets. Deze prijs kwam dan ook als geroepen. Met de hoofdprijs van duizend euro kon het dan ook een wat duurdere fiets worden.

Henk is heel blij met het advies van Ouwering waardoor hij nu de, voor hem perfecte fiets, heeft kunnen ophalen. Het is uiteindelijk een prachtige Sparta fiets geworden.  

Muziekvereniging Volharding is dan ook blij met de reactie van Henk. Zo zie je maar weer dat het altijd de moeite waard is om onze vereniging te steunen d.m.v. het kopen van loten. Win je zelf niets dan is de vereniging toch heel blij met de opbrengst van de verloting. Heb je nog loten in de kast liggen en niet gekeken of je een prijs hebt, doe dat dan voor 31 december. Tot die datum kun je de prijzen nog afhalen. Je vind de trekkingslijst op www.volhardinghuissen.nl.

See more

Slagwerk examens 2019

by Auteur

11 01, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Afgelopen zaterdag 5 oktober was het weer de examen dag voor slagwerkers van de muziekbond Gelderland-Flevoland, gehouden in het gemeenschapshuis in Huissen. In totaal hebben 15 slagwerkers deelgenomen uit o.a. Angeren, Afferden, Huissen en Puiflijk,

Van Volharding hebben 4 spelers examen gedaan, die alle vier met een prachtig cijfer 8 zijn geslaagd, te weten: Thomas Peek- drums 1-A, Roel van der Kwast- pauken 3-C, Bo van Asten- Marimba 1-A en Sem Maters- drums 1-A.

van links naar rechts:
Bo van Asten, Sem Maters Roel van de Kwast en onder voor Thomas Peek

Voor alle vier slagwerkers de hartelijke felicitaties namens de examen commissie en het bestuur van Volharding voor al deze mooie cijfers en een geslaagde examendag.

De volgende examens voor slagwerk worden gehouden in april 2020 in Afferden.

See more

Twee heren nodigen u uit

by Auteur

10 29, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Afbeelding met persoon, binnen, gordijn, vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zie hier twee leden van muziekvereniging “Volharding” uit Huissen. Links Hypolitus Schrijver en rechts Hendrikus Hugo Klaassen.                                                                         Beiden nodigen u uit om ons orkest te komen versterken. Zowel beginners als ervaren muzikanten zijn van harte welkom op de maandagavond 19.45 uur.

Voor hen zonder muzikale ervaring is er binnen de club een opleiding op alle soorten blaas instrumenten die worden gegeven door eigen, conservatorium opgeleide, docenten. Ons orkest bestaat uit 40 muzikanten die onder leiding van maestro Casper Braafhard al menig hoogstandje wisten te bereiken o.a. in 2018 wisten ze nog de Lingewaard cup te winnen.

Hypolitus maakt al 55 jaar muziek. Zelfs de ongetalenteerde Hendrikus wist zich, ongeveer 35 jaar geleden,  het orkest in te blazen en na het blazen en drummen is het met gastvrouw Heidi goed toeven aan de stamtafel.

Met de meeste hoogachting en beleefd aanbevelend Harrie en Poliet.

See more

Blije Hoofdprijswinnaar krijgt de fiets overhandigd

by Auteur

09 20, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Donderdagavond 19 september om 20.30 uur was het dan zo ver. Voor de 3e keer werd het concert van het a orkest Volharding op het Raadhuisplein onderbroken om de laatste winnende prijsnummers bekend te maken. De hoofdprijs nummer werd bekend gemaakt. Een fiets ter waarde van € 1.000,00 gesponsord door Profile Ouwerling Huissen. Guus Evers overhandigde namens Profile Ouwerling symbolisch de hoofdprijswinnaar Henk de Leeuw

uit Westervoort een prachtige oranje kleurige fiets. Natuurlijk kan de prijswinnaar een dezer dagen zelf een fiets komen uitzoeken. De kermisverloting is voor Volharding een heel belangrijke vorm van inkomsten waar wij niet zonder kunnen. Mede dank zij onze sponsoren Slagerij Mom, Drankenhandel Degen, Hermsen sfeervol wonen, Texaco Tankstation Hegeman en Profile Ouwerling konden wij weer een aantrekkelijke verloting houden. Ook willen wij alle mensen en bedrijven bedanken die de loten hebben gekocht. Ga naar onze website om alle prijsnummers te bekijken.

See more

Volharding op 2 podia aanwezig tijdens Vleiskeuren.

by Auteur

09 16, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Het is een jarenlange traditie van Muziekvereniging "Volharding" om donderdags voor de Huissense kermis tijdens het Vleiskeuren een concert te verzorgen op het raadhuisplein in Huissen. Dit jaar heeft de vereniging een primeur. De slagwerkgroepen zullen op donderdag 19 september op de markt een concert verzorgen en het A orkest speelt op het raadhuisplein en zullen lekker in het gehoor liggende muziek maken zoals Arcade, Bohemian Rhapsody en Stevie Wonder in concert.

Op donderdag middag zullen de winnende prijsnummers van de Kermisverloting door notaris Paul Kok getrokken worden op het kantoor van Lingewaerd Notarissen. Tijdens het optreden van het A orkest van Volharding zullen de winnende prijsnummers bekent gemaakt worden.

Tijdens het optreden van de slagwerkgroepen kunnen jongeren kennis maken met slagwerk instrumenten. Kinderen die donderdag avond komen kijken kunnen, als zij dat willen, samen met de jeugdleden verschillende melodische en ongestemde instrumenten komen bespelen. Wellicht kun je dan met de groep al iets samen spelen. Wil je na deze kennismaking meer weten over de mogelijkheden bij Volharding dan kun je je aanmelden voor 4 proeflessen.

Beide optredens zullen op donderdag 19 september tussen 19.00 en 21.00 uur plaats vinden zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om zowel naar het A orkest als ook de slagwerkgroep te komen kijken en te proeven van al de heerlijke producten die de slagers en horeca ondernemers aan het publiek zullen presenteren.

See more

Muziek maken, goed voor je brein!

by Auteur

08 21, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Neuropsycholoog Professor Dr. Erik Scherder, heeft er al veel en vaak over geschreven en ook gezegd op tv: ‘Muziekbeoefening, vooral vanaf jeugdige leeftijd, zorgt voor extra verbindingen in je hersenen en dat heeft een positief effect op de ontwikkeling en gezondheid ervan’! Scherder is een kei op het gebied van hersenonderzoek en kan het deskundig en enthousiast uitleggen.

Dus, wat let u om alsnog muziek te gaan maken, ook al bent u op wat gevorderder leeftijd. Ook dan hebben uw hersenen er nog steeds veel baat bij.

1e repetitie a Orkest Volharding

Bij Muziekvereniging Volharding uit Huissen zijn er meerdere muzikanten op wat latere leeftijd alsnog aan de slag gegaan met een blaasinstrument en wat beluister je vaak bij hen, bij het uitoefenen van deze prachtige hobby …… : ‘Ik vind het nog steeds jammer dat ik er niet veel eerder mee ben begonnen, want dan had ik het (nog) beter geleerd en al eerder kunnen genieten van het samen muziek maken in een mooi orkest’.

Volharding biedt iedereen die dat wil, een muzikale opleiding aan vanuit eigen beheer. Er liggen diverse soorten muziekinstrumenten te wachten zoals klarinetten, saxofoons, (dwars)fluiten, trompetten en een heel scala aan slagwerkinstrumenten.

Wacht niet af, maar stort u op het bespelen van een blaasinstrument, voordat u tot het besef komt dat het echt te laat is om daar nog aan te beginnen! Vanaf week 35 beginnen de lessen weer voor jong en oud.

Er spelen op dit moment muzikanten in het A-orkest mee die al geruime tijd gepensioneerd zijn en nog volop op de maandagavond  zitten te genieten van hun hobby. Als u zich helemaal kunt vinden in dit positieve verhaal van een wat oudere muzikant, schroom dan niet langer en neem contact op via www.volhardinghuissen.nl of bel naar 026-3253174 voor meer informatie.

See more

Afsluitconcert seizoen 2018-2019 Muziekvereniging Volharding

by Auteur

07 02, 2019 | Posted in Nieuws | 0 comments

Zo ongeveer alles wat muziekvereniging aan muzikanten en instrumenten in huis heeft, wordt in stelling gebracht om een mooi afsluitconcert te presenteren aan de bewoners van het Zand en andere liefhebbers van muziek.

Het concert begint met een optreden van de jeugdslagwerkgroep. Deze ‘leerlingen’ laten horen hoe je al op heel jonge leeftijd met verschillende instrumenten, van bamboehout tot marimba, met elkaar fantastisch muziek kunt maken. Dat blijkt wel uit het feit dat zij op 24 juni de vierde plaats hebben behaald tijdens de Sla-je-slag-cup. Applaus!

Als het A-orkest, onder leiding van dirigent Casper Braafhart, inzet weet een goed gevulde Zandse Kerk dat het concert toch echt wel is begonnen. Het repertoire bestaan uit enkele stukken uit het laatste concert. Maar ook nieuwe stukken. De dirigent durft het wel aan om Arcade en San Diego, uit te voeren. En dat gaat prima. Weer applaus!

Dan geeft voorzitter Theo van Vuuren de microfoon aan Henny Bierman. Hij presenteert voor de slagwerkgroep het programma wat start onder leiding van dirigent Melvin Puijn. Het is het laatste optreden van Melvin met de slagwerkgroep. Zijn opvolger, Kevin, repeteert al een paar maanden met de slagwerkgroep en dat kan hij prima laten horen.

Tot slot wordt Melvin verrast door een stuk wat door één van zijn eigen leerlingen, Joep Verheijen, is gecomponeerd en wordt gezongen door Martijn van Vuuren.

Na woorden van dank door de voorzitter sluit Melvin zelf, met de slagwerkgroep, af met Kings Medley met zang door Hanneke Engels. Nog meer applaus!

Na woorden van dank door de voorzitter sluit Melvin zelf, met de slagwerkgroep, af met Kings Medley met zang door Hanneke Engels. Nog meer applaus!

De dirigenten, slagwerkgroepen en A-orkest worden bedankt voor hun muzikale bijdragen. Het publiek voor aanwezigheid en enthousiasme en de vrijwilligers voor hun geweldige hulp bij het evenement. Prettige vakantie allemaal.

See more