Ga naar de inhoud

Slagwerk concert 29 november 2009

Geslaagd slagwerkconcert.

Op zondag 29 november heeft de slagwerkgroep van de Volharding weer een geslaagd concert gegeven in de aula van het OBC te Huissen.

Het concert begon met een gezamenlijk muziekstuk van de slagwerkers van De Stedelijke Muziekvereniging en de Volharding. Dit stuk werd gespeeld door 20 man en zorgde gelijk voor het juiste volume.

Na de officiële opening werd het concert voortgezet door De Stedelijke Muziekvereniging. Zij lieten verschillende werken horen en oogsten een groot applaus door een stuk van Slagerij van Kampen te laten horen.

Na het omzetten van de instrumenten was het de beurt aan Malletband Exelsior uit Cothen. Hun dirigent Marcus was al verschillende keren aanwezig geweest bij ons concert, maar voor Cothen was dit de eerste keer. Ook zij lieten prachtige werken horen en zorgden voor de nodige afwisseling omdat zij veel gebruik maken van melodieuze slagwerkinstrumenten. Vooral het nummer van Mash werd door het publiek zeer gewaardeerd.

Na weer een korte pauze was het dan de beurt voor onze slagwerkers. Hierin was een speciale rol weggelegd voor onze jeugdige spelers Mark, Nick, Jesse en Wiebe. Maar in de volgende muziekstukken kregen ook de andere ruim de kans om hun kunnen te laten zien en horen.

Als sluitstuk van het concert mochten alle kinderen uit de zaal meedoen met een nummer dat gespeeld werd door de slagwerkgroep. Alle kinderen kregen een instrument  en onder leiding van 3 dirigenten lieten de kinderen zien dat ze al veel aanleg hebben voor muziek. Wie weet zien we hen in de toekomst nog terug bij De Volharding.

Al met al was het dus een zeer geslaagde middag waar iedereen mooi op terug kan kijken.

[postcasa]http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/volhardinghuissen/albumid/5410402222145007153?alt=rss&kind=photo&hl=nl”>http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/volhardinghuissen/albumid/5410402222145007153?alt=rss&kind=photo&hl=nl[/postcasa]