Ga naar de inhoud

Bond voor Orkestdirigenten voor workshop in Huissen.

De Bond voor Orkestdirigenten en instructeurs heeft zaterdag 12 mei een workshop gegeven in het Gemeenschapshuis te Huissen.

Met het thema “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, hebben zij de jeugdslagwerkgroep van Muziekvereniging Volharding gevraagd om hun medewerking te verlenen aan deze dag.                   21 dirigenten en instructeurs kwamen op deze workshop af en hebben een leerzame dag gehad.  

De dag begon met een uitgebreide presentatie over Muziekvereniging Volharding en het ontstaan van de jeugdslagwerkgroep en de activiteiten om leden te werven. Deze presentatie werd verzorgd door Melvin Puijn en Judith Barten afgewisseld met muziekstukken verzorgd door de jeugdslagwerkgroep. Na de koffie werd er uitleg gegeven over de nieuwe modulaire slagwerkexamens. Waarbij aangegeven werd dat er nog een aantal puntjes op de i gezet moesten worden en dat vragen en of opmerkingen hierover welkom waren. Daarnaast presenteerde Charles van Zanten de junior-percussion-lijn van DMP. ( Dutch Music partners ) Ivo Kouwenhoven was namens Himalaya Music met een stand aanwezig. Hij gaf een presentatie over hoe belangrijk het is dat er met plezier muziek gemaakt wordt en had het niet alleen over talent, maar ook over de X-factor. Hij gaf tips voor verenigingen om leden te werven en om kleine kinderen te blijven boeien met muziek.

Himalaya Music heeft een aantal leuke en afwisselende werken te koop waarvan er een aantal onderdelen uitgeprobeerd werden met de spelers van de Jeugdslagwerkgroep. Ook werden er 2 werken van DMP gespeeld door de kinderen. Door Ruud Bohmer werd er nog aandacht besteed aan de jurybeoordelingen tijdens concoursen over bijv.: Waar op te letten en waar wordt overal rekening mee gehouden.  

Aan het eind van de dag presenteerde Melvin Puijn nog een aantal ideeën om samen met combo en zangeres,  slagwerk op de kaart te zetten met bijv. een promsconcert of big band thema zoals dit al vele malen te horen viel bij Volharding. De dag is afgesloten met een borrel en kon er nog even rustig nagepraat worden.

Voor iedereen was het een bijzondere en leerzame dag en zeker met dank aan alle jeugdige spelers van de jeugdslagwerkgroep.

 

 

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_BVOWorkshop”]