Ga naar de inhoud

De slagwerkgroep van Volharding flikt het hem weer.

Na een half jaar repeteren was het dan zo ver. Zaterdag 14 november om 11.45 uur stonden de 16 jongens en meisjes van de slagwerkgroep gespannen achter hun instrumentarium te wachten op het signaal van de jury dat ze konden beginnen aan hun optreden op het slagwerk podium concours in Drachten.

De groep was vrijdag al naar Dieverbrug getogen om een gezellig start te maken. Maar nu moest het dan gebeuren. Ondanks de afstand, wij moesten er toch 156 km voor rijden, waren er veel ouders en het bestuur aanwezig om de groep te ondersteunen.

slagwerkconcours 2015Toen ze dan ook het signaal kregen dat ze mochten beginnen zag je de spanning in hun gezichten. Heel geconcentreerd werd het vrije werk “Curse of Tortuga” uitgevoerd. Het 2e stuk het verplichte werk “Passio Laurentio” klonk prachtig. Daarna kwam de klapper “Wit Licht”. Dit stuk van Marco Borsato was speciaal door Melvin Puijn en Nick Hurkmans gearrangeerd voor de slagwerkgroep. Het stuk begon met een mix die door Wiebe van den Heuvel op band was gezet waarna de groep inviel. Van uit de zij kant kwam Paul de Graaf, hij is onder andere bekend door zijn lied “Vier dagen lang” die het lied vocaal begeleide. Het enthousiasme spatte van de slagweerkers af. Het aanwezige publiek luisterde vol bewondering naar dit nummer. Wat klonk dat goed. Na afloop reageerden de aanwezige collega groepen heel positief. Men was onder de indruk van dit jonge stel.

En toen begon het lange wachten. Bij dit concours werd voor het eerst de mogelijkheid gegeven om met maximaal 4 personen kort met de jury te praten. Daar kreeg Melvin ook te horen dat de jury het een mooi optreden had gevonden. Ze waren vooral enthousiast over het vernieuwende wat Melvin sinds 2 jaar heeft ingevoerd om iets met begeleiding van een muziekband en zanger of zangeres op een concours te komen.

Om 17.15 uur was het dan zo ver. De dirigenten werden op het podium geroepen. Zoals inmiddels traditie nam Melvin 2 leden van de groep mee op het podium. Dit keer waren dat Stan Flietstra en Rens Bierman, het was voor hen de eerste keer dat ze meededen aan een concours. Als derde werden de cijfers voor “Volharding” opgelezen. Voor het vrije werk hadden ze 90,5 punten en het verplichte werk 89 punten. Door het gejuich van de groep en aanwezige supporters was al niet meer te horen dat de slagwerkgroep een 1e prijs met weer promotie had behaald.  Binnen 1,5 jaar is de groep van de 4e naar de 2e afdeling gepromoveerd. Daarbij is ook nog vermeldenswaardig dat de groep nog geen 2 jaar geleden is over gestapt op melodisch slagwerk.

Allemaal gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.

Wil je het jury rapport lezen klik dan op onderstaande 2 linkjes.

Beoordeling Jury Conours Drachten op 14-11-2015 a

Beoordeling Jury Conours Drachten op 14-11-2015 b