Ga naar de inhoud

Een nieuw seizoen, een nieuw geluid.

Seizoen 2015/2016 is ook voor muziekvereniging Volharding weer begonnen. Na de mooie successen van het A-orkest, de slagwerkgroepen en het instaporkest, het afgelopen seizoen, zijn de plannen voor het nieuwe seizoen al weer opgesteld.

Voor het nieuwe seizoen kunnen wij ook weer nieuwe leerlingen plaatsen voor de verschillende muziekopleidingen die door gediplomeerde docenten worden gegeven. Tegen lage kosten kun je leren een muziekinstrument te bespelen. Kinderen vanaf 6 jaar leren in de blokfluitgroep de basis voor muzikaal plezier.

Heb je altijd al op een blaasinstrument willen spelen dan kun je bij ons terecht. Je kunt kiezen tussen   een trompet, hoorn, bariton, schuiftrombone, bas, klarinet, saxofoon of dwarsfluit. De instrumenten worden door Volharding in bruikleen gegeven. Daarnaast zijn er ook voldoende mogelijkheden om een percussie instrument te leren bespelen.

DSC_5404Sinds 2 jaar hebben wij een instaporkest. De leerlingen die zo’n half jaar muziekles hebben leren dan in orkestvorm samen te spelen. Speciaal hiervoor heeft Volharding, een jonge enthousiaste docent aangetrokken die voor de leerlingen de stukken schrijft, zodat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen. Zij treden 4 a 5 keer per jaar voor publiek op.

Ben je al wat ouder? Ook dan kun je altijd nog beginnen met muziek maken. Wij hebben meerdere muzikanten die na hun 40e nog zijn begonnen een instrument te bespelen. Er is zelfs een lid dat op zijn 59e met muziekles is begonnen en nu al weer jaren in ons A-orkest speelt. Het is dus nooit te laat om je muzikale talenten aan te spreken. Kijk voor meer informatie over onze vereniging en kosten van de opleidingen  op www.volhardinghuissen.nl.  Heb je interesse neem dan contact op met onze coördinatoren. Voor de slagwerkgroep Hennie Bierman. Voor blaasinstrumenten Katja Mensink. Je kunt ze bereiken via mailadres opleidingen@volhardinghuissen.nl.

Volharding_Reis_044Voor het A-orkest zijn wij met spoed op zoek naar een allround slagwerker. Vind jij het leuk om samen met zo’n 40 blazers wekelijks op maandag te repeteren en jaarlijks 4 a 5 optredens te verzorgen? Laat het ons dan weten via secretaris@volhardinghuissen.nl en wij nemen contact met je op. Je kunt natuurlijk ook altijd op de maandag van 19.45 tot 21.45 uur binnen lopen. Wij repeteren dan in het Gemeenschapshuis aan de van Wijkstraat in Huissen.