Ga naar de inhoud

Huissense Umdracht

Zoals ieder jaar heeft Muziekvereniging “Volharding” weer haar bijdrage geleverd aan de Huissense Umdracht. Omdat het dit jaar voor de 450e keer gehouden werd, heeft de organisatie het heel groot opgezet.

Om 9.00 uur verzamelden enkele leden van “Volharding”, zij vormen een koper ensemble, zich in de stadskerk om nog een keer de muziekstukken door te nemen. Sinds enkele jaren speelt het koper ensemble als de processiegangers de kerk verlaat. Na de mis stonden wij allemaal opgesteld. Waren wij vorig jaar heel nat door het slechte weer en de regen, nu was het erg warm en liepen na enkele minuten de muzikanten al het zweet van hun voorhoofd te vegen. De straten stonden vol met mensen die, door alle publiciteit rond het jubileum, op de processie waren af gekomen. Tijdens het lof na de processie, hebben wij samen met de kerkkoren van Huissen onder leiding van Gerard Rutjes nog enkele muziekstukken ten gehore gebracht.

Het Umdracht comité kan terug kijken op een zeer geslaagd jubileum processie

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_Umdracht”]