Ga naar de inhoud

Inloop middag voor Snuffelstage groot succes

Muziekvereniging Volharding organiseert voor de tweede keer een snuffelstage voor wie graag een instrument wil bespelen maar nog niet weet op welk instrument.

Tijdens de inloopmiddag op 7 september konden ouders en kinderen kennis maken met instrumenten en docenten.

Ook dit jaar was dat een groot succes. Veel kinderen speelden op de verschillende instrumenten en lieten zich, samen met hun ouders, informeren door docenten.  

Ouders, kinderen, of wie maar muziek zou willen maken konden zich aanmelden voor een stage van vier weken om zo gratis een of meer instrumenten uit te proberen.

Was je op 7 september niet in de gelegenheid om je op te geven voor de snuffelstage dan kun je je nog aanmelden via opleidingen@volhardinghuissen.nl. Op www.volhardinghuissen.nl  kun je nog meer informatie vinden. 

Met ingang van dit seizoen start “Volharding” met een nieuw project. Om leerlingen sneller te laten doorstromen naar een orkest is Volharding op 9 september begonnen met een instaporkest. De leerlingen die 2 tot 6 maanden les hebben gehad gaan daar leren samenspelen. Voor het instaporkest is Jasper Arts aangesteld. Jasper heeft ervaring met deze speciale opleiding voor beginners. In Nederland heeft hij al twee van dit soort orkesten opgestart, maar ook in Duitsland. Jaspers muziekkeuze is vooral op de moderne muziek gericht. Dat maakt het leuker om samen muziek te maken. Je herkent al gauw wat je speelt. Veel muziek zal hij speciaal voor de samenstelling van dit instaporkest schrijven. 

Muziekvereniging “Volharding” probeert zo het maken van muziek laagdrempelig te maken en kinderen en volwassenen kennis te laten maken met de vereniging. De leden van onze vereniging kunnen het beamen. Samen muziek maken is heel leuk. Voor je zelf, maar ook voor het publiek wat geniet tijdens een concert. 

Wil je meer weten over wat Muziekvereniging “Volharding” te bieden heeft? Neem gerust contact op met een van de bestuursleden. Mail naar opleidingen@volhardinghuissen.nl of kijk op www.volhardinghuissen.nl. Daar vind je alle informatie over “Volharding” en e-mailadressen van bestuursleden.