Ga naar de inhoud

Jeugdgroep Volharding 2e op Nederlands kampioenschap!

Op zaterdag 23 februari jl. mocht de jeugdslagwerkgroep van Volharding Huissen meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. Dit is gekomen doordat we een verbazingwekkende score hadden gehaald op ons allereerste concours in Hattem op 2 juni vorig jaar. Wat eigenlijk een oefenconcours was voor ons. (https://www.volhardinghuissen.nl/2012/06/jeugdslagwerkgroep-behaald-met-865-punten-een-mooie-1e-prijs/)

Na het concours in Hattem heeft de groep en het bestuur besloten om niet naar het volgende concours te gaan maar om alles op alles te zetten voor het NK. Want met de score die we in Hattem hadden gehaald mochten we dus naar het NK. De jeugdige slagwerkgroep heeft dus al langer dan een half jaar aan de zelfde stukken gewerkt.

Het was een lange reis naar Meijel, 75 minuten rijden, maar dat was geen probleem voor de groep want wij kunnen ons makkelijk vermaken in de auto.

Eenmaal aangekomen hadden we het gelijk door. Hier zijn wij al weleens eerder geweest… En inderdaad het klopt: we zijn er ook al geweest met het peeltoernooi in  juni. (https://www.volhardinghuissen.nl/2011/07/slagwerkgroep-volharding-huissen-heeft-zeer-goed-gescoord-tijdens-45e-peeltoernooi/) Het was een mooie zaal met een podium en achter in de zaal zaten de juryleden ook verhoogd.

De Volharding was als tweede aan de beurt. We speelden de volgende nummers:

DE OPENING met de hoofdrollen voor Mark en Bas, LATIN TRAVELS, BOOMWACKATTACK met een prachtige partij van Guus en heel goed dj werk van Wiebe en Joeri, STARFLIGHT goed gespeeld door Kim die helaas voor de laatste keer meedeed en BONGOMANIA met de hoofdrollen voor Wiebe en Nick.

Bij de prijs uitreiking kon niemand geloven dat het echt gebeurde! Iedereen had van te voren verwacht dat we rond de 4e of 5e plek zouden eindigen maar het is anders afgelopen, want we zijn 2e geworden en Melvin  stond dat te vieren met Roel en Lise aan zijn zijde op het podium!

Daarna hebben we het nog met z’n allen afgesloten in het gemeenschapshuis met een hapje en een drankje. Het was een geslaagde dag!

 

Geschreven door Tom Nab

 

 

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_NKPodiumconcoursSlagwerkgroep”]