Ga naar de inhoud

Jeugdslagwerkgroep Volharding scoort 90 punten op SJS

OP zaterdag 22 juni heeft de jeugdslagwerkgroep van Volharding deelgenomen aan de Sla je Slag cup voor jeugdgroepen en met een score van 90 punten in een deelnemersveld van acht verenigingen een mooie 4e plaats behaald.

Voor de zeer jeugdige slagwerkers (met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar) was, na een aantal maanden van repeteren, zaterdag het grote moment om in dorpscentrum de Deel in Doornspijk te laten zien hoe mooi
het is om samen muziek te maken, vooral als het ook nog eens stukken zijn die de huidige jeugd aanspreekt.

Volharding die als tweede groep het podium op ging bracht met veel enthousiasme en uitstraling een drietal stukken ten gehoor te weten: Tobagan van John Herdon, Kardia van Melvin Puijn en als laatste een prachtige
Kings Medley gearrangeerd door eveneens Melvin Puijn, voor wie het ook tevens het laatste optreden was met een groep van Volharding. Ook na dit optreden kreeg deze groep een zeer luid applaus en hadden ze weer op het juiste moment gepiekt, met een prachtige uitvoering.

Mede gezien het kleine punten verschil met de nummers 2 en 3 zijn wij heel erg trots op deze jeugdige muzikanten, en kunnen we op een zeer mooie en muzikale dag terug kijken. De B slagwerkgroep, die bestaat uit leden tot 18 jaar, SDG uit Ommen behaalden de eerste prijs.