Ga naar de inhoud

Jeugdslagwerkgroep “Volharding” uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap .

In januari 2011 is bij Muziekvereniging Volharding uit Huissen een jeugdslagwerkgroep gestart. Deze nieuwe groep jeugdige spelers was zeer enthousiast en repeteerde iedere donderdag onder leiding van Melvin Puijn.

Door het enthousiasme van de leerlingen en de dirigent werden de prestaties door het samenspelen van alle leerlingen verhoogd. Hierdoor was het mogelijk om in juni 2011 deel te nemen aan het Peel toernooi. De groep kreeg hier de beoordeling goed tot zeer goed en maakte indruk op de jury door het grote aantal jeugdige spelers.

Op zaterdag 2 juni 2012 heeft de jeugdslagwerkgroep van “Volharding” meegedaan aan het slagwerkconcours in Hattem. Omdat de groep pas anderhalf jaar bij elkaar was, werd dit optreden als try-out gezien voor een concours in oktober 2012. De verbazing was groot toen de uitslag van het concours in Hattem bekend gemaakt werd. Volharding had met 86,5 punten een fantastisch resultaat behaald en ging met een fantastisch gevoel naar huis. Dit optreden was zo goed dat de jeugdslagwerkgroep is uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap in Meijel op 23 februari 2013. De slagwerkgroep repeteert nu twee jaar in deze samenstelling. En dan al zo’n uitnodiging!

Momenteel wordt hard geoefend en niets wordt aan het toeval overgelaten. Er is twee maal een gastinstructeur van 10.00 tot 13.00 uur druk in de weer geweest met de groep om het gehele programma nogmaals onder de loep te nemen.  Natuurlijk is het belangrijkste dat een ieder met plezier en vol enthousiasme geniet van het samen muziek maken.

Op 22 februari zal er nog een generale repetitie plaatsvinden om 20.00 uur in het Gemeenschapshuis. Hierna zullen alle spullen ingepakt worden om de volgende dag te vertrekken naar Meijel om 08.30 uur. De slagwerkgroep “Volharding” zal om 10.40 uur hun muziekstukken ten gehore brengen aan de jury. Er zal op desbetreffende dag in de jeugdafdeling met vier andere groepen gestreden worden om de titel Nederlands Kampioen 2013. Wie dit graag wil zien  is van harte welkom in Meijel.

Op zaterdag 23 februari

Begin optreden 10.40 uur

Sportzaal De Korref

Kurversweg 2, 5768 RS  Meijel

 

DSC_0123