Ga naar de inhoud

Jubileumconcert Volharding groot succes

 

Het jubileumconcert van muziekvereniging Volharding, op zaterdag 29 oktober, was een ware belevenis.

Om 19.30 uur had zich in de aula van het Over Betuwe College in Huissen een publiek van zo’n 250 belangstellenden gemeld. Toen iedereen zat, de zaal sfeervol werd verlicht, was het de beurt aan Volharding. Twee slagwerkers leidden het muziekstuk Lord Tullamore in alsof ze de bodhran roerden.  Al snel volgde het A-orkest dat het Ierse muziekstuk met volle overgave speelde. Heerlijke muziek waarmee de toon was gezet voor een spectaculaire avond.  Behalve het A-orkest gaf ook de slagwerkgroep acte de presence met soms subtiele en dan weer wervelende stukken.

Voor de pauze speelden Britt Besselink en combo, begeleid door de slagwerkgroep, nummer als: You oughta know van Alanis Morisette, Billy Jean van Michael Jackson, Englishman in New York van Sting. Nummers waar het publiek al gauw warm voor liep.

Als voor de pauze het publiek al ‘op de banken’ gaat, is de uitdaging voor de spelers na de pauze een nog grotere uitdaging.

Melvin Puijn, instructeur van de slagwerkgroep, pakte flink uit door na de pauze een selecte groep slagwerkers te laten optreden met  boomwhackers, dat is momenteel de grootste rage onder de jeugd in Amerika.

Daarna was het de beurt aan het A-orkest onder leiding van Henri Lievers.

Met Hanneke Engels werden nummers als: I’d give my Life for You uit de musical Miss Saigon, gespeeld, gevolgd door  It’s raining Men. Het slot van de avond bestond uit een medley van Willeke Alberti en het nummer: I’ve got the Music in Me.

Op zeer vakkundige wijze werd het publiek door Toosje Hendriksen bijgepraat over de nummers die ten gehore werden gebracht.

Tot slot bedankte voorzitter Theo van Vuuren de zangeressen Hanneke en Britt, het combo, de medewerkers van licht en geluid, de directie van het Over Betuwe College voor het beschikbaar stellen van de aula,  Henri Lievers en Melvin Puijn die op voortreffelijke wijze orkest en slagwerkgroep hebben geleid.

En natuurlijk het publiek, want daar doen we het toch voor.

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_Jubileumconcert29Okt2011″]