Ga naar de inhoud

Mooi begin van 2018 door Muziekvereniging “Volharding”

Muziekvereniging “Volharding” heeft 2018 ingeluid met een traditioneel nieuwjaarsconcert.

Klik op deze afbeelding voor meer foto’s

Na enkele maanden van repeteren was het dan zover. Zondagmorgen 7 januari om 11.00 uur was het Opstaporkest, een samenwerking van Muziekvereniging “Volharding” uit Huissen en Sint Seacilia Angeren, als eerste aan de beurt om het aanwezige publiek met mooie klanken van o.a. Last Cristmas, Hallelujah en Y.M.C.A. het nieuw jaar in te blazen. De dirigent Jasper Arts wist het publiek mee te krijgen om tijdens het spelen van Y.M.C.A. met de armen de bekende vormen uit te voeren.

Toen was de beurt aan het A orkest o.l.v. Casper Braafhart om hun bijdrage te leveren.  Zij openden hun optreden met de mars Triglav. Het concert werd vervolgt met de wals Waltzing With Strauss. De Zandse kerk, waar het concert werd gehouden, leent zich uitstekend voor zo’n prachtig repertoire.

20180107_115344Na Lenas Song en The Skaters Walz werd het tijd om Stef Weijers die al 25 jaar lid van “Volharding” is te eren. In de toespraak van burgemeester Marianne Schuurmans, waarin zij vertelde dat Stef met muziek was begonnen bij het Dweilorkest de Durpsklinkers. Op advies van Toon Hoogveld is hij toen bij “Volharding” gekomen en na 4 jaar les in het A orkest gaan spelen. Tot op de dag van vandaag speelt Stef met heel veel plezier op zijn Euphonium bij “Volharding”. Stef kreeg dan ook van de burgemeester het zilveren bondsinsigne opgespeld en de bijbehorende certificaat uitgereikt. Daarna was het pauze en konden de aanwezige familie leden, de leden van “Volharding”  en het aanwezige publiek Stef feliciteren. Omdat de burgemeester ook verplichtingen had bij de brandweer verliet zij in de pauze het concert.

Uit de reacties van het publiek was al snel duidelijk dat ze het een heel mooi concert vonden en zich verheugden op de 2e helft. Diverse aanwezigen zeiden dat ze het gevoel hadden bij een echt nieuwjaarsconcert te zijn met de mooie walsen en de prachtige opbouw van het 1e deel.

Na de pauze werd het concert vervolgt met All-in the April Evening wat een prachtig gedragen begin vormde. Na Pasadena kwam de grootste uitdaging voor dit orkest Symphonic Highlights from Frozen stond op het programma. Dit is een prachtig maar ook heel ritmisch moeilijk muziekstuk waar het orkest veel energie in had gestopt. En dat was duidelijk te merken. Het stuk werd op een prachtige manier uitgevoerd. Leuk was het te zien dat enkele heel jong publiek, 2 en 5 jarigen bij de eerste klanken het stuk al herkende. Zij hadden duidelijk de film al meerdere malen gezien.

Nadat de Wals nr. 2 en Hotel California was gespeeld werd het concert afgesloten met, hoe kan het ook anders, de Radetzky Marsch. Het publiek begeleide de muziek in ritmisch handgeklap om daarna in een staande ovatie het orkest te bedanken voor dit mooie concert.


DSC_9595
In het slotwoord van de voorzitter bedankte hij de aanwezigen, de dirigenten maar ook enkele gast muzikanten van St. Seacilia Angeren die op het laatste moment, door ziekte van onze vaste muzikanten, zijn ingevallen. Ook werd het bestuur van de stichting Zandse Kerk hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid en werden de twee aanwezige wedhouders Helma Witjes en Theo Janssen er fijntjes op geattendeerd dit initiatief te omarmen en de volle steun te geven. Dit kerkgebouw is een prachtig monument waar heel cultureel Huissen van kan profiteren zodra alle verbouwingen klaar zijn.