Ga naar de inhoud

Mooi resultaat voor Slagwerkgroep Volharding Huissen

Op zaterdag 27 oktober heeft de slagwerkgroep van Volharding uit Huissen deelgenomen aan de jaarlijkse Sla je Slag cup, die dit jaar werd gehouden in dorpscentrum den Toomp in Heijen.

Na vele repetities en een try-out optreden in Puiflijk begon de groep op zaterdagmorgen om 10.00 uur aan de laatste generale, en werd alles nog een keer doorgespeeld, en al het instrumentarium ingeladen om rond half een af te reizen naar Heijen.

Volharding (uitkomend in de 3e divisie) was als 7e van de totaal 11 verenigingen aan de beurt, en moest om 14.55 starten met hun optreden, en de spanning was van de gezichten af te lezen.

Met 4 prachtige nummers (Rimba van Bart Zweers, Sketches of the Oriënt van Brain S. Mason, Who will Save us Now van David Chappell en Voltage van Ruben Maathuis) zette onze slagwerkers een strakke show neer, die na afloop met luid applaus en gejoel werd bekroond.

Na alle instrumenten weer ingeladen te hebben, begon voor de groep het lange wachten, want na Volharding kwamen nog drie verenigingen uit de tweede divisie en een uit de eerste divisie aanbod, waarbij Prins Bernhard uit Apeldoorn (uit de eerste divisie) een prachtig optreden ten gehore bracht.

Uiteindelijk was om 19.30uur de lang verwachte prijsuitreiking, waarbij werd uitgelegd, dat de winnaar zoals gebruikelijk in 2019 de volgende Sla je Slag cup moet organiseren.

Nadat de punten van de nummers 1 t/m 10 waren opgenoemd, stond Volharding boven aan met 88,57 punten en de spanning was om te snijden, het zal toch niet dat wij volgend jaar de organisatie moeten verzorgen, maar uiteindelijk kwam de laatste uitslag, en zoals verwacht werd de winnaar met 92,90 punten Prins Bernhard uit Apeldoorn.

Maar toch was iedereen heel erg blij met dit mooie resultaat een 2e plaats, waarbij Volharding zelfs alle groepen uit de 2e divisie achter zich heeft gelaten, en met een goed gevoel richting Huissen kon gaan om een lange maar zeer geslaagde slagwerkdag af te sluiten.