Ga naar de inhoud

Muziekvereniging Volharding neemt publiek in Zandse kerk mee op een muzikale reis naar de jaren 90

Op zaterdag 3 juni werd het publiek in de Zandse kerk verwelkomd om meegevoerd te worden naar de muziek van de jaren negentig. Muziekvereniging Volharding had beloofd om een spektakel te leveren, en volgens het enthousiaste publiek hebben ze die belofte meer dan waargemaakt.

Precies om 20.00 uur opende Willie Neijenhuis, die voor deze avond fungeerde als de discjockey die de stukken aan elkaar praatte. Met de eerste klanken van “We Like to Party!” werd meteen de toon gezet. Het publiek werd meegesleept door prachtige lichteffecten en de energie was voelbaar. Daarna volgde “My Heart Will Go On”. Vervolgens was het de beurt aan Martijn van Vuuren, die al vaker heeft opgetreden met Volharding, met het nummer “Banger Hart”.

Als vierde nummer werd de “Latin Pop Special” gespeeld. Het stuk “The Lord of the Dance” was een echte uitdaging voor de muzikanten, maar zij gingen deze met volle overgave aan. Tijdens verschillende muziekstukken kregen verschillende muzikanten de kans om te schitteren met een solo. Trudy Roelofs, Albert Bartray en Regine van de Kraats en Benno Duykers waren enkele van de getalenteerde solisten. Alice van Aalten had zelfs maar liefst drie solo’s, die zij met veel gevoel en bravoure ten gehore bracht.

Voor de pauze werd een medley van Guus Meeuwis gespeeld, gevolgd door het nummer “The Show Must Go On” van Queen, met een prachtige solo van Trudy Roelofs. Uiteraard kon ook “Mambo No. 5” niet ontbreken. Het muziekstuk “Bed of Roses” bevatte een schitterende solo van Benno Duykers op de elektrische gitaar en Alice van Aalten op de altsaxofoon. Dit was absoluut een van de hoogtepunten van de avond. Martijn kreeg daarna weer het podium voor het nummer “Don’t Let the Sun Shine on Me”. Maar ook een nummer van Metallica werd prachtig gespeeld, met een solo voor Regina van de Kraats. Volharding sloot het concert af met het nummer “Let Me Entertain You”.

Na afloop van het concert bedankte de voorzitter het publiek en was er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. De muziek die Volharding ten gehore bracht, oogstte veel lof, en de lichtshow maakte de avond compleet. Voor degenen die het concert hebben gemist, is er goed nieuws: het volledige concert is opgenomen door Arkadiuz Prochazka en hieronder te bekijken