Ga naar de inhoud

Muziekvereniging “Volharding” winnaar van de Gerrit Jeurissen Award 2015

g3TTn1u9Vw_20150423_042Donderdag 23 april 2015. De uitreiking van de Gerrit Jeurissen Award. Dit jaar had ook Muziekvereniging “Volharding” zich aangemeld. Een belangrijke reden om mee te doen is het kunnen bekostigen van opleidingen en instrumenten voor leerlingen en muzikanten. Bestuur en financiële commissie van Volharing zoeken altijd weer naar fondsen of bijdragen. Met de jaarlijkse Kermisverloting en de donateursactie redt de vereniging het niet om de begroting rond te krijgen.

De afgelopen jaren heeft Volharding veel gedaan aan werving van nieuwe leden. Vier jaar meegedaan aan de landelijke straatspeeldag in Huissen, waar kinderen onder begeleiding van onze docenten en muzikanten kennis konden maken met een instrument naar keuze.

Dit jaar doet Volharding voor de derde keer mee aan het scholenproject Sjors Sportief. Dit heeft geresulteerd in een grote aanloop van jonge slagwerkers en blazers. Om de jeugd, maar ook oudere belangstellenden, laagdrempelig kennis te laten maken met muziek moeten we elk jaar weer middelen binnenhalen. We hebben ons, begin 2015, aangemeld voor de Gerrit Jeurissen Award. Uit de aanmeldingen zouden drie verenigingen met de beste projecten worden uitgenodigd om te strijden voor de Gerrit Jeurissen Award. Behalve de aanmelding moesten de drie gekozen verenigingen ook hun project presenteren waarmee ze duidelijk maken wat ze kunnen betekenen voor de samenleving.

Tijdens een brainstormsessie in februari kwam het idee een korte film over Volharding te maken. Wie zijn we en wat doen we. Dirk en Toosje Hendriksen, kinderen van Walter Hendriksen, onze speler op de bariton, zagen dit project wel zitten. Er werden filmopnames gemaakt tijdens de repetities en lessen. De film zou worden afgesloten met een flash mob. Op zondagmiddag, 12 april, werden nietsvermoedende bezoekers op de markt in Huissen, getrakteerd op ‘Sterre Straole’. Van alle kanten kwamen muzikanten, van leerling tot ervaren spelers, bij elkaar, maakten muziek en verdwenen weer zoals ze gekomen waren.

Donderdag 23 april. De genomineerden voor de award, Volharding, Historische Kring Huessen en de Slubkes, hadden supporters meegebracht naar De Valom. Naast het bestuur en familieleden van Gerrit Jeurissen zou namelijk ook het aanwezige publiek mogen stemmen. Na het gloedvolle betoog en het lied van de Slubkes mocht voorzitter, Theo van Vuuren, laten horen en zien waarom Volharding voor de prijs van € 3.000,– in aanmerking wilde komen. Zijn betoog en de film maakten indruk op de aanwezigen. Maar de Historische Kring liet zich ook niet onbetuigd.

Na de presentaties werd gestemd. Na 20 minuten werd de uitslag bekend gemaakt. De derde plaats, met een bedrag van € 500,– was voor de Historische Kring. De spanning werd opgevoerd. Want wie zou als tweede eindigen. De hel leek losgebarten toen wij hoorden dat de Slubkes als tweede waren geëindigd met de prijs van € 1.500,–. Dit betekende dat Muziekvereniging “Volharding” de winnaar van de Gerrit Jeurissen Award 2015 was geworden waaraan een bedrag van € 3.000,00 was verbonden. Een geweldige prestatie en een fantastisch resultaat. Wij bedanken eerst het bestuur van het Gerrit Jeurissen Fonds en de familie van Gerrit Jeurissen. Maar ook veel dank aan Dirk en Toosje Hendriksen die geheel belangeloos, vele uren hebben gestopt in de mooie film over muziekvereniging Volharding.

Dank je wel, allemaal.