Ga naar de inhoud

Nieuwjaarsconcert Muziekvereniging “Volharding”

Op zondag 9 januari hebben alle gelederen van onze vereniging weer het jaarlijkse nieuwjaarsconcert gegeven in de Valom aan de Karstraat in Huissen. Dit concert was onze aftrap voor het  jubileumjaar 2011. Muziekvereniging “Volharding” is op 6 november 1951 opgericht en wil, d.m.v. diverse activiteiten, de Huissense gemeenschap laten zien en horen dat wij een gezonde en springlevende muziekvereniging zijn.   
Het A orkest

De toehoorders waren op tijd aanwezig. Om 10.55uur was de zaal al zo goed als gevuld. Er waren zelfs mensen die langst de kant, op de tafels die daar stonden, plaats namen omdat alle stoelen bezet waren. 

De slagwerkgroep

Om klokslag 11.00 uur begon het A orkest van “Volharding”, onder leiding van Henri Lievers, met de compositie ‘There is a Land of pure delight’ het concert. Na het welkomstwoord van onze voorzitter Peter de Cuijper ging de slagwerkgroep van “Volharding”, onder leiding van Melvin Puijn, verder met Newsflash. Om en om brachten het A orkest en de slagwerkgroep hun muzikale bijdrage ten gehore. Voor de pauze speelde het A orkest de stukken The Mask of Zorro, Avantar Soundtrack Highlights en een selectie van Mary Poppins. De slagwerkgroep speelden Overijssels Trots en Livingstone Suite.

Het opleidings orkest

Na de pauze was het de beurt aan ons opleidingsorkest zij stonden ook onder leiding van Henri Lievers. Wij zijn er trots op naast het A orkest nog een opleidingsorkest te hebben. Hierin kunnen de leerlingen, die nog niet zo lang muziek maken, toch leren samen te spelen in een groter geheel. Dat is heel belangrijk voor de doorgroei naar het A orkest. Het opleidingsorkest wordt al jaren aangevuld met enthousiaste muzikanten uit het A orkest. Zonder deze aanvulling zouden de leerlingen niet zulke interessante stukken kunnen spelen zoals ze nu gedaan hebben. Zij brachten de stukken Castles Of Scotland, On The Wings of Glory en A Western Trilogy ten gehore.

Na dit optreden zette de slagwerkgroep het concert voort met het stuk 1600 waarna het A orkest het overnam met het stuk Rollingstones : The Music Tour, een lekker vlot en goed in het gehoor liggend muziekstuk waarin de diverse liedjes van de Rolling Stones direct door het publiek werden herkent. Nadat de slagwerkgroep het stuk s’Gravensamba hadden vertolkt werd door het A orkest het slotstuk Coldplay on Stage ingezet. Het publiek had aan het applaus te horen genoten van de optredens tijdens ons eerste concert in 2011.

Muziekvereniging “Volharding” kan nog altijd versterking gebruiken. Wij leiden muzikanten onder eigen beheer op. Als je graag muziek wilt maken kom dan eens langs op maandag bij de repetitie van het A orkest of donderdag bij de repetitie van de slagwerkgroep en het opleidingsorkest. Vanaf 19.30 uur kun je altijd binnen lopen en vragen stellen. Wil je eerst wat informatie kijk dan even verder op deze site. Je kunt jouw vragen stellen via de link “lid worden” via het reactie formulier. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een antwoord. Wil je nog meer foto’s zien, klik dan op de link foto’s/filmpjes