Ga naar de inhoud

Nieuwjaarsconcert Volharding 2020

Maar het had ook zomaar een lenteconcert kunnen zijn. Het
zachte weer en een beetje zon. Het is of de muziekcommissie er een voorgevoel
van had, want het programma voor het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging
Volharding belooft herkenbare en luchtige muziek. De nieuwe, sneeuwwitte muziekmappen
van de muzikanten bezorgen het geheel een frisse aanblik.

Voorzitter, Theo van Vuuren, heet alle aanwezigen welkom
en wenst iedereen een gelukkig en gezond 2020. Dan geeft hij de microfoon aan
presentatrice, Toosje Hendriksen.

Het openingsnummer, Monterosi, is een kalme opmaat voor de rest van het concert. Het tweede stuk, Cassiopeia, is een geweldige binnenkomer. De mooie dynamiek kleurt het orkest.

 

Alice van Aalten

Against all Odds, van Phill Collins, heeft het A-orkest al eens eerder gespeeld. Alice van Aalten speelt daarin een fraaie solo op haar alt-saxofoon, met begeleiding van piano en slagwerk.

 

Het A-orkest staat onder leiding van Casper Braafhart. Hij hoorde een aantal maanden geleden, in Noorwegen de mars: Voice Of The Guns en schreef een arrangement voor dit concert.   

Hans Zimmer, voor velen een onbekende totdat je zijn muziek hoort, heeft nogal wat film- en reclamemuziek op zijn naam staan. Movie Miles Stones is een korte verzameling van enkele van deze nummers waarin Piet Schrijver soleert op trompet.

 

Net voor de pauze nodigt de voorzitter Jan Fecken en wethouder Theo Janssen uit naar voren te komen. Jan Fecken wordt gehuldigd omdat hij 40 jaar muzikant is en wethouder Janssen speldt hem de decoratie van de KNMO op en verhandigt Jan de daarbij horende oorkonde.

 

Na de pauze speelt de dwarsfluitgroep, met fluitistes van de Zandse- en Angerense muziekverenigingen, een aantal stukken onder leiding van docente Truus Siddré.

Het A-orkest neemt het dan weer over met San Diego gevolgd door The Bombastic Bombardon. De titel zegt het al en wist je al niet wat het betekende… Jan Fecken zoekt een plekje, vooraan op het podium en laat horen dat hij met zijn bas, de Bombastic Bombardon kan evenaren.

Met de Mars Der Medici verandert het thema en gaat
Volharding weer op de pop-toer. Met The Ultimate BeeGees wordt populaire muziek
uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw gespeeld.

Daarna staat Arcade, wie kent het niet van het Songfestival, op het programma. Met een Flash Dance wordt het concert afgesloten.

Voorzitter, Theo van Vuuren, bedankt dirigent Casper Braafhart, de Stichting Zandse Kerk en de vrijwilligers voor hun inzet. Ook de gastmuzikanten worden bedankt net als Toosje Hendriksen die het publiek tussen de stukken door vertelde wat het A-orkest zou gaan spelen. De solisten krijgen een welgemeend compliment. Theo wenst iedereen wel thuis en we besluiten met een toegift.

 

(Klik hier voor meer foto’s)