Ga naar de inhoud

Nieuwjaarswens van muziekvereniging Volharding

Nieuwjaarswens van muziekvereniging Volharding en een huldiging van jubilarissen op 3 januari 2016.

Voorzitter Theo van Vuuren opent het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Volharding, met de beste wensen. Vooral een gelukkig, gezond en muzikaal 2016.

Het nieuwjaarsconcert van Volharding belooft een bijzonder concert te worden. Niet alleen omdat het een jubileumjaar is. Volharding bestaat in 2016, 65 jaar. Maar ook omdat tijdens het concert 7 jubilarissen worden gehuldigd. Dirigent Casper Braafhart brengt zijn A-orkest in stelling om samen met de leerlingen van de ‘Alsjemuzikaalband’, Happy New Year te spelen. Dan start het programma van het A-orkest met A Choral of Solemn Occasion. Een gedragen stuk waarmee de instrumenten lekker warm worden gespeeld. En niet voor niets. Want met Virginia wordt de goed gevulde zaal in de Valom verrast met alles wat het orkest in zich heeft. Met nog enkele stukken te spelen en het optreden van de Alsjemuzikaalband, wordt al vast een opmaat gemaakt naar de huldiging.

Volharding Nieuwjaarsconcert2016_33Burgemeester Marianne Schuurmans zet de jubilarissen in de spotlight: Guus Tonk, 25 jaar lid; Trudy Roelofs, Albert Bartraij 40 jaar lid, Piet Schrijver en Poliet Schrijver, 50 jaar lid. De burgemeester spreekt de jubilarissen toe, speldt hen de jubileumdecoratie van de KNMF op en overhandigt de daarbij behorende oorkondes. Helaas konden 2 leden, John en Paul Wolters waren door buikgriep geveld, bij de huldiging niet aanwezig zijn. Zij zullen op een later tijdstip hun insigne voor 40 jaar lidmaatschap alsnog opgespeld krijgen. Daarna nog de bloemen en de felicitaties van de  muzikanten en aanwezigen.

Na de pauze begint het A-orkest met A Leroy Anderson Portrait, vier van de mooiste melodieën van Andersen in één stuk. Het slot van het concert heeft alle ingrediënten van een heus, Weens nieuwjaarsconcert in zich met Abschied der Schlavin en het sluitstuk Auf der jagd.

Een goed begin van het nieuwe jaar. Theo van Vuuren bedankt de familie van Bon voor het beschikbaar stellen van de zaal, Toosje Hendriksen voor haar gevarieerde toelichting op de te spelen stukken, Jasper Arts, dirigent van de Alsjemuzikaalband, Casper Braafhart, dirigent van het A-orkest en alle aanwezigen. Hij sluit af met een: ‘Graag tot ziens op het 5-mei-concert’.

Volharding Nieuwjaarsconcert2016_06Klik hier voor een foto impressie gefotografeerd door Henk Sluiter