Ga naar de inhoud

Rock-concert Muziekvereniging Volharding

Naar de voorbereidingen te oordelen wordt het een bijzonder concert van Muziekvereniging Volharding op 11 mei 2019. Repetities, besprekingen, organiseren, communiceren, een goede locatie, een fraaie aankleding, een verrassend alternatief voor het aankondigen van de stukken, een optimale bezetting. En dan nog hopen op veel publiek.

Het was er allemaal deze zaterdagavond. Zelfs de verwarming stond op standje maximaal. Dus het werd zeker geen koude bedoening.

British Rock. Daar valt wel één en ander over te vertellen. Leden uit het Britse Lagerhuis schoven aan om op hun eigen wijze hun zienswijze te geven over de componisten, uitvoerende zangers, zangeressen of groepen, van de nummers die door het A-orkest van Volharding werden gespeeld.

Dat de dames en heren het niet altijd met elkaar eens waren leidde soms tot hilarische gesprekken waarin ook de zaal of de leden van het orkest bij betrokken werden.

Het nummer waarmee Volharding begon, Innuendo, van Queen, leverde meteen al genoeg gespreksstof op om de toon te zetten. Want waar ging het nu om. De Britse Queen (Elisabeth) of de rockgroep met Freddy Mercury. Het Britse panel kwam er na enig gesteggel uit maar dat gesteggel zou nog wel een avond doorgaan. Want dat Innuendo was toch ook wel een hoop herrie. Dat werd met het volgende nummer goedgemaakt. Pianoman werd in een lekker lopend ritme gespeeld. Gevolgd door MacArthur Park waarin het tempo aardig werd opgeschroefd. De dirigent van het orkest, Casper Braafhart, kreeg het nog al eens te verduren als de voorzitter van het panel het weer eens tijd vond om een nummer aan te kondigen. Dan riep ze om de conductor (Engels voor dirigent) en vroeg hem het orkest weer op scherp te zetten voor bijvoorbeeld, Against all odds, van Phil Collins, waarin Alice van Aalten een geweldige solo op altsaxofoon speelde. Vervolgens werd met ‘Golden Earring in concert’ het begin van de pauze aangekondigd.

Voordat de pauze begon kreeg wethouder Theo Janssen van de gemeente Lingewaard het woord en stak niet onder stoelen of banken dat zowel de muziekvereniging Volharding als de Zandse kerk een prima combinatie vormen in de Zandse gemeenschap. Hij stond ook stil bij het feit dat Lisette van Vuuren 25 jaar lid is van Volharding en daarmee in het zonnetje werd gezet.

Na de pauze werd het concert voortgezet met de Rock symphonie, waar het orkest hard voor gerepeteerd had. De soli van Ketie Briët, Marian Hendriks en Lisette van Vuuren kwamen geweldig tot hun recht. Met Paradise by the dashboard light werd de vaart er goed in gebracht waarna met een medley van Stevie Wonder de aanzet werd gegeven voor nummers van Adele en Coldplay.

Afsluitend werd Bohemian Rapsody van Queen gespeeld. Bij iedereen bekend en door de film weer helemaal actueel.

De voorzitter sloot het concert af met een woord van dank aan de acteurs die het programma met veel humor aan elkaar hebben gepraat. Dank aan Corrie Kemperman die voor het script had gezorgd. Dank aan de stichting De Zandse kerk, de mensen van de techniek en niet in de laatste plaats aan de dirigent van het A-orkest van Volharding, Casper Braafhart, die met zijn muzikanten een prachtige avond heeft neergezet.  

De foto’s zijn gemaakt door Henk Sluiter. Klik om alle foto’s te bekijken op deze link