Ga naar de inhoud

Slagwerkgroep van Volharding sluit jubileum jaar spetterend af met slagwerkconcert.

 

Het is inmiddels een traditie dat de slagwerkgroep van Volharding aan het einde van het jaar in het OBC een slagwerkconcert verzorgt. Op 27 november werd daar extra cachet aangeven in het kader van het 60 jarig jubileum van Volharding. De slagwerkgroepen van Gendt en Doornenburg waren uitgenodigd voor een gezamenlijk concert.  De aula liep al vroeg vol met publiek en om klokslag 14.00 uur werd het spits afgebeten door de slagwerkgroep St. Caecilia uit Gendt . Het publiek genoot zichtbaar van hun optreden.  Na dit optreden was het de beurt aan de jeugdslagwerkgroep  van Volharding. Zij stalen de show met hun muziekstuk op de boomhackers. Dit is een uit Amerika overgewaaid slagwerk waarbij met gekleurde plastic slangen op een rioolbuis wordt geslagen. De diverse slangen geven een eigen geluid waardoor je het een beetje kunt vergelijken met het geluid van een marimba.  Na het optreden van de jeugdslagwerkgroep werd Melvin in het zonnetje gezet. Melvin Puijn is in 2001 als instructeur van de, toen nog, tamboergroep begonnen. Al snel werd het repertoire veranderd en kwam er ook melodisch slagwerk bij. Vanaf dat moment was het geen tamboerkorps meer maar een slagwerkgroep die in die 10 jaar vele optredens heeft verzorgd met als hoogtepunt de opname van een CD. Voorzitter Theo van Vuuren sprak Melvin toe en overhandigde hem een oorkonde. Guus Tonk en Koen Barten hadden nog een verrassing voor Mervyn in petto. Zij speelden met enkele oud slagwerkers en met de huidige slagwerkgroep enkele stukken. Melvin was zichtbaar verrast.

Na de pauze was het optreden van slagwerkgroep St. Caecilia uit Doornenburg. Deze groep speelt op hoog niveau in Nederland. Ze zijn meerdere keren Nederlands kampioen geworden.  Met twee vrachtwagens vol instrumenten waren zij naar Huissen gekomen. Hun optreden was  zeer verrassend en heel melodieus. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op prachtige klanken afgewisseld met veel tromgeluid.

Als laatste was het de beurt aan de slagwerkgroep Volharding. Publiek wat ook bij het jubileumconcert was geweest had al een voorproefje gehad van het optreden samen met Brit Besselink en combo. Melvin had nog een verrassing voor Judith Barten. Judith is  bestuurslid voor de  slagwerkgroep en wordt een beetje gezien als de moeder van de groep. Niets is haar te veel en de groep wilde haar muzikaal bedanken met een stuk van de Eagels “Hotel California” wat Melvin speciaal voor Judith en haar man Twan had gearrangeerd.  Na afloop bedankte Judith de dirigenten  Marco van Teefelen van de slagwerkgroep Gendt, Ria Kornet dirigente van de slagwerkgroep Doornenburg en Melvin Puijn voor hun inzet. Ook werd het bestuur van het OBC College bedankt voor haar medewerking.  De reacties van het aanwezige publiek na afloop waren zeer lovend.

 

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_Slagwerkconcert2011″]