Ga naar de inhoud

Slagwerkgroep “Volharding” behaalt met 90,42 punten een 1e prijs met promotie en lof van de jury

Na heel veel repeteren en een geslaagde try-out in het gemeenschapshuis stonden de leden van de slagwerkgroep afgelopen zaterdag op het podiumconcours in Hattem. De 17 leden variërend van 9 tot 43 jaar is sinds 2011 onder de bezielende leiding van Melvin Puijn samengesmeed tot een prachtige groep slagwerkers. In 2013 heeft Melvin samen met docent Ronald Hendrikx  naast gewoon slagwerk ook melodisch slagwerk toegevoegd aan het instrumentarium. Het was dan ook extra spannend om nu al, na 10 maanden aan een podiumconcours deel te nemen.

Melvin had ook nu weer iets nieuws bedacht. Hij heeft zelf een stuk gearrangeerd waarbij de groep samen met bassist Benno Duykers en zangeres Stephanie van Werkhoven een medley van popnummers uitvoerden. Hoe zou de jury daar tegenover staan? Alles viel mooi op z’n plek.

Om 11.30 uur stond de groep op het podium en moest het gaan gebeuren. De stukken Alpha bravo niner,The house, Mozambique en de “huissense-hitmix” werden allemaal voortreffelijk gespeeld. Al waren na afloop de muzikanten zelf niet zo tevreden. Ze vonden het donderdag in het gemeenschapshuis beter gaan, de klank in zo’n sporthal is toch heel anders en die ervaring komt vanzelf als je een paar keer mee hebt gedaan.

Toen kwam het lange wachten. Om 16.10 uur zou de prijsuitreiking pas plaatsvinden. De meegereisde supporters en enkele leden van de groep gingen lekker het stadje in voor wat afwisseling. De anderen bleven in de sportzaal achter om naar de andere groepen te luisteren.

Om 16.10 uur stond Melvin samen met Alex en Sem ( die voor het eerst meespeelden ) op het podium en werden de punten bekend gemaakt. De eerste groepen behaalden tussen de 80 en 85 punten. En nu de punten voor de slagwerkgroep van “Volharding” hoorden wij de spreker zeggen. Het bleef even stil…..toen kwam het verlossende woord:  90,…..? verder kwam de spreker niet want door een oorverdovende schreeuw van de meegereisde bestuursleden, supporters en slagwerkgroep was de rest niet meer te horen. Na enkele ogenblikken kon de spreker verder en vertelde dat met 90,42 punten de slagwerkgroep een 1e prijs met promotie naar de 3e afdeling en lof van de jury had gekregen. Het bleef nog een poos onrustig in de sporthal, feest vieren! Lang nadat de meesten al waren vertrokken werd opgeroepen om allemaal naar de auto’s te gaan om de terugreis te aanvaarden. De spullen moesten nml. ook weer terug. Een aantal van de leden zouden nog wat gaan drinken in de big fish, en dat gebeurde…..tot heel laat.

Binnenkort zal er extra aandacht worden gegeven tijdens de repetitie.

Het bestuur en de leden van Muziekvereniging “Volharding” zijn erg trots op deze prestatie.

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_SlagwerkConcoursHattem2014″]