Ga naar de inhoud

Slagwerkgroep Volharding Huissen heeft zeer goed gescoord tijdens 45e Peeltoernooi.

Op zaterdag 2 juli heeft de jeugdslagwerkgroep, aangevuld met meer ervaren spelers, meegedaan aan het 45e “Meister Rongen Peeltoernooi” te Meijel.
De spelers van de jeugdslagwerkgroep, die pas vanaf januari samen een groep vormen, vonden dit een spannende en leerzame ervaring. En om alle puntjes op de i te zetten moesten ze niet alleen heel goed repeteren, maar werden ze ook allemaal in een nieuw pak gestoken zodat ze er samen met de leden van de ervaren slagwerkgroep allemaal netjes verzorgd uitzagen.
In totaal zijn er 5 werken ten gehore gebracht, waaronder een muziekstuk geheel gespeeld op grote en kleine olievaten. Deze zijn allemaal beoordeeld door een vakkundige jury. Naast tips en punten waar nog aan gewerkt kon worden, waren de juryleden zeer te spreken over de enthousiaste wijze waarop de kinderen de stukken hebben gespeeld en konden daarom niet anders dan de score “goed tot zeer goed” geven.
Nadat het juryrapport aan de dirigent Melvin Puijn uitgereikt was, gingen de slagwerkers met een tevreden gevoel weer terug naar huis. Om dit te vieren wordt donderdag het seizoen afgesloten met een gezellige barbecue en na de vakantie gaan ze weer flink aan de slag met de voorbereidingen voor het grootse jubileumconcert dat wordt gegeven op zaterdag 29 oktober. Dit ter ere van het 60 jarig bestaan van onze vereniging.
Op 27 november organiseren de slagwerkers zoals inmiddels elk jaar nog een slagwerkconcert met medewerking van de slagwerkgroepen uit Gendt en Doornenburg. Dus al met al hebben de kinderen van de jeugdslagwerkgroep nog heel wat om naar uit te kijken.
In het nieuw gestoken slagwerkgroep
Klik voor meer foto’s op deze link