Ga naar de inhoud

Straatspeeldag weer succes.

Woensdag 13 juni was het weer Nationale Straatspeeldag in Huissen.

Voor de vijfde keer waren ook leden van Muziekvereniging Volharding aanwezig om kinderen, maar ook ouders, kennis te laten maken met blaas en slagwerk instrumenten. Om 12.30 uur werden de blaas instrumenten in een kraam, welke door de organisatie op het pleintje voor Berends optiek voor ons was gereserveerd, klaargelegd. De instrumenten van de slagwerkgroep stonden tegenover onze kraam. De eerste kinderen waren al voor 13.00 uur aanwezig. Zoals ieder jaar zie je zeer enthousiaste kinderen die proberen geluid uit een blaas instrument te krijgen. Wij hadden een Bas, Bariton, Tenor en altsax, Trombone, Trompet, Bugle, Klarinet en blokfluit waar de kinderen op mochten blazen. De slagwerkgroep had een drumstel, bogo’s en conga’s bij zich. Al snel stonden de kinderen in een rij te wachten om ook eens op een drumstel te mogen slaan.

Ook bij de blaas instrumenten was het een drukte van ja welste. De een wist, hoe goed hij of zij ook zijn best deed er geen toon uit te krijgen maar veruit de meesten kregen na wat instructie van een aantal leden toch wel een prima geluid uit de instrumenten te krijgen. Het is prachtig te zien hoe de enthousiast de kinderen en ouders reageren als ze er geluid uit krijgen. Vooral de grote bas was intrek. Er waren zelfs heel jonge kinderen, de jongste was 2,5 jaar die geluid uit zo’n instrument wisten te krijgen. In voorgaande jaren maakten wij altijd foto’s van de kinderen die ze dan via onze website konden downloaden maar door de nieuwe privacy wetgeving is dat alleen maar toegestaan als wij van alle ouders schriftelijk toestemming hebben. Je zult begrijpen dat dit niet haalbaar is. Wij vinden dat wel heel jammer. Toch willen wij via enkele overzichtsfoto’s een impressie van deze dag geven.

De kinderen hebben allemaal een flyer mee gekregen met informatie over de mogelijkheid om preflessen te volgend. Via deze link kom je direct bij de site met informatie wat ook op de flyers staan. Wil je zelf of jou kind opgeven voor proeflessen neem dan contact op via info@volhardinghuissen.nl en dan nemen wij contact met u op.

Wij hebben de dag weer heel leuk gevonden en natuurlijk hopen wij op veel aanmeldingen.