Ga naar de inhoud

Tuin concert blokfluit leerlingen Muziekvereniging “Volharding”

Ondanks Corona zijn de blokfluit leerlingen van Nadine Mensink de afgelopen maanden hun best blijven doen met het bespelen van hun instrument.

Door de jaren heen is de blokfluit een heel belangrijk instrument voor jonge kinderen om met muziek in aanraking te komen. Wie is er niet op begonnen. Je krijgt al op jonge leeftijd een indruk van hoe je zelf muziek kunt maken. De basis zoals het leren tellen en noten lezen leer je tijdens de blokfluit les. Ik durf wel te stellen dat 70 tot 80% van de musici op blokfluit zijn begonnen.

Zo dus ook de 5 leerlingen van Nadine. Met haar jeugdig elan en geduld heeft zij de afgelopen jaren al diverse kinderen het bespelen van de blokfluit bijgebracht.  Gemiddeld hebben de kinderen een a anderhalf jaar les waarna ze de overgang kunnen maken naar een ander instrument.

Tijdens de Corona crisis hebben de kinderen gewoon de les door gevolgd. Dat gebeurde of bij Nadine thuis maar ook ging ze naar de kinderen thuis. Maar je wilt toch ook graag laten horen wat je het afgelopen seizoen geleerd hebt. Normaal gebeurd dat tijdens een voorspeelmiddag en afsluitconcert van de vereniging maar door de Corona crisis moest alles afgelast worden. Toch wilden de kinderen  aan hun ouders/verzorgers en oma/opa’s laten horen wat ze al kunnen en dus werd besloten om op vrijdag 10 juli in de tuin bij Nadine een heus theater opstelling klaar te zetten. Mooie zilveren vlaggetjes werden opgehangen en overal werden de tuin tafels en stoelen bij elkaar gehaald.

Om half acht stond de koffie en thee met koek klaar en kwamen de ouders/verzorgers en oma/ opa’s de tuin in lopen. De kinderen vonden het toch wel spannend want al met al waren er toch meer dan 20 toeschouwers op afgekomen. De gezinnen werden allemaal netje met in achtneming van de Corona maatregelen bij elkaar gezet en toen kon Katja, onze coördinator leerlingen, iedereen begroeten en kon de voorstelling beginnen.

Flip was de eerste die het aandurfde en het eerste stukje werd zelfs uit het hoofd gespeeld. Na enkele stukjes uit het leerboek gespeeld te hebben was het de beurt aan de tweede. Yesse, de jongste van de groep vond het toch wel heel spannend met zo veel publiek en durfde toch niet dus kwam flip naar voren ook hij kon al een stukje uit het hoofd spelen en speelde vervolgens enkele stukken uit het leerboek.

Nou Mats durfde wel en ook hij liet horen hoe ver hij al gevorderd was. Daarna volgde Gijs. Ook hij wist een welgemeend applaus los te krijgen van de aanwezigen.

Toch wilde Nadine het nog niet opgeven en wist ze met heel veel geduld en overredingskracht Yesse zo ver te krijgen dat hij ook een stukje uit het boek ten gehore bracht. Eerst nog bij de tafel naast pa en ma maar dat beviel zo goed dat hij ook onder de slingers ging staan en samen met CD en uit het boekje enkele stukken ten gehore bracht. Helaas kon Krisje er niet bij zijn maar als afsluiting speelden de andere vier ook nog enkele stukje samen.

Het werd een heel geslaagde avond en het aanwezige publiek liet met een groot applaus horen dat ze er van genoten hadden

Nu hebben de kinderen vakantie. Begin september begint het nieuwe seizoen weer. Wilt u dat uw kinderen ook kennis maken met muziek. Geef uw kind dan op bij Volharding en laat ze kennis maken met muziek maken. Op onze website www.volhardinghuissen.nl vindt u meer informatie.

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

V.l.n.r.: Nadine, Gijs, Mats, Flip,en Yesse