Ga naar de inhoud

Volharding gaat Waaljutten

Piep piep piep!! Daar gaat de wekker op zaterdag 8 april om 7.00 uur. Gaap!!

Oke..opstaan, douchen eten… Ik kan mezelf geen ochtend mens noemen. Maar als ik eruit moet ben ik ook wakker. Ik heb zo mijn ochtend ritueel en dat werkt prima. 

20170408_114828 Vandaag sta ik  op omdat we een ochtendje gaan Waal jutten met een aantal leden van de Volharding. Hier kunnen we toch een leuk geld bedrag mee verdienen voor de club. Ik ben toevallig vrij vandaag dus kan ik dit jaar ook mee.

Ik had gehoord dat het vorig jaar erg leuk was dus vol goede moed ben ik via de dijk naar Doornenburg gereden. Een erg mooie route. 

In de mail had ik gelezen ”Fort Pannerden”. Dus ben ik linearecta daarheen gereden. Onderweg werd ik al opgewacht door een aantal dieren waaronder Konikpaarden en een drietal rode Geusrunderen. Die gezellig op de weg stonden. Bij het fort zat Antoin al te wachten een bankje. Ietsje later bleek dat we daar helaas de auto niet konden parkeren. En dat ik daar eigenlijk helemaal niet mocht rijden. Maar dat bord had ik even gemist…oeps..

20170408_113636Ook had ik had natuurlijk de mail niet goed gelezen waarin stond dat we ergens anders zouden verzamelen. Ach ja…dan zetten we de auto een stuk verder terug. Geen probleem. 

De hele ochtend waren we in de weer met vuilniszakken, knijpers en kruiwagens om dat deel van de uiterwaarden vrij te maken van rommel.

Niet alleen wat recreanten achter laten maar ook rommel wat via de rivier daar terecht komt.

Je verbaast je erover wat er allemaal ligt. Van een bijna retro uitziende tomatenketchup fles tot een linker pantoffel. Maar ook veel, heel veel van die snoetenpoetsers of andere doekjes. Mensen realiseren zich denk ik niet dat veel van dat soort doekjes niet biologisch afbreekbaar zijn en dus lang rond blijven zwerven.  

Het was een prachtige ochtend en een schitterende wandeling door een ontzettend mooi gebied waar je normaal gesproken niet heel erg snel zult komen. Het is echt een aanrader.

Dus als we volgend jaar weer gaan. Meld je aan want het is echt een erg leuke ochtend. 

Met alleen maar voordelen. Je spekt de pot van de Volharding, je maakt een stuk natuurgebied schoon, het is een wandeling door een ontzettend mooi gebied. En je krijgt ook nog eens de nodige lichaamsbeweging. Dus… ik zeg…doen!!

20170408_105558