Ga naar de inhoud

Volhardings’ 24 uurs marathon 2011,

Hij zit er weer op. Wat was het geweldig om mee te mogen maken. Na de voorbereidingen op zaterdagmorgen waren om 15.30 uur alle muzikanten in uniform aanwezig.

16.00 uur precies. Burgemeester Harry de Vries gaf het startsein en begonnen A-orkest onder leiding van Henri Lievers en slagwerkgroep onder leiding van Melvin Puijn aan de ultieme uitdaging van 24 uur muziek maken. Ook het opleidingsorkest en leerling slagwerkers lieten van zich horen. Martijn van Vuuren praatte alle optredens aan elkaar.  Het was gezellig druk en het aanwezige publiek genoot zichtbaar.

De 24 uren werden ondermeer gevuld met leerlingen, al dan niet met hun docenten, die stukken hadden ingestudeerd en soms op hilarische wijze ten gehore brachten. Het duet van Theo en Lisette en het improvisatietalent van de Four Tops sprongen er wel uit. Maar niet alleen Volharding was van de partij. Ook  de Rienbloasers hadden al snel het publiek aan de polonaise gekregen.

Zo wisten ook Tonneke en Piet Schrijver (Tonneke op accordeon en Piet op drums) het publiek te boeien met hun optreden. Hun veelzijdigheid op instrumenten verraste de aanwezigen nog verschillende keren tijdens de avond en nacht. Was er geen optreden gepland vanwege de late uurtjes dan kon het zomaar zijn dat enkele Rienbloasers en Volharders de instrumenten pakten en een flinke dot muziek maakten.

Om 02.30 uur kwamen enkele slagwerkers met vrienden binnen.  Zij begonnen  spontaan te spelen dat horen en zien je verging. Inmiddels was ook Tom Smits binnen gekomen en werd een gelegenheidsorkest geformeerd.  Tonneke , Piet, Lisette, Martijn, Theo, Trudy, Clemens  en een van zijn vrienden hielpen de 24-uurs marathon door het dal in de kleine uurtjes heen door zomaar een liedje te zingen of een rap. Maar ook met het blazen van een willekeurig stukje muziek.

Bij het krieken van de dag liep ook het gemeenschapshuis weer zoetjesaan vol met frisse en minder frisse muzikanten. Bij sommigen zag je de inspanningen van de vorige avond nog duidelijk aanwezig. Torkest was weer van de partij en ook de Deurdweilers lieten horen dat ze Volharding een warm hart toedroegen. Na het optreden van de Bevelanders kreeg iedereen weer nieuwe energie, werd de stemvastheid van Martijn een beetje twijfelachtig en tikte de tijd richting 16.00 uur weg. Maar voor het zover was, was het eerst nog de beurt aan de blokfluitgroep onder leiding van Rianne. Ouders, grootouders, familie en bekenden van blokfluiters en muzikantjes vulden de grote zaal in het gemeenschapshuis en er werd genoten. Zo werd het half drie. Het moment waarop we hadden gewacht. De presentatie van de nieuwe uniformen door A-orkest en slagwerkgroep tijdens een afsluitend concert. Onder een daverend applaus werd het 16.00 uur. De muziekmarathon van Volharding was een feit. Voorzitter, Theo van Vuuren, bedankte iedereen die het mogelijk had gemaakt om deze muziekmarathon te laten slagen, in het bijzonder het bestuur van het gemeenschapshuis en de jubileumcommissie. Hij bedankte ook alle Huissense ondernemers die door hun financiële bijdrage het mogelijk hebben gemaakt om de nieuwe uniformen aan te schaffen. Tot slot had de voorzitter nog een geweldige pluim voor de bewoners rond het gemeenschapshuis. Zo oorverdovend het ’s nachts buiten moet hebben geklonken? Geen bewoner heeft er over geklaagd! Daarom, bedankt allemaal, voor jullie geweldige medewerking.

En wat Volharding betreft. Het was een mooi moment om het saamhorigheidsgevoel nog eens te onderstrepen. Complimenten allemaal.

Voor het bekijken van de foto´s volg deze link: [picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_Volharding_24uursMarathon”]