Ga naar de inhoud

Voorspeelavond “Volharding” groot succes

Voorspeelavond……… Wat is dat?

Dat is een avond waarop leerlingen aan hun ouders, opa en oma, tantes, ooms, vrienden en kennissen kunnen laten horen wat zij het laatste jaar allemaal (bij)geleerd hebben op hun instrument.
We verbazen ons er elk jaar weer over hoe snel jongeren muziek leren maken. Dit jaar was het wel heel bijzonder.
Tien jongeren hebben vijf weken lang gratis mogen snuffelen en kennis mogen maken met het bespelen van slagwerk.
Zij hebben dan ook deze avond vol trots laten horen wat zij in die vijf weken geleerd hebben. Zij waren zo enthousiast dat zij zich spontaan als lid hebben in laten schrijven.
De blokfluitgroep heeft ook kunnen laten horen wat zij al kunnen. Dit is een groep waar een verloop in is. Dat hoeft voor de vereniging helemaal niet erg te zijn want de meeste gaan daarna over op een blaas- of slagwerkinstrument en waar heeft een vereniging behoefte aan? Juist ja, aan muzikanten.

De Voorspeelavond werd dit jaar gehouden op 10 april 2010 in het Gemeenschapshuis.
Het was een groot succes en de avond werd goed bezocht. Er moesten stoelen uit andere lokalen bijgezet worden. Het was gezellig druk!
De gevorderde leerlingen zoals de dwarsfluitjes konden de jongeren laten horen hoe goed je kunt spelen als je enkele jaartjes verder bent.
Het klein koper liet ook van zich horen. Drie trompettisten speelden een driestemmig nummer dat de pan uit swingde.
De leerlingen op de klarinet speelden mooie stukken dat zuiver door de zaal klonk. Ook van hen kon je de vooruitgang beluisteren.
Wat de slagwerkers betreft waren het niet alleen de “Snuffelaartjes”maar ook diegene die al een poosje les hebben. Het zijn nog niet de grootste maar spelen dat zij kunnen! Een van de kleinere doet deze maand al A-theorie examen, kun je nagaan.

Om zo’n avond te organiseren heb je altijd mensen nodig die de zaal gezellig maken, voor de bloemen zorgen, de avond aan elkaar praten en de zaal weer opruimen. Dat ging weer gesmeerd.
Bedankt iedereen voor de inzet!!!!!

[postcasa]http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/volhardinghuissen/albumid/5462648218286387217?alt=rss&kind=photo&hl=nl”>http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/volhardinghuissen/albumid/5462648218286387217?alt=rss&kind=photo&hl=nl[/postcasa]