Ga naar de inhoud

Wijkconcert Volharding bij het Zandse Gemeenschapshuis

Harmonie Volharding uit Huissen heeft zich, na het geslaagde concert op het Raadhuisplein tijdens het Huissen 700 weekeinde, nu voorbereid op een vrolijk en licht wijkconcert. Daarmee sluit de harmonie het seizoen met haar wijkbewoners en andere liefhebbers van mooie harmoniemuziek af. Werd vorig jaar afgesloten bij de gerestaureerde tabaksboerderij van Theo Huberts, nu sluit de harmonie het seizoen af op het grasveldje tussen het Gemeenschapshuis aan de Van Wijkstraat en de Vlierstraat. Dat gaat gebeuren op zondagmorgen 6 juli vanaf 11:00 uur met zowel de slagwerk-groep o.l.v. Melvin Puijn als het A-orkest o.l.v. Casper Braafhart.

Het programma bestaat uit een breed geselecteerd aanbod van heel bekende en goed in het gehoorliggende melodieën. 

Minder subsidie, meer acties 

Volharding wil met dit soort concerten de Zandse bevolking bedanken voor de donateursactie, die, ondanks de crisis, weer zeer succesvol is verlopen. De gemeentelijke subsidies zijn flink teruggelopen en is de muziekvereniging sterker afhankelijk van dit soort acties om gelden te genereren.

Volharding heeft inmiddels ook weer loten beschikbaar voor de Kermisverloting met dit jaar een mooie elektrische fiets als hoofdprijs en dat naast veel andere prijzen.

Gelukkig bewijst de praktijk dat de vereniging breed en sterk verankerd is in de (Huissen)Zandse samenleving. Tijdens het wijkconcert worden door aanhangers van Volharding weer lekkere riefkoeken gebakken en kan er koffie en een drankje genuttigd worden. Het belooft, evenals andere jaren, weer een gezellig afsluitend concert te worden. Bij minder goed weer gaat het concert verplaatst worden naar de zaal van het Gemeenschapshuis.

Nadere inlichtingen over het wijkconcert, de verloting of de vereniging via tel. (026)-3253174 of door de website te raadplegen: volhardinghuissen.nl.