Ga naar de inhoud

Winterconcert Volharding 2016

Midden in de adventstijd geven muziekvereniging Volharding uit Huissen en zangkoor Cantilene uit Haalderen een gezamenlijk advent-/kerstconcert in de kerk in Huissen-Zand.

Volharding_kerstconcert_07 office afdrukDe kerk loopt al vroeg vol met bezoekers voor het concert. De muzikanten van het A-orkest zitten klaar voor het eerste stuk wat zij gaan spelen. Toosje Hendriksen presenteert het concert. Na de eerste presentatie geeft zij het stokje over aan dirigent Casper Braafhart. Het orkest zet in met A Choral of Solemn Occasion. Een stuk waar lang op is gerepeteerd en goed wordt gespeeld. Na de Holy City en This Majestic Land is het A-orkest toe aan de echte uitdaging van dit concert: A Sleighride in St. Petersburg. En warempel, we komen met z’n allen gelijktijdig aan. En het klonk toch wel erg mooi. 

Na de pauze geeft de Alsjemuzikaalband, onder leiding van Jasper Arts, een miniconcert waar trotse ouders en grootouders zichtbaar van genieten. Cantilene, onder leiding van Gerard Rutjes, brengt enkele liefelijk gezongen kerstnummers. Tot slot treden Volharding en Cantilene samen op en als sluitstuk, met: We wish you a Merry Christmas, allemaal, inclusief de Alsjemaarmuzikaalband.

Het publiek bedankt Volharding en Cantilene met een hartelijk applaus en een staande ovatie.     

Voorzitter, Theo van Vuuren, sluit het concert af met dank aan de dirigenten, Toosje Hendriksen, het bestuur van de Stichting de Zandse Kerk en alle vrijwilligers die het concert mogelijk hebben gemaakt. Namens de leden en het bestuur van Cantilene en Muziekvereniging “Volharding” wenst hij alle aanwezigen een heel mooie kerst en een muzikaal maar vooral gezond 2017 toe.