Ga naar de inhoud

En weer zijn een aantal leden van Muziekvereniging “Volharding” geslaagd voor hun muziek diploma.

Onze muziekvereniging is een bloeiende vereniging waar leden van jong tot oud hun muzikale ambities kwijt kunnen. Naast het A orkest en slagwerkgroep, momenteel is de jeugdslagwerkgroep samengevoegd met de ouderen, Zorgt Volharding er ook voor dat de leden een goede muzikale opleiding kunnen volgen.

In de begin jaren van Volharding, in 1951 is onze vereniging opgericht, werd niet zo veel aandacht besteed aan opleidingen. Iedereen was druk met zijn dagelijkse beslommeringen en voor opleiding was geen tijd en geld. Na een aantal maanden onder leiding van de dirigent of mede muzikant werd je al snel meegenomen tijdens de optochten en concerten. Maar tegenwoordig zit daar, zeker voor de jeugd een veel breder en inhoudelijke opleiding aan vast. In de meeste gevallen zijn het de jeugdige muzikanten die vanaf hun 6e al worden opgeleid in de muziek. Dat begint vaak met een blokfluit of slagwerk instrumenten.

Bij Volharding worden dan, op blokfluit na, alle leerlingen door conservatorium afgestudeerde docenten opgeleid. De basis of wel AVM opleiding met blokfluit geschiedt door onze enthousiaste muzikant Nadine Mensink. Deze manier van opleiden werpt dan ook zijn vruchten af en zorgt er voor dat zowel het A orkest als ook de slagwerkgroepen aanzienlijk aan kwaliteit heeft bijgedragen.

 

Op de foto van links naar rechts: Jennifer (marimba A), Stan (Mallets B), Quint (snaredrum B), Rens (snaredrum B) en Bo (drums A)

 

De afgelopen 2 weken hebben, ondanks de corona tijd, weer enkele leden van Volharding hun diploma behaald. Begin oktober waren er weer de slagwerk praktijk examens van de bond KNMO, die werden afgenomen in het gemeenschapshuis in Huissen-zand. 

 

Leerlingen afkomstig uit Angeren, Afferden, Gendt, Puiflijk en Huissen konden voor de examen commissie laten zien wat zij met hun docenten in maanden van repeteren weer hadden bereikt. Van Volharding hebben 5 leerlingen het examen afgelegd, en zijn allemaal geslaagd met zeer mooie cijfers van 8,5 tot zelfs 9,5.

 

     Meijs Hoksbergen

Op zaterdag 10 oktober heeft Meijs Hoksbergen haar theorie diploma B behaald met maar liefst een 9 op alle onderdelen. Afgelopen zaterdag 31 oktober heeft ze de praktijk examen B gedaan en is ze ook met Lof van de jury geslaagd. Een prachtig resultaat.

Zo zie je maar dat je op heel jonge leeftijd, maar zeker ook op oudere leeftijd, heel leuk gezamenlijk muziek kunt maken en als je wilt er ook een prima opleiding bij krijgt. Wil je ook muziek komen maken stuur dan een mail voor meer informatie naar opleidingen@volhardinghuissen.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.