Ga naar de inhoud

Waal- en polderjutten met Volharding

Ook dit voorjaar, in maart, had de slagwerkgroep Volharding aangemeld om te gaan waaljutten. Leden van slagwerkgroep en A-orkest zouden grote schoonmaak houden aan de oevers van de Waal. Maar door de coronamaatregelen kon deze actie niet doorgaan, net als zoveel andere activiteiten. Het spreekwoord zegt echter: wat in het vat zit verzuurt niet. En dat gold ook voor het Waaljutten.

Het werd 3 oktober.

Om 9.00 uur, onder het toeziend oog van het Dijk van een wijf, werd verzameld in de Polder bij Gendt en legde Hennie Bierman uit welke twee trajecten we zouden gaan lopen. Het eerste langs de Waal, het tweede een paar kilometer verderop, richting Bemmel. Met laarzen en regenjassen aan gingen we op pad. Troep verzamelen die was aangespoeld of door bezoekers werd achtergelaten. Behalve plastic aanstekers, doppen, plastic zakken, viltstiften en een krat, werden ook banden (binnen en buiten), klapstoelen, plastic emmers en containers uit de natuur gehaald. Dat het in de pauze net even écht ging regenen kon de pret niet drukken. Het tweede deel van de ochtend, in de polder, was weer eens wat anders. We kwamen op plekken waar je normaal niet komt maar toch de moeite waard zijn. Je mag er best komen, maar neem dan wel je afval weer mee naar huis.    

Nadat we alles hadden afgezocht, de rommel bij Guus in de kruiwagen was geladen, gingen we met de groep terug naar de parkeerplaats en zat een dag met gezond bewegen, gezellig en nuttig met elkaar bezig zijn, er weer op.