Ga naar de inhoud

Buitenspeeldag Huissen ondanks de regen toch mooi succes

Klik op de foto voor meer foto's

Woensdag 8 juni stond bij onze vereniging in de agenda voor de deelname aan de Huissense Buitenspeeldag. Vanaf het eerste jaar dat de Buitenspeeldag georganiseerd wordt, het is voortgekomen uit de landelijke Straatspeeldag doet Volharding er aan mee, Al vanaf het begin waren wij er van overtuigd dat dit een mooi podium is om de jeugd met onze blaas en slagwerk instrumenten in aanraking te laten komen. Wat altijd een verrassing blijft is hoe het weer er die dag uitziet en wat dat aangaat hebben wij al veel meegemaakt. Wij hebben prachtig zonnig weer met temperaturen van boven de 25 graden gehad maar ook even zo vaak regen en heel harde wind.

De laatste keer in 2019 hadden wij zelfs in de stromende regen alles opgebouwd maar hebben wij geen kind gezien. Uiteindelijk moesten wij, ook weer in de stromende regen, alles inpakken. Door Corona werd de afgelopen 2 jaar geen Buitenspeeldag georganiseerd. Maar in het voorjaar werden wij toch weer benaderd met de vraag of Volharding weer mee zou doen. Daar hebben wij niet lang over hoeven nadenken want de organisatie is altijd perfect en zoals al gezegd is het een mooi moment om kinderen met muziekinstrumenten kennis te laten maken.

Nu waren de weersvooruitzichten niet erg rooskleurig. Er zou rond de middag een groot regengebied Huissen naderen. De organisatie meldde ons dinsdag dan ook dat het verstandig was om een partytent te regelen. Omdat onze instrumenten toch kwetsbaar zijn voor regen konden wij gelukkig nog de partytent van de Wijkorganisatie krijgen. Die was dan weliswaar niet zo groot dat wij er met al onze instrumenten onder konden maar de kwetsbaarste instrumenten bleven toch droog.

Groot was de verrassing toen ik om 11.30 uur op het raadhuisplein kwam en vroeg waar wij alles konden opbouwen. Ik werd gewezen op een mooie grote overkapping die aan de achter en zijkant dicht was en waar wij wel met al onze instrumenten en leden droog konden staan. Ik kon de partytent ingepakt houden.

Om 13.00 uur stonden wij dan ook klaar om de jeugd te ontvangen. Gelukkig was het nog droog en langzaam aan kwamen de ouders met hun kinderen het plein op lopen. Wij stonden bij de ingang van het plein dus de aanloop was direct goed. Ik geniet ieder jaar weer van de gezichten van de kinderen als zij een toon uit een blaasinstrument krijgen. Dan denk je misschien, nou dat is toch niet zo moeilijk, maar het is toch een bepaalde manier van aanblazen of je nu op een hout instrument zoals saxofoon of klarinet, een koper instrument zoals trompet, hoorn of bariton blaast. Zoals ieder jaar is de belangstelling bij de slagwerk instrumenten het grootst. Het was soms een kabaal van ja welste.

Ieder kind die bij ons een instrument uitprobeerde kreeg een flyer mee met informatie en een QR code die de ouders/verzorgers kunnen scannen en ze hun kind kunnen  aanmelden voor een gratis les en 4 proeflessen voor € 25,00. Daarnaast kregen de kinderen ook een puzzelstukje die ze, als ze alle deelnemende stands hadden bezocht, een complete puzzel hadden en ze  nog een prijs konden winnen. Helaas begon het rond 14.00 uur toch te regenen. Was het in het begin nog licht , rond 15.30 regende het zo hard dat de bezoekers het toch voor gezien hielden. Wij hebben het einde van de middag maar niet meer afgewacht en besloten om rond 16.00 uur alles in te pakken.

Toch kijken wij met veel voldoening terug op een geslaagde middag. Wij hebben veel kinderen in onze tent gehad die, soms na enkele keren opnieuw proberen toch overal geluid uit kregen. Daarnaast werden de slagwerkinstrumenten massaal bespeeld. Graag wil ik de organisatie van Buitenspeeldag Huissen heel hartelijk bedanken voor de perfecte middag en hopen wij dat ze de organisatie nog tot in lengte van  jaren doorzetten dan doen wij graag weer mee.