Ga naar de inhoud

Avondvierdaagse weer zoals vanouds

Na 2 jaar kon dan eindelijk weer de Huissense avondvierdaagse gehouden worden.  Het leek wel dat de natuur er ook aan toe was want gedurende de 4 avonden konden de kinderen wandelen met in een prachtig zonnetje. Op vrijdag 3 juni liet de zon zich de hele dag op zijn best zien.

Bij de avondvierdaagse horen de lopers op de laatste dag ook muzikaal onthaalt te worden bij de rust op het Witte Wievenpad en dus zat om 18.30 uur bijna het hele A orkest klaar om de lopers te onthalen met leuke muziek.  Maar ook de slagwerkgroep was aanwezig al waren zijn sterk onder vertegenwoordigd maar dat mocht de pret niet drukken.

Tijdens de laatste jaarvergadering had Monique gevraagd om de kinderen niet alleen met marsen te onthalen maar leuke muziek voor kinderen te laten horen. Er werd speciaal voor dit optreden Juf Ank, de 4 daagse medley en Als de zon schijnt ingestudeerd.

Toen de eerste lopers voorbij kwamen werden ze begroet met Juf Ank. Je zag de kinderen genieten van de muziek. Het is iedere keer weer leuk om die koppies te zien genieten als ze langs komen lopen.

Na ons 5 mei concert was dit weer een mooi moment om de Huissense bevolking te laten horen wat voor verschillende muziek genre Muziekvereniging Volharding  ten gehore brengt. Harmonie muziek wordt vaak met hoempa muziek geassocieerd maar dat is toch duidelijk niet zo.

Ons volgende optreden zal tijdens de Huissense Umdracht zijn en dan zullen wij processie marsen spelen. Daarnaast staan wij tijdens de buitenspeeldag op 8 juni op het Raadhuisplein om de jeugd met al onze instrumenten kennis kan maken.

Wil je ook muziek maken kijk dan op de website of meld je aan voor 4 proef proeflessen. Als je deze QR code scant kom je bij een elektronisch formulier en kun je je heel eenvoudig aanmelden voor proeflessen.

Theo van Vuuren