Ga naar de inhoud

Een memorabel 5 mei concert van Volharding

Na het opruimen van de instrumenten heb ik eindelijk tijd om na te genieten van een prachtige avond. We hebben met Muziekvereniging “Volharding” uit Huissen een bevrijdingsconcert gegeven dat ik niet snel zal vergeten. Dit concert was bijzonder om meerdere redenen. Het was namelijk mijn laatste optreden als voorzitter van deze fantastische vereniging, en ook het laatste concert onder leiding van onze dirigent Casper Braafhart. Casper heeft besloten om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten.

De avond was extra speciaal omdat ik het podium mocht delen met Lisette Westland – van Vuuren, en wij samen Martijn van Vuuren begeleidden tijdens zijn door hem ontwikkelde theatershow, genaamd #hollandsemeesters. Het publiek, dat in grote getale naar de Stadskerk was gekomen, genoot zichtbaar van nummers zoals de Davicie Code en The Charles Aznavour selectie.

Na de pauze begeleidden we Martijn tijdens zijn optreden van de #hollandsemeesters. Het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen met bekende liederen van overleden Nederlandse artiesten, wat een groot succes bleek. Martijn daagde het publiek regelmatig uit om mee te doen, wat leidde tot hilarische momenten, zoals toen er zelfs ‘Michael Jackson’ werd geroepen. Ook nummers als Sterre Straole en de Zuiderzeeballade werden geroepen al horen die niet bij de echte Hollandse parels toch zette Martijn ze in en werden die luidkeels meegezongen.

Casper Braafhart’s afscheid maakt dit concert des te memorabeler. Hij is 12 jaar geleden bij ons begonnen en heeft in die tijd het A-orkest enorm gemotiveerd. Zijn rust en vertrouwen hebben ons altijd geholpen om met zelfvertrouwen onze concerten te benaderen. We hebben samen vele indrukwekkende 5 mei concerten gegeven, met topartiesten zoals Liesbet List, Ernst Daniel Smid en Joke de Kruiff, en ook mijn schoondochter Hanneke Engels.

Ik ben Casper enorm dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend, en ik weet zeker dat alle leden dit gevoel delen. Na een week rust wacht ons een nieuw avontuur; we gaan op zoek naar een nieuwe dirigent en beginnen met proefdirecties. Wat een voorrecht is het om deel uit te maken van zulke rijke tradities en getalenteerde gemeenschappen.