Ga naar de inhoud

Leden a orkest Muziekvereniging Volharding bedanken dirigent Casper Braafhart.

Op zondag 5 mei nam Casper Braafhart afscheid met zijn laatste optreden als dirigent van Muziekvereniging Volharding na twaalf jaar het A-orkest op te hebben geleid. De reden achter dit afscheid was Casper’s wens om meer tijd door te brengen met zijn kinderen en kleinkinderen. Met dit in gedachten besloot hij het dirigeerstokje in mei over te dragen aan een opvolger.

De muzikale reis van Casper begon op 12 maart 2012 bij onze vereniging. Met tomeloze passie en toewijding verrijkte hij niet alleen het A-orkest, maar stond hij ook aan het roer van het leerlingenorkest. Na twee jaar moest helaas het leerlingenorkest stoppen vanwege een tekort aan leerlingen. Zijn vermogen om leden te inspireren en gerust te stellen was voelbaar vanaf het allereerste moment.

De leden brachten afgelopen maandag een eerbetoon aan Casper, dankbaar voor zijn grootte bijdragen. Als blijk van waardering overhandigden zij hem een symbolisch cadeau: een prachtig beeld dat een dirigent in actie uitbeeldde, als symbool van zijn onuitwisbare impact op de vereniging.

Tijdens deze afscheidsbijeenkomst nam de voorzitter het woord en benadrukte de blijvende invloed van Casper. Hij prees niet alleen de muzikale erfenis die Casper achterlaat, maar ook de rust en vertrouwen die hij de leden wist te schenken. De band tussen dirigent en orkest werd op unieke wijze belicht, terwijl de leden hun diepe waardering toonden voor een dirigent die hun harten wist te raken.

Terwijl een nieuw hoofdstuk aanbreekt met een nieuwe dirigent aan het roer, koesteren we de herinneringen en lessen van Casper. Zijn geloof in de toekomst van de vereniging en zijn lof voor de hechte band tussen de leden vormen de pijlers waarop we verder zullen bouwen. Met dankbaarheid kijken we terug op Casper’s tijd bij ons en wensen hem alle goeds voor de toekomst met zijn gezin