Ga naar de inhoud

Een prachtige Oranje week voor Muziekvereniging Volharding.

Klik op de foto voor meer foto's

Na 2 jaar van Corona waarbij wij als muziekvereniging stil hebben gelegen was het nu dan toch eindelijk zo ver. Het A orkest mocht tijdens de 4 mei herdenking en het 5 mei bevrijdingsconcert hun kunnen laten horen.

In 2020 zouden wij een prachtig 5 mei concert verzorgen. Omdat toen het 75 jaar bevrijding gevierd zou worden, waren er 3 geweldige solisten gevraagd om samen met het A orkest van Volharding een spektakel van te maken.

In maart 2020 waren wij een heel eind op streek maar toen kwam Corona. Nu 2 jaar later mocht het eindelijk. Vanaf februari, direct na de laatste lock down, zijn wij weer enthousiast begonnen aan de stukken. Gelukkig heeft Stinase de solisten te weten Joke de Kruijff, Hanneke Engels en Sjors van de Panne weten vast te houden zodat zij het concert nu samen met ons alsnog konden uitvoeren.

Na de nodige repetities en de generale repetitie op 2 mei, samen met de artiesten in de Zandse kerk waren wij er klaar voor. Wat was dat leuk om iedereen samen te hebben.

Maar eerst zouden wij 4 mei onze muzikale bijdrage leveren op het kerkhof in Huissen Stad tijdens de dodenherdenking. Ik merk dat, hoe ouder ik word, ik het steeds belangrijker vind om er bij te zijn. Wat was het indrukwekkend om massa’s inwoners van Huissen het kerkhof op te zien lopen tijdens het spelen van enkele koralen. De mensen stonden nog voorbij de ingang van het kerkhof om de plechtigheid mee te maken. Ook heel emotioneel vond ik al die kinderen van de scouting die hun bloemen legden bij het monument en 2 minuten muisstil waren. Een echt kippenvelmoment.

Op donderdag 5 mei zaten wij al om 18.00 uur op de stoel voor het soundchecken en inspelen voor ons optreden. Stinase had er alles aan gedaan om er een prachtig evenement van te maken. Er was veel aandacht besteed aan het geluid en door de verlichting had je het idee in een grote concertzaal te zitten.

Om 20.00 uur begon het concert met de binnenkomst van een doedelzakspeler en de lopers die het bevrijdingsvuur binnen brachten onder de mooie klanken van Highland Cathedral. Na de verwelkoming van Kees van de Kwast namens Stinase en een woordje van de Burgemeester kon het concert dan echt beginnen.

Vanaf minuut 1 was het genieten van prachtige klanken met mooie kleuren en geweldige zang van de artiesten. Amazing Grace hebben wij samen met de doedelzakspeler uitgevoerd. Daarna was het de beurt aan Volharding. Tijdens de prachtige mars “Welkom” werden beelden vertoont van Huissen mei 1945. Toen was het ons beurt om de solisten te begeleiden bij hun stukken. Het stuk “Memory” werd op een prachtige manier vertolkt door Joke de Kruijff. Na “Laat Me” gezongen door Sjors van de Panne, “Blijf bij mij” gezongen door Joke en Sjors, “Het Dorp” gezongen door Sjors, “Samen Zijn” gezongen door Joke en Sjors hebben wij met het A orkest nog het stuk  “Honors of te Liberators” gespeeld waarna de pauze werd afgekondigd.

Tijdens de pauze werd ik door een aantal van het aanwezige al aangesproken over ons prachtige optreden. Dat beloofde wat voor na de pauze.

Het eerste stuk na de pauze was weer voor het A orkest solo. Het stuk “Oregon” viel dan ook goed in de smaak. Daarna volgde “Met Elkaar” gezongen door Sjor, “Lena’s Song” gezongen door Hanneke Engels, “Colors of the Wind” gezongen door Joke, “Leun op Mij” gezongen door Joke en Sjors. Volharding sloot zijn solo optreden af met The “Queen of Soul”. Als sluitstuk werd “Mamma Mia” gezongen door Jioke, Hanneke en Sjors en gespeeld door het A orkest. Dit was het perfecte slot voor zo’n prachtig concert. Na de gebruikelijke bedankjes sloten wij het concert af met het Wilhelmus.

Ik wil dan ook graag het bestuur en de organisatie van Stinase bedanken dat zij ons de mogelijkheid hebben gegeven zo’n prachtig optreden te mogen verzorgen.

Wil je het concert mee beleven kijk dan op hieronder naar de video opnamen