Ga naar de inhoud

Feestelijke Jubileumviering bij Muziekvereniging “Volharding” in Huissen

In een ochtend doordrenkt van muzikaliteit en saamhorigheid straalde de (jeugd) slagwerkgroep naast het A-orkest van Muziekvereniging “Volharding” in Huissen. De Zandse kerk was het toneel voor dit buitengewone concert, en het bleek de perfecte locatie voor een onvergetelijke ochtend vol muziek en jubileumvieringen.

Het concert begon met de prachtige klanken van de (jeugd) slagwerkgroep, die in harmonie speelde met de melodische instrumenten. De sfeer in de kerk maakte de klanken nog indrukwekkender en zorgde voor een onvergetelijke ervaring.

Tussen de muziekstukken door werden enkele bijzondere jubilarissen gehuldigd. Nick Verburgt en Roel van der Kwast werden geëerd voor hun 12,5-jarige lidmaatschap bij Volharding. Antoine Goldsmid werd terecht gehuldigd voor zijn 40 jaar lidmaatschap bij de vereniging.

Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest, dat het publiek verraste met een optreden dat begon met het aanstekelijke “Baby Shark.” Dit stuk was speciaal op de lessenaar gezet om Tyrone Hullekes zijn eerste ervaring binnen het A-orkest te laten meemaken. Vervolgens brachten ze stukken als “Bruce Springsteen on Stage” en “You Raise me Up” ten gehore, die het publiek opnieuw betoverden.

Het was echter niet alleen een feest van muziek, maar ook een feest van toewijding en loyaliteit. Na de stukken werden nog meer leden naar voren geroepen voor hun welverdiende huldigingen. Carool Willemsen en Nadine Mensink werden geëerd voor hun 12,5-jarig lidmaatschap, terwijl Koen Joling, Alice van Aalten, Joke Gertsen, Marja Ankone en Michiel Neijenhuis hun 25-jarig jubileum vierden.

En als de kers op de taart waren er nog meer jubilarissen die hun langdurige inzet voor de vereniging vierden. Burgemeester Nelly Kalfs werd uitgenodigd om de laatste vier jubilarissen te huldigen. Ketie Briet werd gevierd voor haar indrukwekkende 50-jarige jubileum. Maar de festiviteiten hielden daar niet op. De dirigent van “Volharding,” Casper Braafhart, vierde zijn eigen 50-jarig jubileum als dirigent en ontving ook erkenning van de burgemeester. Als laatsten werden Dick Van Soest en Theo van Vuuren, die maar liefst meer dan 60 jaar trouwe dienst vierden, gehuldigd. Ze werden geëerd met de gouden speld met twee schitterende zirkonia’s, een welverdiende erkenning voor hun buitengewone toewijding.

Het muzikale slotstuk werd verzorgd door alle geledingen van Volharding. Slagwerker Joep Verheijen had het stuk “F1” speciaal gearrangeerd voor de slagwerkgroep en het A-orkest. Met enkele aanpassingen van Casper Braafhart werd het een spectaculair slotstuk dat het publiek liet genieten van een vereniging die bruist van energie en waar muzikaliteit hoog in het vaandel staat. Muziekvereniging “Volharding” is een onmisbaar onderdeel van de Zandse gemeenschap en blijft de harten van velen veroveren.

Klik op onderstaande foto en je ziet alle foto’s van deze dag.

Foto’s gemaakt door Mirjam Ruhs