Ga naar de inhoud

Muzikaal avontuur: van klas naar podium!

Wil je meer zien klik dan op deze foto

Leerlingen uit groep 7 van basisschool Het Sterrenbos in Huissen hebben de afgelopen 5 weken intensief geoefend met vrijwilligers van muziekvereniging Volharding. Het doel van deze samenwerking, onder begeleiding van Clink!, was om de kinderen de basisprincipes van het bespelen van muziekinstrumenten bij te brengen. De toewijding en inzet van zowel de leerlingen als de vrijwilligers hebben geleid tot een mooie prestatie.

Als hoogtepunt van hun inspanningen voerden de leerlingen op 30 november, in de Zandse Kerk, het muziekstuk “Pirates of the Caribbean” uit, samen met het A-orkest van Volharding. Dit optreden was een prachtige afsluiting van een mooi project en de jonge muzikanten kregen de kans om aan hun ouders te laten horen wat ze in de afgelopen periode hebben geleerd.

De avond werd verder opgeluisterd door de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep, die eveneens lieten zien en horen wat er mogelijk is na een periode van muzieklessen en samenwerking met andere muzikanten. Het publiek werd getrakteerd op een gevarieerd programma.

Deze avond laat niet alleen de muzikale vaardigheden van de leerlingen zien, maar is ook een demonstratie van de hechte gemeenschapsbanden in Huissen. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe lokale vrijwilligers en verenigingen zich inzetten om de talenten van de jeugd te stimuleren en te koesteren.