Ga naar de inhoud

Geslaagd Wijkconcert Volharding

Muziekvereniging Volkharding uit Huissen kan weer terugkijken op een zeer geslaagd en druk bezocht Wijkconcert van afgelopen zondag 6 juli. Ondanks dreigend slecht weer, volgens de weerberichten, bleef het prima weer en kon er goed gemusiceerd worden door het A-orkest en de beide slagwerkgroepen. Vooral de oudere slagwerkgroep, die onlangs promoveerde naar een hogere divisie, bracht de melodische concourswerken met verve. Het grote applaus was dan ook zeer terecht. Daarnaast deed de jeugdslagwerk het ook uitstekend.

Er werden door het A-orkest mooi-in-het-gehoor-liggende  nummers gespeeld zoals een selectie van Adèle en Toto . Natuurlijk ging de Zuid-Amerikaanse muziek er ook prima bij het publiek in. Wat er ook goed in ging waren de lekkere ‘riefkoeken’ die door de van oorsprong Duitse Heidi en Nederlandse Diet gebakken werden! Ook de koffie en andere drankjes vonden gretig aftrek op het beschutte pleintje vóór het Gemeenschapshuis.

Dit Wijkconcert als laatste openbare optreden van de harmonie vóór de vakantie, werd mede voor de donateurs van de Zandse vereniging gegeven als dank voor de jaarlijkse financiële bijdrage tijdens de donateursactie. Volharding ligt nu, buiten het spelen met de Nijmeegse wandelvierdaagse, stil tot eind augustus. Een mooi moment voor oud-muzikanten om dan een start te maken met nieuwe nummers die nog een gezellige vereniging zoeken.    

 

Henk Sluiter heeft weer gezorgd voor een mooie foto impressie van deze morgen.  Als je op de foto hiernaast klikt, kom je op de foto site en kun je de foto’s downloaden. [picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_Afsluitconcert201402″]