Ga naar de inhoud

Het A orkest van Muziekvereniging Volharding is weer begonnen.

Op maandag 2e Pinksterdag mocht het A orkest van Muziekvereniging Volharding voor het eerst sinds half oktober 2020 weer samen repeteren. Na 6 maanden zonder repetitie kregen wij uiteindelijk op vrijdag middag 21 mei groen licht om weer samen binnen muziek te maken.

Het was geweldig weer samen muziek te kunnen komen. De leden hadden de gezamenlijke repetities zo gemist dat ze zelfs op 2e pinksterdag de eerste repetitie niet wilden missen. Wij zijn ontzettend blij dat wij gedurende de corona periode in de Zandse Kerk kunnen repeteren. Door de maatregelen van 1,5 uit elkaar en 2 meter voor elkaar zitten is het niet mogelijk in het Gemeenschapshuis, ons clubhuis, te repeteren.

Om half acht zaten wij uiteindelijk met meer dan 20 personen klaar om de eerste gezamenlijke tonen weer te kunnen spelen. Toen bleek ook dat, ondanks 6 maanden zonder repetitie, de klank er nog goed in zat.

Vanaf donderdag 3 juni zullen ook de repetities van de slagwerkgroepen weer opstarten. Voor hen is de ruimte in het Gemeenschapshuis wel voldoende om weer samen te repeteren.

Wist je dat muziek maken ontzettend goed is voor je hersenen. Dat is wetenschappelijk bewezen! Dus lijkt het je leuk om een instrument te bespelen of om helemaal los te gaan op een drumstel, dan kan dat bij muziekvereniging Volharding. Vraag een vriend of vriendin om mee te gaan en volg eens een proefles om te kijken welk instrument bij je past. Voor je het weet neem je je eerste TikTok filmpje op met je instrument! Meld je aan via www.volhardinghuissen.nl of bel naar 026-3253174 om proeflessen aan te vragen.