Ga naar de inhoud

Kerk steeds meer Cultureel middelpunt van het Zand

Vrijdag 18 juni is door de Voorzitter van Stichting de Zandse kerk Huib Fienieg en de voorzitter van Muziekvereniging Volharding een contract getekend voor het gebruik in de Zandse kerk. Hiermee is weer een mijlpaal gezet in de realisatie van het cultuur plein op het Zand.

Toen in 2016 de Zandse kerk uit de eredienst werd onttrokken ontstond er bij een aantal mensen op het Zand het idee om van onze mooie kerk een ontmoetingsplek te maken voor de Zandse gemeenschap. O.a. Jaap Hendriks was een groot pleitbezorger en zoals al vaak was gebeurd, zo is destijds ook het opknappen door een aantal vrijwilligers van het kerkhof aan de stamtafel van Volharing ontstaan, werd aan diezelfde stamtafel ideeën aangedragen voor een cultureel plein waarbij het Gemeenschapshuis en de Zandse kerk het middelpunt van culturele bijeenkomsten op het Zand maar ook voor heel Huissen georganiseerd konden worden. Met een aantal leden van Volharding aangevuld met diverse andere handige vrijwilligers werd een plan opgesteld en is voortvarend begonnen aan het ombouwen van de kerk in een ontmoetingsplek zoals die er nu staat. Zeker de eerste anderhalf jaar waren vrijwillige handwerklieden bijna 5 en soms zelfs 6 dagen in de week bezig er een prachtige multifunctionele ruimte van de maken.

Inmiddels zijn er al een aantal terugkerende ontmoetingsbijeenkomsten georganiseerd, helaas heeft dat door corona wat stil gelegen, maar nu wij weer meer mogelijkheden krijgen betekent dit ook dat vanaf het nieuwe seizoen wij weer volop gebruik gaan maken van dit mooie gebouw.

De uitvalsbasis van Volharding is Het gemeenschapshuis en dat zal ook zo blijven. Al vanaf 1975 maakt Volharding gebruik van die ruimte en daar zijn wij als vereniging zeer dankbaar voor. Maar het grote probleem bestond er uit dat er in Huissen geen mooie ruimte was voor het geven van concerten. Met deze ruimte is een grote wens in vervulling gegaan. Wij hebben niet alleen een prachtige repetitie ruimte in het Gemeenschapshuis maar nu ook een geweldige plek met mooie akoestiek voor onze concerten en andere uitvoeringen.

Met het ondertekenen van dit contract is o.a. vastgelegd dat Muziekvereniging Volharding zijn concerten  in de Zandse kerk zal houden.