Ga naar de inhoud

In memoriam Harrie Eltink

DSC_0441Vrijdag 26 december ontvingen wij het droevige nieuws dat ons oudste lid Harrie Eltink op 1e kerstdag is overleden. Na al vaker als inval muzikant meegedaan te hebben heeft Harrie In 1985 zich als lid bij onze vereniging aangemeld. Hij was daarvoor bij de muziekvereniging in Elst waar hij jaren voorzitter is geweest. Afgelopen jaar hebben wij nog het 65 jaar muzikant zijn met hem mogen vieren.

Harrie is bij ons begonnen als solo klarinettist om later over te stappen op de basklarinet. Eén uitspraak van hem zullen wij nooit meer vergeten. Het was tijdens de repetitie dat de dirigent een opmerking maakte over de basklarinet waarop hij zei: “ja wij zijn het vruchtvlees van de vereniging”

Harrie leefde voor de muziek. Niet alleen als muzikant was hij waardevol. Als er en beroep op hem werd gedaan stond hij altijd paraat. Hij was altijd zeer betrokken bij het wel en wee van de hele vereniging. Of het nu de straatspeeldag of de rommelmarkt was, Harrie was er altijd om mee te helpen. Ook de laatste 2 jaar, toen zijn gezondheid achteruit ging door hart problemen, was hij er toch altijd bij.

Niet alleen het muziek maken was belangrijk voor Harrie, ook de 3e helft aan de stamtafel was hij er altijd bij. Als hij dan rond 23.00 uur naar huis ging was zijn vaste uitspraak: “Zo nu ga ik de kelder witten”. Wij zullen de humor, collegialiteit maar vooral de mens Harrie Eltink heel erg missen. Wij zullen hem nooit vergeten.

Harrie bedankt dat wij jou als lid en mens zo vele jaren hebben mogen meemaken.