Ga naar de inhoud

Jeugdslagwerkgroep “Volharding” verrast door “Brimata”

Na een intensieve repetitie van de jeugdslagwerkgroep, zij hadden de generale repetitie voor de Sla je slag cup die zaterdag 13 mei zou worden gehouden, werden de leden door Hennie Bierman gevraagd nog even bij elkaar te blijven.

DSC_9362Er waren een groot aantal leden van de jeugdgroep die hun theorie , sommigen hadden ook het praktijk, examen A of B, gedaan. Als stimulans en waardering ontvingen zij uit handen van Hennie een kleine attentie. De blazers leerlingen hadden uit handen van Katja al een attentie ontvangen.

DSC_9370Daarna werd het woord aan Kees van de Kwast gegeven.  Kees vertelde dat hij een verzoek had ingediend bij Stichting Brimata om een bijdrage voor de jeugdslagwerkgroep van “Volharding”.

Wie is Stichting Brimata? De stichting heeft zich ten doel gesteld om verenigingen en stichtingen met een maatschappelijk doel te ondersteunen met een financiële bijdrage. De middelen worden bijeengebracht doordat leden van de Stichting zich jaarlijks, gedurende de sinterklaastijd als Sint en Pieten bij particulieren en bedrijven, verhuren. De opbrengst gaat ieder jaar weer naar een goed doel.  In het verleden heeft “Volharding” al eerder met succes een aanvraag gedaan.

DSC_9373Keest had mevrouw Erna te Dorsthorst, lid van de sponsorcommissie, meegebracht. In haar toespraak vertelde zij dat de commissie zeer onder de indruk was van de manier waarop “Volharding” probeert de jeugd bij muziek te betrekken. Ze onderschreef dat hiermee veel kosten gemoeid zijn. Door de successen van afgelopen tijd, ze ging er van uit dat ze zaterdag ook weer goed zouden gaan presteren bij de Sla je slag cup, had de commissie besloten om de jeugdslagwerkgroep van “Volharding” te belonen met een cheque van € 400,00. Namens volharding bedankte Hennie Bierman de stichting voor deze bijdrage.

Klik voor meer foto’s, gemaakt door Theo van Vuuren, op deze link.

DSC_9378