Ga naar de inhoud

Leerlingen Harmonie Caecilia Angeren en Volharding Huissen samen een muzikaal dagje uit

Zaterdag 21 mei zijn we met 14 leerlingen van de Harmonie Caecilia Angeren en Volharding Huissen een dagje uit geweest. We gingen meedoen met het Mega Kids Orkest! Sinds september 2015 is er een samenwerking tussen beide verenigingen. De leerlingen spelen samen in het Instaporkest  “Alsjemuzikaalband”

Om 9.00 verzamelden we bij het Gemeenschapshuis en vertrokken naar Tiel. In het gebouw van een middelbare school wemelde het al van de kinderen met grote en kleine instrumenten. Blaasinstrumenten van harmonie en fanfare. Om 10.00 zat nog niet iedereen op z’n plek, maar om 10.10 begon het echt.

Mega Kids (1)
Klik voor een foto impressie op deze foto

De dirigent, Ivo Kouwenhoven, was heel enthousiast en positief! Slagwerkers speelden deels samen met de blazers (en de harp), maar speelden en oefenden ook apart drie stukjes. Tot 15.35 werd er keihard (letterlijk en figuurlijk) geoefend voor het concert, dat om 16.00 begon. Veel ouders waren gekomen om te luisteren en het was zeer de moeite waard!

Moe maar voldaan gingen we allemaal weer naar huis. Wat mij betreft een dag om niet te vergeten en volgende keer willen we denk ik wel weer mee doen.

Katja Mensink