Ga naar de inhoud

Legends of Pop Themaconcert door Muziekvereniging Volharding Zaterdag, 3 juni 2017

De voorbereiding van het concert begon al in 2016. De stukken die op de muziekstandaard kwamen waren van popidolen die in de voorbije jaren waren overleden. Zoals Freddy Mercury van Queen. Michael Jackson, Amy Winehouse, Andre Hazes, Frank Sinatra. En terwijl we aan het repeteren waren ontgingen ons ook nog Prince, Leonard Cohen. Dus die kwamen er ook nog bij.

Legends of Pop (27)

 

Op de avond voor Pinksteren had de Zandse kerk een fraai podium waarop het A-orkest van zich zouden laten horen. Muziek met beeldfragmenten van de popsterren op het witte doek er achter. En dirigent Casper Braafhart er voor. Hij zette het concert in met Also sprach Zarathustra, Niks geen pop maar toch begon Elvis Presley elk live optreden met dit stuk dus mocht het niet ontbreken. Andre Hazes Zij gelooft in mij, gezongen door Martijn van Vuuren. Daarna was het swingen met nummers van Micheal Jackson hitmix. Amy Winehous Valerie gezongen door Hanneke Engels. Witney Houston I wil Always love you. David Bowie Life on Mars . Leonard Cohen Hallelijah, gezongen door Hanneke Engels.

 

 

Net voor de pauze werden de jubilarissen door burgmeester Schuurman toegesproken en kregen oorkondes en bloemen. Als laatste stuk voor de pauze werd het door veel artiesten uitgevoerde, maar speciaal als hommage aan Herman Brood, het nummer My Way, gespeeld en gezongen door Martijn van Vuuren.

Legends of Pop (21)
V.l.n.r. Richard Neijenhuis 25 jaar lid, Martin Ankoné 12,5 jaar lid, Tonneke Schrijver 25 jaar lid, Niek Gertsen 25 jaar Lid, Burgemeester Marian Schuurmans, Marion Ebbers 12,5 jaar lid Theo Neijenhuis 12,5 jaar lid en Marijke Tonk 25 jaar lid.
Legends of Pop (8)
Burgemeester Marian Schuurmans en Lieke Roodbeen – Veenings 25 jaar lid

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behalve het A-orkest was er direct na de pauze ook de presentatie van de Alsjemaarmuziekaalband onder leiding van Jasper Arts.

Daarna werd nog even flink uitgepakt. Peggy Lee Big Spender gezongen door Hanneke Engels, Prince in Concert,  Frank Sinatra de Frank Sinatra medley gezongen door Martijn van Vuuren, Careless whisper van George Micheal met een magnifieke solo van Alice van Aalten en als slotstuk werd de al jaren in de top aller tijden staande Bohemian Rhapsody van Freddy Mercury gespeeld.  het kon niet op. Behalve dat we een mooi concert hebben gegeven was het ook de avond van Thomas onze drummer. Wat had hij zijn best gedaan om goed voor de dag te komen. En het mocht er zijn.

De voorzitter sloot het concert af met dank aan gastmuzikanten, de mensen van licht en geluid, de mensen die ons van koffie en thee hebben voorzien. En al die anderen die zo hard hebben meegewerkt aan een fraaie muzikale herinnering aan de poplegendes. Wil je het concert terugzien en horen klik dan op de linkjes hierboven of kijk bij foto/filmpjes op deze website. Als je door klikt naar het icoontje voor foto en YuTube vind je alle gemaakte foto’s en gespeelde stukken terug.