Ga naar de inhoud

“Volharding” weer aanwezig op Huissense Straatspeeldag

Woensdag 7 juni werd de Huissense straatspeeldag weer gehouden in het centrum van Huissen. De weersvoorspellingen waren niet zo best maar de organisatie liet zich daar door niet afschrikken. Om 12.00 uur waren dan ook veel deelnemers bezig de markt om te toveren naar een heus speelparadijs. En zo als ieder jaar was ook Muziekvereniging “Volharding” weer van de partij. Dit jaar had de organisatie besloten de Stedelijke Muziekvereniging en “Volharding” bij elkaar te zetten. Door het slechte weer, heel harde wind en regelmatig zware regenbuien, konden wij helaas niet met onze slagwerkinstrumenten aanwezig zijn. Je moet weten dat wij veel melodische slagwerkinstrumenten hebben. Dat zijn xylofoons en marimba’s naast pauken en drumstel. Die instrumenten kunnen geen regen verdragen. Als die instrumenten nat worden gaat dat ten koste van de klank en kun je het instrument weggooien. Zo’n instrument kost tussen 3 a  5.000 euro per stuk.

In eerste instantie had men ons in de Rijnstraat gepland maar door de storm en regen konden wij daar niet blijven staan dus werd verhuist naar de Langestraat. Daar konden wij meer beschut voor de etalage bij Broekman mode ons stands inrichten.

Ondanks het slechte weer werd het al snel gezellig druk en sloeg het enthousiasme van de kinderen ook over op de aanwezige leden van zowel de “Stedelijke” als “Volharding” Het is ieder jaar weer een feest om te zien hoe gedreven de kinderen zijn om een toon uit een Bas, Trombone, Hoorn, Klarinet, Trompet Dwarsfluit of blokfluit te krijgen.

Volharding_straatspeeldag_091Maar niet alleen de kinderen waren enthousiast ook ouders probeerden een toon uit een van de instrumenten te krijgen. Het was dan ook leuk om te zien dat de zoon of dochter eerder een toon produceerden dan de ouder.

Dat wij op de straatspeeldag staan heeft dan ook een extra reden. Wij willen de kinderen maar ook ouderen laten beleven hoe leuk het is om muziek te maken en in het bijzonder gezamenlijk muziek maken. Muziekvereniging “Volharding” heeft gediplomeerde docenten die de muzieklessen verzorgen. Iedereen kan tegen een gereduceerd tarief 4 proeflessen volgen om daarna eventueel een instrument te kiezen waarmee je echt op les gaat. Vanaf 6 jaar, blokfluit,  is iedereen welkom.

Katja Mensink had een leuke flyer gemaakt en deze werd aan alle kinderen en ouders uitgedeeld.flyer straatspeeldag

Wilt uw zoon of dochter of wellicht u zelf ook eens ervaren hoe leuk het is om een instrument te kunnen spelen, neem dan contact op met Katja Mensink voor het nemen van 4 proeflessen. Via opleidingen@volhardinghuissen.nl kunt u uw interesse kenbaar maken. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

Ook dit jaar zijn er weer veel foto’s  gemaakt door Henk Sluiter. Via deze link kom je op onze foto site. Je bent vrij om de foto’s de downloaden.